Meghan & Våffeljärnet….Det blev rätt sen middag så vi var inte i tv-soffan förrän precis efter 21.00..

Busy day – det här skrevs delvis i tv-soffan under intervjun så det riktiga inlägget kommer ikväll ✨

Intervjun har ju upptagit spaltmeter efter spaltmeter – över i princip hela världen. Det är förvisso den första intervjun som de gör sedan de åkte iväg till Kanada den där julen 2019 och det tillhör förvisso inte heller vanligheterna att det engelska kungahuset ger intervjuer..

Ska inte skriva spaltmeter här.. men måste iallafall kommentera lite.. Intervjun är nog en vattendelare – om vi bortser ifrån de upprörda känslorna i England. Såg ett inslag på Fyran där ”journalisten” uttryckte stor sympati medans Lena Melin på Aftonbladet definitivt inte gör det..Min personliga uppfattning..

 • Det är givetvis inte okej den här diskussionen som ska ha skett om barnets hudfärg.. Det framgår ju dock inte riktigt hur den gått till men oavsett så är det inslag av rasism.
 • Psykisk ohälsa ska givetvis heller inte negligeras men jag kan inte riktigt känna äktheten i hennes beskrivning av att inte vilja leva längre.
 • Jag förstår att det är tufft att hängas ut på löpsedlarna i den engelska och ofta skoningslösa pressen.. det förstår jag definitivt.
 • Jag förstår inte hur man kan tycka att man inte blivit skyddad när det enda konkreta exemplet man ger är att de borde ha dementerat när pressen skrev att Meghan fått Kate att gråta när Meghan hävdar att det var tvärtom. Det var vid ett tillfälle och för någon bagatell.. Det engelska kungahuset har ju alltid haft som strategi att tiga ihjäl allt.. hade det inte verkat hur löjligt som helst att gå ut med någon officiell dementi??
 • Jag kan inte släppa ”äta kakan och ha den kvar”.. Vi är gärna medlemmar av kungahuset, behåller våra titlar och apanage och jobbar när det funkar (helst bara med sådant som intresserar oss) för vi tänkte bo i Kanada.. Ett synsätt de inte förstår att någon kan uppfatta som ”äta kakan och ha den kvar”
 • Jag förstår inte varför de ställde upp på intervjun överhuvudtaget – förstår inte syftet eller nyttan med att hänga ut kungahuset och tycka synd om sig själva när de i själva verket är så otroligt priviligierade.

En brittisk journalist skrev något i stil med ett bortskämt par som leker Notting Hill.. De som har sett filmen förstår kopplingen till bilden..

 • Sammanfattningsvis får jag en känsla av att hon vill få människors sympatier på det sätt Diana fick.. Hon kändes inte helt igenom äkta. Bitvis spelade hon en roll – rollen som Diana. Nej, jag tror inte att hon tror kommer att uppfattas fullt ut som Diana men hon hade helt klart en agenda med intervjun..

Varför ställde inte Oprah frågan om hur Meghan såg på det faktum att flera personer valde att sluta jobba för henne när hon fortfarande var en del av kungahuset. Att det nu kommit upp till ytan om att hon utsatt medarbetare för mobbing.. Med tanke på hur synd Meghan tyckte om sig själv och att hon inte fått något skydd och känt sig otrygg hade den frågan varit högst relevant.. Men jag är inte så dum så att jag är förvånad över att frågan inte ställdes..

Over and Out!


Vᴀ̊ғғᴇʟᴊᴀ̈ʀɴᴇᴛ….Inför julen ringde Drottningen till Harry och frågade vad Archie önskade sig i julklapp.. Ett våffeljärn fick hon till svar och ett våffeljärn blev det.. Archie ska tydligen älska det och äter varje morgon våfflor gjorde i presenten från pappas farmor.. Vi får hoppas att våffeljärnet håller eller att han tröttnar på våfflor för något nytt lär inte komma på ett tag 😄 Att Harry nu pratade oftare med sin farmor än han gjort på många år får jag en känsla av stannar upp nu.. Det jag däremot inte tror är att drottningen tycker att Meghan är lika underbar som Meghan påstod sig tycka att drottningen är..

Over & Out – igen!


Tɪᴘᴘᴀʀ ᴠɪᴅᴀʀᴇ….Fortsätter väl mitt tippande då.. Inget av följande bidrag kommer hamna Topp Fyra;

 • Klara Hammarström
 • Anton Ewald
 • Paul Rey
 • Charlotte Perrelli
 • Alvaro Estrella

Det är alltså Charlotte Perrelli jag lagt till på listan.. Nu börjar det bli svårare..


Eɴ ᴋᴠɪɴɴᴀ ᴀᴛᴛ ʜᴇᴅʀᴀ….Tänkte på att hedra en kvinna varje dag under mars.. Någon som verkligen förtjänar att hedras är Ruth Bader Ginsburg som var en domare i USA:s Högsta domstol under många år. På sin dödsbädd uttryckte hon stark önskan att Donald Trump inte skulle ersätta henne innan valet..

Något han givetvis inte tog någon som helst hänsyn till som vi vet.. Är rätt säker på att hon hittills är nöjd iallafall eftersom den kvinna som valdes in inte har gått i hans ledband.. Men hon är ju fortsatt stockkonservativ så i det längre perspektivet så var det inte bra..

Fight for the things that you care about, but do in a way that will lead others to follow you”

Ruth Bader Ginsburg

Hörs ikväll!


2 reaktioner på ”Meghan & Våffeljärnet….”

 1. Har svårt att bli mer än vanligt upprörd över brittiska kungahuset. Jag är republikan sedan väldigt många år, inte för att det är den viktigaste frågan i politiken men för att monarki står i motsats till människors lika värde. Ingen är finare och bättre än den andre enbart beroende av vilka föräldrar man har. Dessutom är det fel att kungliga barn tvingas in i monarkin. Bättre att ha en republik där presidenten får söka jobbet i någon form av val.
  Men brittisk press är vedervärdig mot många, inte bara Meghan..

  1. Här får man engagera sig i det mesta när det inte finns så mycket att göra I grunden delar jag din uppfattning och är tacksam över att de åtminstone inte får någon formell makt. Men om man nu som Meghan gör ett aktivt val att gifta in sig i det mest konservativa kungahuset som finns så är det inte rimligt att man anser sig ha blivit tystad för att man får en instruktion att bemöta pressen med ”inga kommentarer”.. Det var mycket som var motsägelsefullt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.