20 år..

image
..har gått sedan den där hemska natten när Estonia sjönk. Det är obegripligt att ta in hur det var att vara med den natten eller haft någon nära anhörig som var det och aldrig kom hem igen.

Såg hela programmet, det blir nästan lite osmakligt med reklamavbrott under ett sådant program. Jag kan verkligen förstå den vanmakt och sorg de anhöriga känt och känner inför att de förutom den enorma sorgen att förlora någon inte fått hem kroppen och kunna ha en grav att gå till. Politikernas budskap som var otydliga och ändrades om och om igen gjorde allt än värre. Krishantering är inte något svenska politiker visat någon styrka inom. Tänker också på Tsunamin, hur otroligt dåligt det hanterades av regeringen med Göran Persson i spetsen. Den enda som gjorde något vettigt var väl Kungen, Göran Persson, Laila Freivalds och de andra inblandade statsråden borde skämmas. Skämmas både över hur de hanterade situationen men även för hur alla skyllde på alla för att rädda sitt eget skinn. Självklart utsågs också en syndabock:(

Alla gör inte alltid rätt, vissa fel och beslut får givetvis väsentligt större/värre konsekvenser än andra men om man nu gjort fel så är det så oändligt mycket lättare att respektera om personen i alla fall har kurage nog att erkänna det..

Kram