Jerusalema & Borgmästarens Hus….
Igår var det verkligen en riktig slöar-dag.. Det blev inte mycket gjort – hängde delvis ihop med den där soppiga nattsömnen natten innan.. Men vi hade ju bestämt en helt ledig helg och det har den verkligen varit.. Med andra ord – utvilad och redo för en ny vecka ✨

Skrev en hel del av det här inlägget redan igår kväll – annars hade det inte blivit så långt nu, för jag har lite att skriva om ikväll. Tar iofs inte så lång tid med inläggen och skriver dem typ alltid i tv-soffan..

Jag och namn.. McConnell heter han.. Mitch alltså.. inte McDonnell som jag skriver var och varannan gång 😊


Iɴᴛᴇ ʙᴀʀᴀ ᴘᴀsᴛᴀ….Har ju skrivit om den där TikTok pastan, som dom btw lagade i Nyhetsmorgon igår, men har ju helt glömt dansen.. Den har ju minst sagt spridit sig som en löpeld den också.. Nyfiken som jag är var jag ju bara tvungen att kolla upp den lite;


Ibland kallas den även för Jerusalema Dance Challenge. Kan kanske vara lätt att tro att den skulle ha koppling till Jerusalem på ett eller annat sätt – men så är det definitivt inte.


Barn, ungdomar, vuxna – alla dansar ✨

Det var i början på pandemin förra året som fyra killar och två tjejer skapade en dans.. De hade nog någon form av mat i handen till en början tror jag.. Syftet med dansen var att den skulle vara en symbol för samhörighet under pandemin och allas lika värde.

Det tog snabbt fart och det dansades över hela Angola och vidare ut i världen. Det fungerar väl delvis som en ”challenge” där några som gjort dansen, spelat in den och lagt upp den kan utmana några andra att göra samma sak.. Eller så man de själva för att det är kul ✨

Det finns absolut ingen satt gräns för hur mycket många man ska eller kan vara – det är bara att dansa loss. Fast det kräver nog sina timmar av träning innan t ex räddningstjänsten i Mönsterås la upp sin film (bilden ovan).. Utanför komfortzonen för många och väldigt bra team-grej ✨


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴇᴀᴍ….Om man bortser från tveksamheterna med Melania så är det ingen tvekan om Family First och America First för Trump. Men planerna på patriotpartiet har han tydligen lagt åt sidan.

Det spekuleras såklart en hel del kring vad han för planer.. Bygga någon form av mediabolag, köra ett tv-program i någon tv-kanal, jobba för att säkerställa en stark position inom republikanerna, köra en genomarbetad plan för MAGA, ställa upp i presidentvalet..

Opinionssiffrorna har svängt upp något efter det att han friades i riksrätten.. De gick inte oväntat ner efter stormningen..

Det är ju inte någon enighet inom det republikanska partiet om Trump men om primärvalet vore i år så skulle det inte råda någon tvekan om att han skulle vinna, 54 procent skulle rösta på honom (!) sedan kommer Mike Pence med 12 procent. Ofattbart..


Dᴇɴ ᴋʏʀᴋʟɪɢᴀ sᴀ̊ᴘᴀɴ….Såpan i kyrkan eller rättare sagt: kring kyrkan fortsätter. Nu skvallrar jag och vet inte med 100 säkerhet att det är sant men det är nog så att den kvinna i 30-årsåldern allt handlar om.. ansvarade för kyrkans café och hade ihop det med prästen.. Oklart om prästfrun kände till det..

Men om vi bortser ifrån om dom hade det eller inte.. men det skulle iofs förklara att ett person med ansvar för kyrkans café har 24 månaders uppsägningstid med full lön och förmåner..


Wʜᴇɴ ɪɴ sᴡᴇᴅᴇɴ….Fick ett meddelande från en fd Cloetta kollega som köpte hus på Västkusten förra året.. Inte det gula som syns främst på bilden för det är vår borgmästare Angeles Munoz och hennes mans hus 😄 Hon var dock inte där i somras och tydligen är huset ute till försäljning. Fint är det och ”havsnära” är väl det minsta man kan säga..Skulle ju googla på test av mascaror.. Jag trodde såklart inte att jag skulle få en träff men heller inte så många. En uppsjö och det finns ju olika grejer en mascara är bra på som t ex volym, färg etc. Sedan var det då tips på bästa budget, bästa mellan och bästa exklusiv.. Nu gav jag upp i princip innan jag började för det finns heller ingen samsyn när det gäller vilken mascara som är bäst..


Den här såg jag vid några tillfällen.. verkar vara ett vettigt pris dessutom – eller är det någon som har ett bättre tips?


Mᴇʟʟᴏ-ᴛɪᴘsᴇɴ….


Nu har det blivit sport på riktigt – att tippa Mello alltså 😄 Nej, jag är väl inte bättre än många andra mer än det där med att tippa Eva Rydberg och Ewa Roos till Andra Chansen.. Men deras lycka kommer att stanna där.. Har ju satt båda bidragen som gått till final i alla tre deltävlingarna.. Sämst var jag väl i lördags där det blev som jag ju egentligen befarade men ändå inte tippade.. Nog om det.

På lördag är det som sagt sista deltävlingen och utan att vara en enda millimeter modig så ”spikar” jag Eric Saade till final. Sedan klurar jag kring The Mamas och Tess Merkel (från Alcazar).. och det kommer jag behöva klura lite på;

  • Om nu The Mamas kör lite samma stuk på låt.. har vi inte hört det förut? Både genom John Lundvik och The Mamas själva förra året. Då tror jag att en helt annan faktor kan komma att spela en liten roll – det är ju lite synd om dem som vann men sen ändå inte fick tävla.. Men om inte låten bär sig själv så kommer inte det hjälpa dem så att det räcker.
  • Tess Merkel är ju utanför Alcazar sammanhanget rätt okänd så det är inte som en ”Charlotte Perrelli schlagerdrottning” även om hon i allra högsta grad är schlager och varit med i Mello många gånger med Alcazar. (Sorry lång mening).. Här kommer låten att vara 100 procent avgörande och den måste vara medryckande schlager..

Ett av bidragen går direkt till final och det andra till Andra chansen – får klura på vad jag tror..


Pᴀ̊sᴋ….


Från Vibeke Designs IG konto


Bra start på veckan med sol direkt på morgonen. Jag gör precis allt som inte ska göra när det gäller att jobba hemifrån.. Jobbar alldeles för ofta från soffan, låter jobb och fritid flyta in i varandra etc. Men om det nu funkar bra så ser jag ingen egentlig anledning till att ändra på det..

Nu är det lite drygt en månad kvar till påsk och jag ser fram emot att ”piffa” lite här hemma även om det inte blir något firande med dunder och brak.. Påskvädret har varit uselt de två senaste åren, framförallt för två år sedan. Då tror jag att det var så att mer eller mindre hela Europa hade bättre väder än vad vi hade här.. Vädret var iofs ovanligt bra i övriga Europa och väldigt dåligt här..

Det var inte bara så att det var mulet den där påsken för två år sedan, det var så att man fick ha jacka på sig.. Nej, det var verkligen inte en Marbella-påsk.. Men det blir det i år – hoppas jag iallafall ✨

Dags också att börja titta på flygtider – vi har ju tänkt åka hem till Sverige i början/mitten av april.. Men allt hänger ju på situationen och restriktionerna..


Iɴɢᴇɴ ғʀᴀᴍɢᴀ̊ɴɢ….Det blev inte någon ”framgång” för de fackliga förbunden när det gäller minimilönen i Spanien.. Den är nu 950 euro per månad men eftersom man har 14 månadslöner kan man säga att den är cirka 1 100 euro.. vilket är ungefär 11 000 (förenklat för kursen varierar ju)..

Det är verkligen inte en hög lön för ett heltidsjobb och även om det mesta är billigare här så är det många som har det riktigt svårt att få det att gå ihop. Nu är det ju inte alla som har minimilön såklart men det är många som inte ligger speciellt mycket högre..

Anledningen till att man får igenom det är kopplat till Corona så en ändring/justering är de nog överens om i grunden men inte för genomförande just nu..


Iᴛᴀʟɪᴇɴsᴋ ᴋᴏᴄᴋsᴋᴏʟᴀ….Kommer definitivt att sitta i tv-soffan ikväll för att se Benjamins – tror att det är 21.00 men det ska jag dubbelkolla så att jag inte missar det. Såg en kort trailer och insåg direkt att jag redan i första programmet kommer att lära mig något nytt ✨ Kommer troligen bli så att jag sitter klistrad varje måndag för att lära mig så mycket det går om hur man lagar pasta på äkta italienskt sätt..


Iᴋᴠᴀ̈ʟʟ….


Bokstavligt Målat

T hade kökstjänsten igår så ikväll är det min tur.. Velar lite mellan två av de rätter jag planerat.. Nu ska vi iväg på ett ärende så jag/vi får helt enkelt bestämma oss på vägen.

Vi har inte sett Operation Casino på TV4 Play och det andra avsnittet är ju kl 23.00 så vi kanske ser det då. I övrigt har jag lite annat att fixa med.. En helt vanlig måndagskväll med andra ord..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.