Fattiga Riddare & Kostymer….Jag tänkte på det där med maskerna/kostymerna i Masked Singer.. Jag trodde ju inte att det skulle vara så himla påkostade men där hade ju verkligen fel.. Då var det korrigerat.. från min sida alltså..

Lyssnar sakta vidare på boken av Emma Hamberg som jag börjat på.. varvar med poddar och igår blev det fortsättningen av P1 Dokumentär- Manipulatören..

Middagen blev som det var planerat.. kött som jag körde på grillpannan och en tomatsallad med lite asiatisk touch genom bl.a. lime och koriander. Det var rätt lagom eftersom vi åt så mycket igår..


Lᴇᴛ’s ᴅᴀɴᴄᴇ….Let’s Dance på tv:n efter middagen men känner att jag definitivt inte kommer följa slaviskt.. Varför skulle jag btw göra det när jag aldrig gjort det förut 😊

Det är ju nytt det här med duellen.. Hade Janne Josefsson fått stanna kvar på bekostnad av Hanna Hedlund hade jag slutat titta på programmet.. Några gränser måste det finnas..

Ja, jag förstår att folk röstar på dem de gillar och Susanne Axell har säkert massor av tittare som sett henne i Fråga Doktorn som räddar henne.. för dansa kan hon inte..

Hursomhelst så är det ju rätt uppenbart att det inte är alla som har den självdistans som det nog är bra att ha..Det där med programledarna.. Jag kunde ju inte riktigt bestämma mig vad jag tyckte.. och det kan jag nog inte nu heller. Finns å andra sidan knappast någon anledning att jag måste ha någon åsikt.. bortsett då ifrån att jag gillar att ha åsikter..

Det är ju inte helt lätt att ersätta ett så ”samspelt” par som David & Tilde även om jag nog inte var helt ensam om att tycka att han kunde vara rätt så jobbig.. Det tar nog några veckor innan den här David och Petra Mede blir lite varma i kläderna för det känns det inte som de är nu.. Hade ju en bättre feeling för honom förra veckan – det tar jag tillbaka nu.. Nog om Let’s Dance..


Fᴀᴛᴛɪɢᴀ ʀɪᴅᴅᴀʀᴇ….Började dagen med ett stort glas apelsinjuice och grillad toast med ost, skinka och tomat.. Sesam & Havssalt knäcket är ju slut..

Kommer ni ihåg Fattiga riddare? Mitt minne är kvällar i min kompis Ia’s kök och vi hade nog en fattig variant av Fattiga riddare.. Rostat bröd, snabbt på med smör, socker och kanel.. Fattar ni vilken sockerchock och vi kunde proppa i oss hur många som helst när vi avhandlade allt som rör sig i huvudet på fjortonåringar 😃


Mᴇsᴛ ᴛᴜʀɪsᴛᴇʀ ʜɪᴛ….Malaga flygplats toppar listan när det gäller antal plan som landar i Spanien nu till påsk.. Jag trodde att Mallorca skulle göra det i och med att alla tyskar satte full fart att boka resor.. Men å andra sidan bokades det ju av väldigt mycket när de införde karantän vid hemkomsten igen..

Det kommer att vara kul att vara ute och röra på sig och se mer och mer folk.. Vi märkte redan igår när vi gick till restaurangen – nu öppnas det upp i varenda hörn 😃


Jᴜʟɪᴀɴ ʜᴇʀʙᴇʀᴛ ғᴏʟᴋᴇ….Det är inte direkt några nyheter att Prins Carl-Philip och Sofia fått sitt tredje barn och precis som min svägerska har de nu tre pojkar 😄 Enligt konstens alla regler avslöjade Kungen idag namnet och vilken titel barnet får.. Julian Herbert Folke – Hertig av Halland..

Kommer ni ihåg när Prinsessan Estelles namn avslöjades.. Jag minns inte exakt Herman Lindqvists kommentar men den var inte direkt trevlig och han gjorde väl någon liknelse vid en fransk glädjeflicka eller så.. Det kom en pudel rätt snabbt.. men jag är säker på att det inte för ett ögonblick ändrade något om vad han tyckte om namnet..

Nu är han lite mer lågmäld och balanserad;

”Julian är väl något ungdomarna hittat på”

Herman Lindqvist

Fɪsᴋ….Vi är ju inte alltid så bra på det där med att äta fisk men idag blir det fiskgratäng.. dock utan räkor utan vi kör vår klassiker som det verkligen var länge sedan vi åt..

Det ska bli riktigt gott med fiskgratäng .. om jag inte får hjärnsläpp förstås.. Iallafall inte mer än vad jag hade när vi handlade för jag glömde dillen men det funkar utan.

Kommer att bli ”fiskrekord” nu de här 10 dagarna.. sashimi, fiskgratäng, sill, lax och skagenröra.. Ska se till att vi fortsätter i ”liknande” stil – alltid bättre med fisk på sommarhalvåret..

Apropå dill.. Om vi inte åker till Sverige blir det full fart mot Handelsträdgården för att börja bygga upp den lilla örtträdgården.. Kommer iofs inte ha dill för det inbillar jag mig är lite svårodlat på vår balkong..


Pᴀ̊sᴋ….Nu är det ju bara att gilla läget.. det finns inte påskliljor i Spanien.. Har riktat in mig på anemoner, ranunkler, videkvistar och körsbärskvistar.. Ranunkler finns förvisso i gult men kör lila, rosa toner istället..Lite skillnad mot äggharen igår.. Matfashionistans Västerbottenpannacotta – kan bara tänka mig hur god den är men kommer inte att ge mig på att försöka få till en.. Fortsätter med hollandaisesåsen till jag kan sätta check på den 😄 Apropå det så kommer vi såklart ha sparris på påskbuffén.. Inköpslistan är klar och precis som i julas så är jag nästan chockad över min planering..Inga processioner i påsk men ingenting kan hålla spanjorerna från kyrkan under påskhögtiden och den börjar idag..

Skrev ju häromdagen att det ”påstås” att vi svenskar som inte bor i Nueva Andalucia eller trakterna däromkring blivit ”förspanskade”.. När det gäller det här med påsken och kyrkan så har vi nog inte riktigt blivit det 😃


Nᴇxᴛ ᴡᴇᴇᴋ….Det är ju bara måndag-onsdag som det är vanliga arbetsdagar men för oss är det inte riktigt så.. Vi kommer jobba en del men självklart också fira påsk 🐣

I veckan kommer den första Google Analytics rapporten för Mindset Marbella.. Det är inte så att väntar mig några sensationella siffror men jag älskar ju att mäta och följa upp, dessutom är det bra att ha siffror från dag ett. Det ska btw också bli kul att se den nya rapporten för bloggen men för den har jag ett bättre ”uppföljningsverktyg” löpande..Såg att CAIA ska komma med en flytande highlighter – den åker direkt upp på ”must have” listan nu till sommaren.. Åker vi till Sverige fixar jag det då annars beställer jag med leverans till Pappa så kan han ta med sig..

Apropå beställa.. har inte beställt något/några av de där kuddfodralen med pelargoner.. Det är nog lite för mycket nostalgitripp snarare än att det faktiskt skulle bli fint.. Men vi har ju pelargoner både på balkongen och terrassen.. så kanske ändå.. Hur svårt kan det vara att bestämma sig för enkla saker ibland 😄 Det är förvisso lite trix med att beställa, det ska levereras till någon annan som i sin tur ska skicka det hit – får skylla på det 😊Apropå pelargoner.. Årets pelargon heter Astrid och ser ut så här.. Tycker att den ser väldigt fin ut. Nu kanske jag inte varit på rätt ställen men tycker att utbudet av pelargoner här är begränsat så jag skulle bli förvånad om jag hittade Astrid.. Men som sagt – kanske varit på fel ställe för pelargoner.

Krukan på bilden påminner väldigt mycket om två av våra krukor – tycker att det är så fint med det rustika och att de har patina..


Eɴ ғɪɴ sᴋᴀ̊ɴᴇʟᴀ̈ɴɢᴀ….Det finns ett Instagramkonto som heter Sveriges vackraste hem.. Oftast är det hus eller lägenheter som är till salu och som är något utöver det vanliga. Ofta kan det vara lägenheter eller hus som är nybyggda eller rakt igenom omgjorda så att det hypermodernt.. Men inte alltid..

Den här skånelängan har man verkligen lyckats få till så att man behållit husets ursprungliga karaktär och ”själ” och samtidigt kunnat lyfta in moderna och snygga moderna ”element”.. Det här är för mig ett riktigt vackert hem och tio gånger vackrare än de ultramoderna husen som så många vill ha..


Eᴀʀᴛʜ ʜᴏᴜʀ….Häromdagen så tänkte jag att i år ska jag inte glömma Earth Hour för det gör jag typ varannat år.. Men det gjorde jag såklart ändå.. Är det ett resultat av mina listor kanske – finns det inte på listan så faller det bort ur minnet?

Det kan nog ligga lite i det och det är ju faktiskt allt annat än bra.. Det gör ju att man inte håller i gång minnet. Det hänger väl ihop med att det viktigt med ”hjärngymnastiken”.. Kanske inte behöver börja tänka sådär överdrivet mycket på det just nu men på de där listorna kanske jag inte ska skriva upp precis allt 😊Vissa saker måste trots allt upp på To Do listan för att man (läs jag) ska komma ihåg dem.. I veckan är veckans ”mini-projekt” sortering av bijouterier och sådant man har i små boxar och askar.. Inget tidskrävande- tar väl absolut max en timme.. Nu när sommaren kommer börjar man ju använda bijouterier mer och det jag inte använder och/eller gillar skänker jag till Cudeca..

Jag ska ta fram mitt Efva Attling halsband i silver med den lilla berlocken i form av en hästsko med texten ”Take no shit” – gillar verkligen hennes smycken ✨

Nu dags att hänga tvätt, planera nästa veckas mat och lite annat.. 20.30 gäller det att allt är ”all set” för då börjar ju fotbollen.. Heja Sverige 🇸🇪


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.