Korv med bröd & Nallebjörnar….

Hej,

En rätt kall kväll så det var rätt lugnt i butiken.. Dessutom är utbudet lite tråkigt nu – mest vintriga kläder och jag tror att de flesta precis som mig är trött på vinterkläder. Vi skulle behöva rea ut allt och in med färg. Nu är ju allt galet billigt redan som det är men rea är rea och det lockar alltid folk..

Har bestämt mig för att nu får det vara slut med att gå ut och in via garaget med Doggisarna på kvällen. Det kommer väl sluta med att det blir en ”fobi” och att jag gör det hela tiden. Får vara uppmärksam på om den där hunden kommer och säga ifrån om den inte har munkorg..

Mötte en granne när jag kom hem så var på väg ut med sin hund.. en Tintin och han sa att han sett att jag också hade en.. Boodie (eller hur det nu stavas) hette hur som helst den här – jättesöt men liite större än Tintin.


En ersättning för Dagens butiks-selfie

Som sagt Kramens Dag i dag.. Det har kanske inte kramats fullt så mycket som före Corona men här hemma har det iallafall kramats.

Jag skrev ju i det förra inlägget att jag skulle skriva om att jag sett något fint idag..Utanför de flesta matbutiker sitter de ofta någon och ber om en liten peng, inte sällan har de med sin ständiga följeslagare – hunden. Det är inte några utmärglade, misskötta hundar utan de tar hand om dem.

Idag utanför Mercadona satt en man på marken med sin hund. Det var nog någon blandras och den var lite mindre än Karisma storleksmässigt. När jag såg honom och hur han höll den i sin famn , krama den och pussa den blev jag alldeles varm i hjärtat.

Innan jag skulle handla behövde jag gå till tobaksaffären och köpa ett frimärke och gick sedan in från ingången på andra sidan huset. När jag gick där och plockade ihop mina varor och så kom jag att tänka både på det fina med hunden och att det är Kramens Dag så jag plockade ner ett paket skinka i min kundvagn.

För hunden en liten festmåltid och för mig en euro mer på kvittot. Hade gärna köpt hur många paket som helst. Tyvärr blev det ingen festmåltid för hunden för när jag kom ut så var de inte kvar.. Men det blir väl Tintin och Karisma tacksamma för 😊Apropå nallebjörnar.. Man kan knappast påstå att Prins Andrew verkar vara någon mysig nallebjörn. Han är ju anklagad för någon våldtäkt som hände för rätt länge sedan, kan åtalas för det och har förlorat alla sina titlar och uppdrag..

Men det var inte det som var kopplingen till nallebjörnar.. En av hans fd hushållerskor har i en intervju berättat att typ ingen ville jobba med/för honom eftersom han var allt annat än trevlig.. Att de var tvungna att vara två stycken för att bädda hans säng och sätta hans 72 (!) nallebjörnar i storleksordning på sängen. Nej, det var inte när han var barn..Det blev inte någon mat förrän efter talkshowen. Tog längre tid att gå ut med hundarna och jag ville se hela programmet. Två kokta korvar i ett bröd med ketchup, bostongurka och rostad lök..

Jag var ju inte inställd på att det här avsnittet skulle vara så intressant eller bra så oklart varför jag absolut ville se hela.. Men nu gjorde jag hursomhelst det och det var helt okej. Mark Levengood blir man alltid lite glad av att se och Camilla Hamid visste jag ingenting om innan (bortsett ifrån att hon bakar). Hade ingen aning om att hennes kokbok sålt så mycket att hon har nästan 435 000 följare på Instagram..Visst var Tove Styrke med i IDOL för ett antal år sedan? Har en minnesbild av att hon slog igenom med dunder och brak men att hon sedan drog sig tillbaka helt eftersom hon inte mådde bra.

Oavsett om min minnesbild stämmer eller inte så tycker jag att låten hon framförde var riktigt bra ✨Lite som ”Out of the blue” dyker det här upp på vägen in till stan – precis efter fiskarnas bodar. Har ingen aning om vilket helgon det är som hedras men det borde rimligen hänga ihop med havet och det är dessutom alltid väldigt välskött med mycket blommor.. Borde kanske torkat av kameralinsen på telefonen innan jag tog bilden 😊Scrollade snabbt igenom Instagram så där som man gör.. Oftast snabbt förbi men ibland stannar man till och läser. Om mitt hjärta blev varmt tidigare idag när jag såg hur fint mannen utanför Mercadona behandlade sin hund lika ”kall” blev jag när jag såg Johanna Lind Bagges inlägg om att de förlorat en av sina hundar. De förlorade ju en i september också och den här gången har det gått väldigt fort. Jag ska inte säga att jag vet hur ont det gör eller hur ledsna de är men jag kan i varenda cell förstå det hon skriver. Jag kan inte ens tänka på det och just därför skrev jag det här nu – för att få det ur systemet på något sätt.


Måste avsluta med lite ditt och datt så att inte tankarna hamnar ”fel”..

Som jag ser fram emot de där loppisarna i sommar – att hitta lite udda porslin. Jag är verkligen helt ”fast” när det gäller porslin – äter på olika tallrikar varje dag och ser fram emot att kunna ställa undan det vita helt. Inte göra mig av med det men packa ner det iallafall för en tid.

Mitt i allt det här lite mer åt det romantiska hållet så tycker jag att det ”spanska” porslinet är jättefint. Jag behöver några större djupa tallrikar som jag också kan använda som salladsskål. Bara några få – ska kolla nästa gång jag är på marknaden för där har dom mycket sådant.Lärde mig ett nytt ord där i Instagram flödet – tydligen ett ord som Jill Johnson använder men det var inte hon som lagt upp inlägget. Vilket ord det är och varför jag tycker det är så bra skriver jag om i morgon.

Nu är Kramens Dag slut och Vinets respektive Pilsnerfilmens dag har precis börjat.. Vad är egentligen en äkta pilsnerfilm.. har en uppfattning men vet inte om den stämmer. Får googla som vanligt 😊

Har haft långa To Do listor med både högt och lågt under både torsdag och fredag. Så nöjd med det är ✅ på allt. Imorgon är det lite städning och så middagen med Pappa förstås.. ska försöka hinna med ett hundbad i morgon också 🐶🐶

Som vanligt senare bedtime på fredagar men nu är det dags – blir inte något bokklubbs bok lyssnade utan podd och jag kommer med all sannolikhet att somna snabbt.. Med två halvt snarkande Doggisar intill mig ❤️Det blir som vanligt Nyhetsmorgon i morgon och till det ett riktigt stort glas färskpressad apelsinjuice 🍊 Har kollat väderprognosen för de kommande tio dagarna- ser inte speciellt kul ut.. Men som sagt det har varit fel förr 😃

Fick precis via FB veta något jag tycker är jättekul – det skriver jag också om i morgon ✨

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.