Chanel & Våren -67….

Jag var nog mer påverkad än jag trodde av Eurovision kvällen.. Känt mig mer ensam och sorgsen både igår och idag än jag gjort på väldigt länge. Det är som om jag blir lite ”håglös” när det händer och så jag har heller ingen som helst lust att vare sig träffa någon eller göra något. Bra att jag ska till stan imorgon och så hoppas jag att det ”kickstartar” både mer energi och humör.

Det verkade inte vara något fel på Karisma under resten av dagen igår.. Jag testade b la genom att kasta ”leksak” etc för att kolla att hon var pigg och det var hon tack och lov ❤️

Nu är Gränslandet stängt och nedräkningen har börjat på riktigt i Robinson.. Lite trist är att man typ varje vecka vet vem som kommer röstas ut redan innan programmet börjat..

Kände mig som sagt låg så det blev hyfsad bedtime och podd i öronsnäckorna.. Det blev en tacksamhets-lapp i lådan också..Låter kanske som en gnällspik men tycker att sängen helt plötsligt blivit så obekväm.. Kan göra ont när jag vaknar på natten och jag är stel som pinne när jag går upp.. Kanske främst är så att jag spänner mig när jag sover snarare än att sängen blivit obekväm.. Just nu känns det hursomhelst som om jag skulle vilja åka och köpa en 50 cm tjock bäddmadrass.. eller två..

Upp strax före åtta och eftersom Leroy Merlin sa att de troligtvis skulle komma mellan 10-12 så gick jag ut tidigare med Doggisarna.. Kände att jag inte riktigt kunde lita på att de verkligen skulle ringa en timma innan..


Våren 1967 och jag är fyra år 😄 I bakgrunden Mamma och Mormor ❤️- misstänker att vi promenerar i Pålsjö skog i Helsingborg.

Jag är född i Stockholm men vi flyttade till Helsingborg ungefär när Pappa pluggat klart på KTH (han är från Helsingborg).. Det var väl i slutet på 1966 eller början på 1967 som vi flyttade tror jag och sedan bodde vi i Helsingborg till slutet på 1974 (eller var det 1975) då vi flyttade tillbaka till Stockholm..

Jag är ju som bekant minst sagt oteknisk men undrens tid är ännu inte förbi.. Har lyckats hitta ett sätt som gör att jag kan leta efter bilder lite mer systematiskt.. Så roligt att hitta de här gamla bilderna 😄 Jag har iofs några riktiga fotografier men de är inte så många så jätteglad för det här..

Mamma har verkligen en riktig 60-tals outfit på sig.. Får ta med en sådan bild någon av dagarna framöver..

Läste att Zelenskiy är optimistisk (vilket såklart är positivt att han är) och har en önskan och vilja att arrangera Eurovision i Ukraina nästa år.. Det som nog tyvärr är lite överoptimistiskt är platsen Maríupol – men det är nog mer ett ”statement” än en realistisk tanke.

Ryska UD har tydligen protesterat mot att Ukraina fick framföra ”snedvridna” politiska budskap på en Eurovision scen. Kan dom inte bara vara tysta och dra sig tillbaka istället.

Läst att man i Spanien är så lyckliga över tredjeplatsen så att det nästan är som om man vunnit.. Nu är Eurovision inte alls lika stort här som det är i Sverige men man har iallafall en Mello kväll med röstning etc.. Det är det ju många länder som inte har.. Såg bidraget idag igen och det är ju ett otroligt nummer och att hon överhuvudtaget kunde sjunga samtidigt är ju en bedrift. Det här var nog början på en bra artistkarriär för henne tror jag..

Apropå artistkarriär efter Eurovision – finns det någon vinnare sedan ABBA som fått sådant genomslag som förra årets vinnare Måneskin? Jag hade inte riktigt fattat hur stora de faktiskt blivit… Cornelia har förresten bokats på spelningar i andra europeiska länder, bl a Spanien – oklart var..

Over & Out om Eurovision för i år ✨Har gjort klart listan med 10 gamla Sommarprat och idag blir det Robin Söderling.. Hans program fick mycket uppmärksamhet eftersom han för första gången pratade om sin egen psykiska ohälsa.

Det finns väldigt många program som jag inte lyssnat på och som jag vill göra.. Har gått tillbaka ändå till 2017 och plockat 10 som jag tror är intressanta men också två som jag vill höra igen.. iallafall en stund av dem. Det är två helt olika personer och det är av två helt olika anledningar jag vill lyssna igen.. Först är det Carina Bergfeldt från 2019 – ett av de absolut bästa sommarprat jag hört.. Sedan är det ”Blondinbella” och det av anledningen att hon på den tiden trots allt var en fascinerande karaktär.. som lyckligtvis hamnat med båda fötterna på jorden igen..Den här veckan ska jag gå ner och äta min absoluta favoritsallad – langostiner, avokado mm & mangodressing ✨ Har tänkt att jag ska göra det i säkert två veckor men det har bara inte blivit av. Tror att det får bli på torsdag eller söndag.. Det är ju en förrätt men stor som en vanlig sallad så crépe med grädde & choklad får nog bli en annan dag..

Som sagt.. Leroy Merlin leverans så det blir hemma-fix, lite admin jobb och soltid på terrassen. En lugn start på veckan helt enkelt.

Någon leverans mellan 10.00 och 12.00 blev det inte men jag bor ju som bekant i Spanien 😄 12.45 ringde dom och frågade om dom kunde komma imorgon.. Funkar ju inte så bra så vi bestämde onsdag istället och så får vi hoppas att det funkar då 😃

Blir pannbiff till middag (som jag har i frysen) så det blir ingen längre kökstjänst. Behöver inte handla mer än champinjoner till den här veckans meny så veckohandlar jag nog igen på lördag eller nästa måndag när jag går till marknaden.. Har aldrig i hela mitt liv varit så strukturerad när det gäller matplanering.. inte så tråkig heller 😊 Men jag har iallafall bättrat mig på punkten variation..Kanske skulle ta och beställa de här två muggarna från Drömhuset på Värmdö 😊 Precis så där är det som texten på den första muggen – har man en dålig dag så är ungefär allt dåligt..

Nej, jag har inga dagar där jag känner att jag vill ge upp men ibland är det bra som en påminnelse när man t ex ska sluta snusa eller göra något som inte riktigt går ens väg.. Som t ex att sluta med nikotintuggummina – det är nästan som en självuppfyllande profetia att det inte går.. Lyckas dra ner en dag eller två men sedan halkar jag tillbaka.. Nu måste jag skärpa mig from imorgon för det är de tråkigaste att lägga pengar på.. är ju dessutom dyrt..Marbella har tilldelats någon utmärkelse ”Diamond of excellence to international tourism” eller vad det nu hette .. Oklart vilka det är som ger utmärkelsen men tror att det är någon spansk organisation av något slag..

Jag tror att Marbella kommer att nå upp i de ”all time high” siffror när det gäller besökare som man hade innan pandemin.. Ingen aning om varför jag tror det för jag har inte läst något om bokningsläget på hotellen eller så det återstår att se om jag har rätt..

Jag har alltid sagt att det är cirka 140 000 invånare i Marbella men vetat att det är lite mer.. Nu är den officiella siffran för mars 2022 presenterad och det är drygt 158 000 invånare.. Innebär en hel del fler eftersom det är många som bor här stora delar av året som inte räknas med..

Kan inte riktigt fatta att jag den sista veckan i december kommer att skriva blogginlägg nummer 5 000 ✨ Jag har då bloggat i nio år – började ju i januari 2014 så det innebär ju som jag skrivit om fler inlägg än ett per dag. I början när jag ”flackade runt” mycket var det flera och väldigt korta inlägg per dag – mer som minnesanteckningar eller statusuppdateringar.. Under mina två sjukdomsperioder var det uppehåll på någon månad annats har jag alltså i nio års tid bloggat varje dag – med mer eller mindre långa inlägg.

Av naturliga skäl så har längden på mina inlägg ökat de senaste åren — när jag fått mer tid efter det att vi flyttade hit. Jag är ”tacksam” över att jag varit så konsekvent i mitt bloggande – jag tycker redan nu att det kan vara kul att gå tillbaka för att se vad jag gjorde, tyckte eller tänkte för sju år sedan eller så.. Kommer bara tycka att det blir roligare ju längre tiden går..

Det är ju allt annat ån bara sådant jag gör som jag skriver om – framförallt inte just nu 😊 utan också om sådant jag tycker och tänker om.. Kommer säkert att bli lite om valet när valrörelsen drar igång på riktigt.. Men det kommer inte bli lika intensivt som valet i USA för det finns ingen galning som Trump att bli upprörd över (som tur är..).

Skrev ju om att antalet läsare brukar dippa lite i maj för att människor i allmänhet har hundra järn i elden och våren har kommit.. Men det har jag verkligen inte märkt i år, tvärtom – förutom i helgen när det verkligen dippade.. får se om det håller i sig resten av månaden.


Älskar buketten med pioner.. OM Esther inte är försenad så kan jag hinna till blomsteraffären innan klipptiden (sedan har de ju siesta i ett par timmar).. Ska unna mig pioner helt enkelt..

Apropå idag för sju år sedan.. Vi var i Marbella och jag skrev fem korta inlägg den här dagen (!). En av anledningarna till att jag skrev uppdateringar ofta var bl a för våra medarbetare hemma i Sverige..

Hursomhelst så hade jag ont i benen.. Något som jag väldigt ofta hade innan jag flyttade hit och bor i det här klimatet. Nu var det iofs främst under vinterhalvåret som jag hade ont men det kunde dyka upp lite närsomhelst..

Vi hade varit ute med Lotusgänget kvällen innan.. Middag på Garum, jag var lite ”dagen efter” och slog typ rekord i Coca-Cola konsumtion 😊 (Lotus = vår mäklarfirma). Vi var iväg och köpte snittblommor och påslakan på Zara Home.. Planerade lite för en väninna som skulle komma ner.. Vi åt Spaghetti och köttfärssås på terrassen.. det gjorde mig glad nu eftersom det var Thomas absoluta favoriträtt och jag tycker att jag så ofta sa nej..

Minst sagt ett annat och mer händelserikt liv än nuvarande situation.. Men som sagt – ska tillåta mig att låta årsdagen passera men ett stressigt och hektiskt liv på det sätt jag levde då eftersträvar jag inte.. PS! Ansåg mig vara ”tant” redan då 😊Det var en annan sak också.. Jag skulle få fram ett svartvitt foto på mig själv för något projekt.. Tänkte att jag inte ville ha en vanlig ”standardbild”så jag funderade på om bilden skulle tas mot en vacker gammal vägg i Gamla stan.. Ser det som omen – så idag har jag börjat konkretisera det jag haft i huvudet ett tag.. Fick genast mer energi ✨

Om jag inte missminner mig så blev det ingen vägg i Gamla stan utan Pedro tog den här bilden.. vackra färger men inte så kul i svartvitt.. Men jag kan ha fel om bilden, att det inte blev den. Tror hursomhelst att den var till en bok som heter ”Boosta din business” där jag var en av de kvinnor som hade med ett kapitel och gjorde typ ett Sommarprat..

Nej, det jag har haft i huvudet är inte en bok 😊Jag ”älskar” spanska tanter ✨ I slutet på förra veckan invigdes det nya kontoret för San Bernabes Husmorsförening – bara namnet säger ju allt..

I butiken har vi en salig blandning av kunder.. Allt ifrån 16 – till 90-åringar typ.. Det är inte bara varierande åldrar utan även varierande ”typer” av framförallt ”tanterna”.. Något som jag tycker är fint är att många av de äldre har tanterna har med sig sina döttrar som hjälper dem och tar hand om dem på ett fint sätt 💕

Sedan finns det de lite yngre tanterna som alltid ska pruta 😃 Det händer extremt sällan när det gäller kunder under typ 65.. eller så.. Vi har väldigt mycket stamkunder – en hel del som kommer varje fredag.. Det gör dom inte för att dom tycker att det är så himla trevligt att byta några ord med oss i butiken 😊 utan för att vårt sortiment ju byts hela tiden.. Kommer ut ett gäng nya plagg i butiken varje dag..Soff-häng ikväll med Robinson och ett öga på Älskar, Älskar inte.. Vill veta hur det går för de olika paren – om magkänslan är rätt men är inte så intresserad så att jag verkligen tittar på programmet..

Något helt annat.. finns saker som jag levt ett helt liv utan och som jag nu kommit på att jag inte kan leva utan.. En sådan sak är Ida Wargs torrschampo .. Förr tvättade jag håret varje dag så då använde jag aldrig torrschampo överhuvudtaget men nu vill jag ju inte slita på håret så då använder jag det.. Det ger ju dessutom volym. Om ni ska köpa torrschampo – köp Ida Wargs ✨ Väldigt bra och till väldigt bra pris..Apropå väldigt bra.. Det går inte alltid så där väldigt bra för Ann Linde.. Inte första gången hon anklagas för att vara ”oförskämd” eller vilket ord som nu användes..

Man kan ju tycka exakt vad man vill om den man pratar/förhandlar med men som utrikesminister är det en extra ”big no no” att visa det.. Garanterat ett sätt att reta upp ”motståndaren” så att möjligheterna att nå målet försvåras..

Eller så blir man lite otrevlig mot en journalist under en intervju och klippet sprids över typ halva världen..

Om Peter Hultqvist är ”felfri” så är väl ändå Ann Linde ”lite förmer” oss andra.. Over & Out om politik för idag ✨Var ute med Doggisarna en knapp halvtimme mellan fem och sex.., Varmt så även om vi alla tre ville vara ute längre så är det bara dumt att vara det. Möter väldigt få hundar vid den här tiden – en kvinna var ute och sprang med sin hund kopplad till ett slags skärp i midjan. Vi får hoppas att den hunden har väldigt bra kondition och ”värme tolerans”..

Högst oklart varför de här människorna ligger kvar och solar just där.. Det finns hur mycket yta som helst att flytta till men dom valde av något skäl att ligga kvar. Kom fram till att det troligen är av nyfikenhet för det verkade som om de letade efter något..

Upp med lite sand i skopan som sedan sakta hälldes tillbaka och så stod det en ”gubbe” en bit bort. Under den knappa halvtimme vi var ute så kom de inte så långt så folk kunde inte ligga kvar med tanken att de snart har passerat.. Det lät en hel del så knappast något man vill höra under en avkopplande eftermiddag på stranden så de måste ha varit väldigt nyfikna..

Strax dags att fixa dagens middag.. och sedan blir det soff-häng ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.