Blue Monday & Snäckor….

Hej,

Blev som sagt en på alla sätt väldigt lugn kväll igår. Var ute en väldigt kort sväng – kände att jag definitivt inte var upplagd för att träffa på den där hemska hunden så jag tog vägen genom garaget både ut och in. Egentligen är det inte rättvist att säga hemska hunden – den har ju helt enkelt inte blivit uppfostrad (om det nu mot förmodan inte skulle vara något fel på den).

Tittade på den första delen av den brittiska mini-serien. Kommer att se de andra tre också (om jag nu kommer ihåg 😊) Har ju inte tillgång till SVT Play så får komma ihåg det.. Har inte läst något om serien men jag tror att även om kvinnan gift sig med någon som visar sig vara ett ”svin” så är hon definitivt inte något hjälplöst offer..

Eftersom det ändå inte varit den bästa av kvällar så gick jag och la mig redan strax efter tio. Lyssnade lite istället- en timme på bokklubbens bok (41 procent kvar = 3,15 timme 😔) men nu har det åtminstone börjat berättas om något bitvis intressant. Sedan blev det ”insomningspodd” efter att ha lyssnat fem minuter på boken om branden (som var med i fredagens talkshow). Ska inte döma efter fem minuter så jag återkommer 😊 Uppläsaren…. Ja, jag hade kommit ihåg att ställa om till normal hastighet.Hur många sådana här ska man få innan de till inser att de inte får något napp – att alla fattar.. Tror knappast att jag är ensam om att inte ens ha tävlat av de fem vinnarna i det här inlägget. Hoppas ingen av dem (eller någon överhuvudtaget) klickar på okända länkar..

På måndag är det ”Blue Monday” – en dag som inte får samma uppmärksamhet som t ex Black Friday direkt.. Den här måndagen är inte så intressant för handeln även om man skulle kunna hitta bra kommunikation kring det. Blue Monday är den dag under året som det sägs att vi har absolut minst i plånboken. Effekterna av allt spenderande under jul och nyårshelgerna har kommit i kapp och sista veckan innan lön i januari är det ”blodpudding” som gäller på många köksbord 😀

Har inte hört något om hur julhandeln gick i Sverige men hörde däremot att klädbranschen återhämtat sig rejält med en ökning på runt 50 procent och skobranschen ännu mer med en ökning på nästan 75 procent. Tror att det var för december siffrorna gällde.Ibland känner jag mig som en gammal fördomsfull gubbe.. Händer iofs i princip bara i ett fall när jag tänker efter.. Jag har otroligt svårt, tycker princip att det är omöjligt, att komma ihåg vem som är vem av de här två på Nyhetsmorgon. Inte för att det överhuvudtaget är viktigt att jag kan göra det men det känns ändå ”gubbigt” ungefär som om alla yngre tjejer med långt hår i den hårfärgen ser likadana ut.. Men jag kan väl ändå inte vara helt ensam om det här? Förutom gubbar då 😀Lite konstigt att det finns noll korrelation mellan när vi går ut på kvällen och när Doggisarna behöver ut på morgonen efter.. Igår var vi ju ute strax före nio men och idag vid 10.45 tyckte dom att det var lagom att gå ut.. Jag är minst sagt bortskämd med morgontrötta hundar 😊

Finare väder idag så vi gick både en bit längs strandpromenaden och var ute en lång stund på stranden. Var inte avundsjuk på gänget på 10-15 personer som jag gick förbi – blev inte klok på om de varit ute och dykt eller om de kommit tillbaka men jag tror att de var på väg ut. Kände inte heller riktigt för att kasta av mig skorna, rulla upp byxorna och gå i vattnet men det var säkert uppfriskande och skönt.

Ni ser hur mycket sten som blåst in nu under dels stormen och nu när det blåst.. Det brukar vara en strandstäd dag varje år (inte för stenar) där alla boende ”bjuds in” att vara med. Brukar ofta organiseras i olika grupper så att det avslutas med lunch. Men det är ju bara en väldigt liten del mot det jobb som kommunen gör innan den stora påfyllningen av sand precis innan påsk varje år.En hel del folk ute och väderprognosen stämmer för en gångs skull.. Laddade ner SMHIs app igår och den visar ungefär samma som min opålitliga.. men SMHI har väl heller varit världskända för träffsäkra prognoser. Kanske har de blivit bättre men kommer ihåg hur mycket kritik de brukade få..

Det är inte sällan som jag ser stenar som jag läser in ett hjärta i, de ser precis ut som hjärtan tycker jag. Fina är dom men det är inte alla jag tar hem till vår samling – jag undviker helt grå stenar för jag tycker inte att de passar känslan ”vi” vill ha i samlingen. Skålen är full så jag ska byta till en stor glasvas på fot och se om det blir fint – den köpte jag och Thomas tillsammans ❤️Hittar inte bara stenar utan också snäckor.. Dom här är lite annorlunda och låg lite avsides precis bredvid varandra så dom kände jag att jag absolut måste ta med och ha intill skålen med stenar ❤️Jag tänkte på det där med mina affirmationskort – inte för att det spelar någon som helst roll men det är nog inte en rätt benämning på mina kort. Oftast är ju de här korten budskap i stil med: jag är bra som jag är, jag är älskad, jag är lycklig och liknande. Det är inte den typen av ”affirmationskort” eller budskap jag har.

På mina 15 kort är budskapet i huvudsak saker jag ska göra för att må bra. För att hitta rätt i det nya livet som ensamstående och må bra i det.

Det är så mycket småsaker som förändras – t ex det med att laga mat och äta själv. Börjar ju tycka att det är lite kul att laga maten men att äta vid matbordet funkar inte. Det är fortfarande så att jag ”kastar i mig” maten så jag tänker sitta kvar där i soffan och äta tills jag inte vill det längre.

Det är som om hundarna förstår det.. Dom har aldrig stått vid matbordet för att tigga mat men om vi någon väldigt enstaka gång skulle äta i soffan var det typ omöjligt för då ville de absolut ha lite de också.. Nu ligger de och vilar och låter mig äta i lugn och ro.

Det var inte meningen att halka in på mat för det är ett av de 15 korten handlar om mat men inte om att jag ska förflytta mig från soffan till matbordet 😃

Budskapen är varierande och något är väl lite likt det man kanske normalt tänker sig på ett affirmationskort – men det finns inget normalt eller inte för mig. Vi behöver alla olika påminnelser om vad vi ska tänka på för att må bra och det beror i väldigt stor utsträckning också på var vi befinner oss i livet.Apropå det.. Söndag = Lapp nummer två med vad jag är tacksam över den här veckan, eller rättare sagt mest tacksam över. Förra veckan var det så himla lätt men den här veckan är det först lite svårare. Inte för att jag har svårt att välja inte heller för att jag inte tycker att det finns någonting att vara tacksam för överhuvudtaget. Men har ett gäng timmar på mig men jag är ändå rätt säker på vad det kommer att stå på veckans lapp.Varje år brukar ett gäng olika svenska fotbollslag komma hit på träningsläger och i år planerar IFK Göteborg, Malmö FF, Häcken mfl att komma hit. Men om det blir så är väl lite osäkert med tanke på smittoläget.. Hammarby ska tydligen vara i Estepona.

När de är här så brukar det vara några träningsmatcher mot andra utländska lag och för två år sedan var jag, Thomas och Pappa och kollade på Malmö FF mot något ryskt lag. Strålande sol så vi satt i typ ”skjorta” och med berget La Concha i bakgrunden..To Do listan för nästa vecka gjord.. På tisdag ska Pappa och jag åkta till Svenska butiken.. hoppas att de har Valios vaniljyoughurt så att jag kan göra riktigt goda lunch smoothies ✨

Ska se till om vi får till den där fikan med Therese (som kom in i butiken i fredags). Har en del jobb och admin jobb att göra också så det ska jag sätta igång med direkt i morgon förmiddag efter promenaden med Doggisarna.

Båda väder apparna visar på lätt molnighet och 13-14 grader. Ska ta en rejäl promenad på eftermiddagen ✨


Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.