Ska jag eller ska jag inte..

..åka ner till Marbella den 29/8? Har så svårt att bestämma mig, vill ju å ena sidan men å andra sidan.. Ja ni vet. Kan visa lite bilder och berätta lite om mitt hem i Marbella. Läste förresten att Mi Ridell som flyttade ner ungefär samtidigt som oss och skulle bo ett år bestämt sig för att bo minst ett år till för hon trivs så bra. Hon gör precis som jag kommer görs 3 veckor Spanien, 1 vecka Sverige..

image
Här ligger vår lägenhet, i ett område som heter Los Monteros några minuter med bil från Marbella centrum. Den nya lägenheten är ju inte färdig ännu, ska målas om mm och så klart möbleras. Den ligger högst upp och har två våningar, på ovanvåningen är det bara ett sovrum och ett badrum och terasser. I Spanien är det externt vanligt att varje sovrum har sitt eget badrum så det är så i vår lägenhet oxå. Ingen risk för kö till toa:)

image
Det jag tycker så mycket om med Los Monteros är de fina stränderna, de påminner lite om stranddynorna i Skåne. Det känns lite mer äkta och är lite natur och inte bara sand. Men sand finns det gott om oxå på den oändligt långa stranden.
image
Inga mängder med rad efter rad med solstolar utan bara några få.. Det är mycket lokalbefolkning som kommer till Los Monteros och tillbringar dagen på stranden, anses vara en av de absolut bästa stränderna. Jag fullkomligt älskar att gå ut med havskanten och promenera, det finns inget som är sådan balsam för själen som det.

image
Vi bor mellan två av Marbellas ”bästa” beachclubs. Det tar sisådär 7 minuter att i sanden till La Cabane och likaså till Trocadero. Personligen föredrar jag Trocadero, inredningen där är helt underbar. De har blandat precis allt och det borde egentligen vars gräsligt men istället blir det coolt, mysigt och med massor av personlighet. Sedan finns det såklart några enklare Beachrestauranger på närmare avstånd, föredrar dem eftersom de är lite mindre pretentiösa..

image
Kuststräckan är hur lång som helst, mil efter mil och överallt finns det stränder till och med som den här precis mitt inne i stan.

image
Det är så vackert med bergen i bakgrunden och havet framför, det är det som skapar klimatet. Tror det kallas micro klimat, hur som helst så är snittet 320 soldagar per år. Förutom att det är vackert finns här mångfald. Både genom antalet nationaliteter som bor här men också allt från stränder, gamla stan, Marbella stad, Puerto Banus med sin mer lyxiga stil. Här finns alla världens designers på rad i hamnen och båtarna är så stora att det (enligt mig) nästan blir löjligt.

image
Har ingen bild med de där riktigt stora båtarna. Privata båtar som ser ut som Ånedinlinjen i storlek typ fast lyxigheten upphöjt i hundra..

image
En kvällsbild.. Är det konstigt att man längtar ”hem”??

Kram