Min farmor Selma..

Min farmor som hette Selma blev väldigt gammal innan hon gick bort, 95 år skulle hon precis fylla. Det var under påsken så hela familjen var i Helsingborg för att både fira påsk och så klart Farmors 95-årsdag. Men vi hann inte det innan hon gick bort. Jag minns att hon många år innan när vi var och hälsade på henne, tog Pappa åt sidan och ville prata om sin begravning och så. När det gällde blommor så ville hon ha gula påskliljor, detta sa hon flera år innan hon gick bort just under påsken. Ibland är saker märkliga, det var som om hon visste att hon skulle gå bort vid någon påsk.

Farmor Selma var inte en dam med vidlyftiga vanor, långt därifrån. Men det fanns något som hon tyckte om och brukade unna sig; semlor. Men när hon kom upp i åren och hade passerat 80-strecket så slutade hon köpa semlor. Varför? Hon tyckte att de blivit för dyra. Det var absolut inte så att hon inte hade råd att unna sig semlor men icke, de var enligt henne alldeles för dyra.

image
I dag kände jag mig lite som Farmor när jag skulle köpa jordgubbar och körsbär eller bigarråer heter de väl egentligen. 40 kr för några futtiga jordgubbar, det tog emot men en gång under sommaren 2014 ska jag väl ändå äta svenska jordgubbar. Körsbär som jag tidigare skrev att jag skulle köpa massor av.. Ni ser mängden på bilden och nej det är inte min definition av massor MEN i förhållande till kilopriset så tycker jag nog nästan att detta är massor av körsbär. 169 kr kilot för körsbär, hur kan det vara möjligt. Vi får verkligen hoppas att de är himmelskt goda. Tänkte slå mig ner i soffan, äta jordgubbar & körsbär samtidigt som jag läser en tidning. En paus helt enkelt, sedan kör jag på lite till med To Do listan. Det är ju så skönt varje gång man kan ta fram överstrykningspennan, check & klart:)

Kram