Från blixtar till favoriter

Kände att mitt förra inlägg blev lite deppigt, även om det tyvärr drabbar många familjer varje år och är viktigt ur många perspektiv.

Men för att inte minst muntra upp mig själv efter det så tänkte jag fokusera på något mer positivt, mina favoritplatser (utan direkt inbördes ordning..)

image
Favoriten alla kategorier är Marbella. Här trivs jag verkligen som fisken i vatten. Älskar mitt hem med sina underbara terasser, klimatet, havet, bergen, staden med sin sofistikerade charm, människorna (även om man ibland kan bli galen på den manana livsstil som till viss del lever kvar). Gamla stan med alla sina gränder, små butiker & växter som klättrar över husfasaderna, alla små otroligt charmiga restauranger (om man undviker turistfällorna). Ständerna, den milslånga strandpromenaden – ja här är det helt gudagott att vara och bo.
Så glad & tacksam över att jag har möjligheten att kunna göra det.

image
Stockholm är inte så tråkigt det heller, även om det som en viss sångare sjöng ”blivit hårt & kallt”. Visst har samhället utvecklats åt ett tråkigt håll, våldet som ökar och mycket annat men det finns oxå mycket som blivit bättre. Ingen kan väl heller säga emot att Stockholm nog är världens vackraste huvudstad.. Så jag kan inte påstå annat än att jag trivs väldigt bra här oxå..

image
Stockholms skärgård på sommaren = oslagbart. Ja, jag vet att det är vackert på västkusten oxå men jag är född och uppvuxen i Stockholm & då finns det inget vackrare än Stockholms skärgård med alla sina öar. Vet ni att i Kyrkskolan på Värmdö (där för övrigt Skärgårdsdoktorn spelades in) har ”sjövett” på schemat. Barnen får lära sig åka båt och hur man beter sig på sjön osv. Otroligt charmigt, för att inte tala om själva skolan sol består av ett antal gamla fina röda hus med vita knutar och ligger precis vid vattnet. De 30 000 öarna och såklart Fredriksborg, vad mer kan man begära?

image
Vitemölla, det lilla fiskeläget ca 1 km norr om Kivik. Ett riktigt paradis. Milslånga stränder. Det går en huvudgata genom Vitemölla, alla andra vägar är gräs- eller grusvägar som på bilden här. För övrigt svärföräldrarnas hus till höger, hittade inget på vårt eget när jag googlade.. Har varit här alldeles för lite de två senaste somrarna men har helt enkelt inte hunnit med pga av öppningen av Fredriksborg mm. Men den här platsen är som balsam för själen med sitt stora lugn och att somna varje kväll till vågorna som rullar in är ljuvligt. Runt hela Österlen finns massor av små söta fiskelägen och oxå en hel del riktigt bra restauranger. Jag bara måste se till att kunna tillbringa mer tid här..
image

Att vara på sin absoluta favoritplats och tänka på dom andra, känns lite mer positivt helt plötsligt igen..

Kram