KetchuP & Exklusiva villor….Då var det fredag igen = jobb i butiken och den här veckan har jag koll på öppettiderna 😊 Kommer att vara hemma igen vid 18.30 så gott om tid innan det är dags för Carina Bergfeldts talkshow klockan 21.00.. Mer om henne och den längre ner..

Jag missade Wahlgrens värld igår.. men det gör inget för det går i repris på söndag så då får jag se till att inte missa det. Vet inte om det var i gårdagens avsnitt eller i nästa det handlar om att Bianca ska köpa en lägenhet på Mallorca..

Läste btw att hon fick sisådär 75 miljoner kronor för de aktier hon sålde i CAIA.. Det var hälften av aktierna och efter den försäljningen vet jag inte hur stor ägarandel hon har kvar men typ 15 procent eller så..Började dagen med varsitt stort glas färskpressad apelsinjuice.. Det är nästan så att citruspressen är min bäste vän, framförallt nu under högsäsongen för apelsiner.. men även till grapefrukt, citroner och lime.. De två sista har jag ofta till mat och dressingar..


Aɴᴅᴀʟᴜsɪᴇɴs ᴅᴀɢ….

På söndag är det Andalusiens dag – inte något som kommer att firas stort på gator & torg.. Det gör det iofs inte ett normalt år heller men det uppmärksammas. Det är en ”typisk” dag för familjemiddagen med hela stora familjen så jag kan tänka mig att det kommer att vara många ”spanska tanter” ute och handla råvaror idag.

Eftersom det är på en söndag i år så blir också måndagen en helgdag.. Det funkar så här att om en helgdag infaller på en lördag så är det som vanligt men om den infaller på en söndag så blir även dagen efter en helgdag. Det gäller även om heldagen skulle infalla på en vanlig vardag..


Kᴇᴛᴄʜᴜᴘᴇғғᴇᴋᴛᴇɴ….Det har mer eller mindre varit stiltje på bostadsmarknaden de tre senaste kvartalen 2020 men nu börjar man se att det rör på sig. Det var ju i grunden inte en minskad efterfrågan utan det har varit de yttre omständigheterna som gjort att antalet försäljningar minskat.Nu när vaccinet har kommit så har planeringen tagit ny fart när det gäller att köpa bostad.. Det förväntas en form av ketchupeffekt nu under 2021 – dvs att det kommer att bli full fart på bostadsmarknaden.

Här på Costa del Sol har det inte hänt så mycket när det gäller prisnivåerna.. De allra flesta köpare vill ha nyproduktion och där har priserna inte rört sig alls men på befintliga bostäder har man kunnat se en svag nedgång. Costa del Sol har klarat sig klart bättre än Spanien i stort och Malaga och Marbella har klarat sig bättre än övriga orter på Costa del Sol.. Ungefär så..

Ser hursomhelst fram emot ett spännande år ✨Jätteglad över att många av er gått in och kollat på hemsidan och superglad över den feedback vi fått om att den är snygg 😊

Har du inte kollat och vill göra det så kan du klicka på den gröna texten hem

Hem

Bᴜsɪɴᴇss ᴀs ᴜsᴜᴀʟ….Det är inte det här huset det här handlar om.. Även om det stått mer eller mindre helt stilla på den ”vanliga” husmarknaden” så har det definitivt inte gjort det när det kommer till de riktigt exklusiva objekten. Här är det istället tvärtom – en stor ökning av antalet sålda fastigheter. Nu senast såldes en villa på 3 000 kvadratmeter med en tomt på 6 000 kvadratmeter för det nätta lilla priset om 400 000 miljoner kronor (!) Nej, jag har inte läst fel eller mixat ihop valutor på något sätt.

Nu var det inte tennisspelaren Djokovic som köpte just det här men han lämnade Monaco förra året för att flytta hit. Hans hus ligger i samma område som det ovan.. Det kan väl delvis jämföras med La Zagaleta som ligger i Benahavis när det kommer till exklusiva områden.. dvs det är de två mest exklusiva områdena utmed Costa del Sol.


Sᴘɪᴏɴᴀɢᴇ ᴘᴀ̊ ʜᴏ̈ɢ ɴɪᴠᴀ̊….Vad är det ryssarna och deras behov av att ha koll på svenska Mello? Nu ska tydligen alla finalisternas bidrag från de tre första deltävlingarna ligga uppe fullt tillgängliga på någon rysk sajt. Bidragen får ju inte ”finnas” före vare sig finalen i svenska Mello eller i Eurovision för då kan de bli diskade.. Men det här är det svårt att skydda sig emot och så länge det inte är skivbolag eller upphovsmän som ligger bakom att det spridits så diskas inte bidraget.. som sagt viktiga grejer det här 😄


Cᴀʀɪɴᴀ & ᴛɪᴋᴛᴏᴋ ᴘᴀsᴛᴀ….På pappret ser väl inte kvällens talkshow så där himla kul ut men det kan ju bli som det blev någon annan vecka – intressant just för att det var personer som man inte kände till så mycket om.. Jill Johnson känner jag såklart till men tillhör inte gruppen av hennes största fans.. men jag kanske ändrar uppfattning – vem vet.

Sedan var det TikTok pastan ni vet och även om jag förvisso verkligen gillade Carina Bergfeldt innan så fick hon 10 extra poäng för Instagram inlägget om den beryktade TikTok pastan. Eftersom hon sett sjuttioelva inlägg med den här pastan var tvungen att prova. Folk har skrivit att det är sååå gott att de varit tvungna att göra den flera dagar i rad.. Hennes ”dom”.. Inte lika exalterad men okej.. Äntligen någon som inte uppträder som om den här pastan är det godaste som uppfunnits och som ärligt skriver det..


Bᴀ̈sᴛ ɪ ᴛᴇsᴛ….På Spåret är ju över för den här säsongen och ikväll börjar Bäst i test.. Det verkar ju vara ett galet populärt program som vunnit priser i alla möjliga kategorier flera år i rad. Vi har faktiskt aldrig sett det.. oklart varför men av någon anledning har vi inte sett ens en kvart. Det beror inte på någon förutfattad mening eller synpunkt på någon programledare eller så utan det är så enkelt att det bara inte känts intressant att titta på det. Med mindre än att någon meddelar mig att jag verkligen går miste om något så låter jag det förbli så.. att jag inte tittar alltså.


ᴠᴀ̊ʀ ɪ ʟᴜғᴛᴇɴ….Ser på väderleksprognosen och förstår vilka vårkänslor det är i Sverige. Den där allra första vändan som är precis helt underbar ✨ Vi har vårkänslor här också men temperaturen skiljer sig inte alls lika mycket som normalt mot Sverige.. inte så konstigt med tanke på temperaturen i Sverige. Såg igår när vi var ute på ärendena hur diverse olika träd sakta börjar blomma så snart kommer det inte bara att kännas som vår utan också vara vår..

Tror att det får bli en sväng till Svenska butiken och Fransyskan.. Längtar efter en bukett med vårblommor som ranunkel och liknande. Finns ingenting som lyfter upp ett rum så mycket som snittblommor.. Kommer ju även att de nyinköpta gula blommorna och röd pelargon på balkongen som jag ser från soffhörnet ✨


Bᴀʟᴋᴏɴɢᴇɴ….Imorgon är det sista fixet på balkongen som gäller.. Snart kan altandörrarna stå öppna hela dagarna.. eller iallafall nästan hela dagarna när det är sol. När vi gjort färdigt imorgon får vi se om det behövs någon mer blomma eller så – kuddarna har vi sedan tidigare för balkongen.. Förra året blev vi typ klara med balkongen i juni men det berodde inte på dålig planering utan på karantänen – det gick ju inte att köpa blommor etc för precis allt var stängt.

Apropå stängt så har dom ”hattat” klart nu och öppnar kommungränsen i natt, den sk perimeterkarantänen upphör alltså. Vad är det för himla ord? När jag skriver ” öppnar kommungränsen” så menar jag att det är okej att passera den.. det har inte stått typ gränsvakter eller så men ibland har det stått någon polisbil och kollat kommungränsen. Precis som i Sverige så har man fått passera för t ex läkarbesök, jobb och av en del andra orsaker, men nu kan vi alltså åka fritt.


ʀɪɴɢᴀʀ….


Fin bild på Camilla Läckberg, tagen av Bingo Rime’r, men vad är det jag tycker så mycket om med den? – förutom då att den är svartvit.. Smyckena, eller rättare sagt ringarna.. Jag bara måste ta mig till Parfois någon dag och köpa några ringar – ”stora” bijouteri-ringar alltså✨


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙɪʟᴅᴇʀ – ʜᴀʀ ᴊᴀɢ ᴍɪssᴀᴛ ɴᴀ̊ɢᴏᴛ….Precis som Åsa och Emilio Ingrosso gör (tar fram egna produkter) gör Amanda Schulman och hennes syster Hannah Widell det.. inte alls i närheten av lite mycket produkter men ”liknande” produkter..

Nu har systrarna hursomhelst tagit fram sitt egna vin.. Jag vill minnas att de gjort det en gång tidigare. Men poängen är inte att de tagit grammet nytt vin utan sättet de presenterade det på i sina Instagram inlägg. Just de inläggen är jätteviktiga för att kommunicera med deras följare som är den huvudsakliga målgruppen för att köpa vinet.. Det är en beställningsvara på Systembolaget.


Inlägget består av den här bilden och text om att nu lanserar de ett vin – det kan beställas på systemet och beställningsnr xx och så lite info om vinet.. Min rätt så ointressanta fråga är.. varför presenterar man sin nya produkt på ett så märkligt och tråkigt sätt? Det handlar ju inte om att det är viktigt att människor ska komma ihåg hur flaskan eller etiketten ser ut – de kommer ju inte att finnas i hyllan.. Nej, det här är antingen så modernt så att jag inte förstår det eller så är det ett ”quick fix” för att få info om att den nu går att beställa..Tror att det är det senare och att de kommer få se till att ta lite mer lockande bilder till nästa inlägg 😃 Det är nästan förutbestämt att de kommer få dålig kritik.. inte för att det nödvändigtvis är ett dåligt vin utan för att det är ”rätt” att ge den dålig kriktik..


Hᴇʟɢᴇɴs ᴍᴀᴛ….
Ungefär såhär ser helgens matplaner ut.. Himmelriket för T med mycket asiatisk mat, jag gillar det också så det är definitivt ingen uppoffring. Jag har bara varit lite ”motståndare” innan vi varit och köpt nytt av det som krävs för att fram bra asiatisk mat.. För att citera Mischa Billing i Sveriges mästerkock ”Få fram de rätta smakerna”

Himmelrike är det definitivt för mig också när det kommer till soppan – Tom Yang Kung ✨ Skulle nog kunna äta den flera gånger i veckan.. iallafall ett tag. Då kan man ju verkligen ställa sig frågan varför jag inte äter den oftare.. De rätta ingredienserna har varit ”out of stock” här hemma som citrongräs, galangal mm och det är väldigt krångligt att hitta parkeringsplats vid mat-kinabutiken.. Det blir med andra ord så att när vi är ute på ärenden, kör förbi och inte hittar parkeringsplats säger; vi tar det nästa gång..

Nu har vi hursomhelst så att det räcker till många asiatiska middagar och soppor framöver – man har det ju i frysen och tar fram det man behöver varje gång..


Vi kommer inte att dansa på borden (ännu) men man kan ju faktiskt ha trevligt ändå..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.