Plastpåsar & Trädplantering….
Det har varit en så mer eller mindre ”soppig” natt igen – med sömnen alltså.. Då är det tur att BookBeat finns.. Lyssnar vidare på ”Tills döden skiljer oss åt” – den är rätt bra men jag tror att del två är bättre. Men eftersom det är en serie måste man lyssna på den första först för att få bakgrunden till allt..

Ledig dag idag också men nu med lite hemmafix – veckostädning och lite tvätt.. Strykningen börjar jag (läs T) med nästa vecka.. Någon utflykt blir det inte idag – vaknade till grå regntunga skyar och just nu regnar det..

Det är Milan match så då vet vi med säkerhet vad T kommer att göra 😄 Jag kommer nog att bläddra i något magasin och bara slappa i soffhörnan under tiden..


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛʀᴏs- & ᴠᴀ̊ғғᴇʟᴄʜᴏᴄᴋᴇʀ….
Skrev ju igår om att man hört talas om tros-chocker och att jag fått en våffel-chock.. Som ett brev på posten så kom det här inlägget från Aftonbladet upp på Instagram.. Fick tydligen en rump-chock också igår.. Ja, man fick se lite av Christer Björkmans rumpa där under en nanosekund men om det är att betrakta som en rump-chock vet jag inte.. Vidhåller att våfflorna var värre 😄


Iɴɢᴇɴ ᴄʜᴏᴄᴋ ᴍᴇɴ ʟᴀ̈ᴛᴛɴᴀᴅ….Det var nog lika stora delar lättnad som glädje för Charlotte Perrelli igår kväll.. kanske mer lättnad faktiskt. Efter en sista plats i den deltävling hon var med i sist och för att det som etablerad artist alltid är ”farligare” att inte lyckas. För Tusse var det nog också en stor del lättnad för att allt funkade och för att han var förhandsfavoriten som höll.. Han är ju trots allt bara 19 år..Verkligen skilda världar på dagens finalister – ur alla perspektiv. Tusse är uppvuxen i och bor i Tällberg, ett av mina absoluta favorit-smultronställen, utanför Leksand och på måndag sitter han i skolbänken igen.. Charlotte Perrellis bor i Djursholm och hennes äldste son är nog nästan i samma ålder som Tusse.. Hursomhelst så är Mello till för alla precis som någon sa och det är det som gör Mello till något bra ✨


Fɪʟᴏᴍᴇɴᴀ….


Svårt att förstå att det är i centrala Madrid….

Det är inte så ofta man hör att notan blev lägre än förväntat men så verkar det bli i Madrid.. Stormen Filomena, tidigare i år, orsakade ju stora skador i Madrid och borgmästaren uppskattade kostnaderna till 1,4 miljarder euro. Det var väl kanske lite väl högt uppskattat men oavsett det så ser det ut som om notan kommer att landa runt 280 miljoner euro.. Som sagt en lite väl hög uppskattning men bättre det än åt andra hållet..


Tʀᴀ̈ᴅᴘʟᴀɴᴛᴇʀɪɴɢ….


Från Angeles Munoz Instagram

Precis som Estepona ska vara Costa del Sols trädgård ska Marbella vara trädens stad.. Därför har arbetet med att planeters 2 000 träd nu påbörjats.. Inga ”taniga” björkar där inte 😄 (även om jag faktiskt älskar just björkar)..


Sᴘᴏɪʟᴇʀ ᴀʟᴇʀᴛ….Det spekuleras, som det gör inför varje varje säsong av Let’s Dance, Mello etc, om vilka de resterande deltagarna i Let’s Dance är.. Inte för att det är det intressantaste här i världen men som motpol till alla mutationer, vaccin och annat så får man engagera sig mer i det riktigt lättsamma..

Aftonbladet tror sig vara säkra på att friidrottaren Mikael Thorneus, komikern & programledaren Keyyo och artisten Anis Don Demina ska vara med.. Hanna Hedlund också, men det har det ju skrivits om ”länge”..


Rᴇᴅᴏ….Undrar just hur många golfrundor i veckan Trump spelat sedan han landade i Florida.. Han har hursomhelst haft gott om tid för både det och för att planera lite.. t ex hämnd.

Men det första som står på agendan, om planen hålls, är att han ska tala på Conservative Political Action Conference den 28:e februari,(CPAC). Källor säger att talet kommer att kretsa kring det Republikanska partiets framtid och att han kommer att gå till hårt angrepp mot Joe Bidens migrationspolitik.

Talet är väl en del av det löfte han givit partiet att stötta deras kandidater i nästa års mellanval. Men det kan också vara en indikator på att han kommer ställa upp i presidentvalet 2024.. Den här konferensen har varit en viktig plattform för framtida republikanska presidentkandidater..

En sak är iallafall helt säker och det är han gruvligt och grundligt funderat på hämnd på dem i partiet som trotsade honom i riksrättsprocessen..

Kommer han att ställa upp i presidentvalet 2024 – vad tror ni?En sak som är såå Trump och har en hel del humor är en bisats i det uttalande han gjorde om Mitch McDonnell.. Som vanligt kunde ju Trump inte hålla isär sak och person.. Men det var inte det som var humorn utan det om Twitter.. Efter hur mycket lögner som helst kickades han ju ut från Twitter.. först på en prövotid sedan för alltid..

I det här meddelandet passade han på att informera om att de inte skulle använda Twitter framöver.. eftersom de inte längre tyckte att det var en bra kanal.. Men det är ju faktiskt humor på riktigt 😄


ᴇxᴛʀᴇᴍᴛ ɴᴀɪᴠᴛ…..Den marknadsanalytiker som försökt sig på att beräkna bidraget för den ”plastpåse-skatten” till statskassan får nog fundera på om hen är på rätt plats 😄

Skämt åsido, det är klart att det inte är lätt att räkna ut vad införandet av nya skatter ska generera till statskassan om de är förenade med ett ”konsumentbeteende” men om priset för en vanlig ICA-kasse chockhöjs och kostar typ 6,25 så bara måste man inse att beteendet förändras dramatiskt..

Nu till poängen.. I budgeten för 2020 = 2,1 miljarder kronor. Utfall: 174 miljoner kronor. Svensk Handel uppskattar att försäljningen av plastpåsar har gått ner med 75 procent. Samtidigt har försäljningen av papperskassar ökat med i runda slängar 50 procent. Chockerande? Knappast.. men uppenbarligen för den som gjorde analysen som varit input till budgeten 😄

Här har priserna också höjts till 10 cent.. dvs cirka en krona.. Men det är och har alltid varit väldigt vanligt att människor har med sig sina ”flergångs-påsar” när de handlar.. En ”tvättäkta” spansk tant skulle aldrig få för sig att köpa en plastkasse 😄


Mᴜɴsᴋʏᴅᴅ & ᴍᴀsᴄᴀʀᴀ….Tyvärr är väl läppstift det sista jag behöver.. lär få stå ut med munskydd många månader framöver.. Börjar tycka att ”näbb-masken” är lite jobbig – det blir svårare att få luft och andas i den.. Det funkar bra om man är ute och handlar på SuperSol eller så men om man tar en promenad och solen skiner så är det inte fullt lika behagligt. Kommer därför att köra näbb-varianten när det ”behövs”, dvs när man är lite nära folk och de gamla vanliga när man är ute på promenad eller så..

Kommer kompensera bristen på läppstift med lite rosa pastellfärg på munskydden – nej, inte på näbb-varianten 😄 På dom är det absolut ”snyggast” (om något nu kan vara det) med svart.. Har btw gått med munskydd i 11 månader nu.. varje gång jag stuckit näsan utanför dörren..

Inget läppstift och typ hela ansiktet täckt av ett munskydd då blir ögonen lite ”viktigare”.. Är inte så himla noga med det – något som kommit med Corona och dags att ändra på.. Behöver helt enkelt en ny mascara – en som ger bra med volym. Den jag har, och som i princip är förbrukad, är inte bra så jag ska ta och googla fram någon mascara-test. Vad gjorde man innan Google? Nu kanske det inte just är just för att hitta den bästa mascaran man har störst nytta 😊


Vɪʟᴋᴇɴ ᴛʏᴘ ᴛɪʟʟʜᴏ̈ʀ ᴅᴜ….Det finns nog egentligen bara två kategorier när det gäller det här – iallafall grovt förenklat. Kategori 1: Dom som nästan tvångsmässigt måste kolla upp svaret eller vad det nu är på Google vid en diskussion. Speciellt om de tror att de själva har rätt och den andre fel. Inte senare utan precis där och då. Kategori 2: Dom som inte tycker att det är så viktigt att kolla upp det direkt, kanske ibland inte alls för själva frågan är inte så viktig och som ibland också ger med sig och säger okej, du har rätt.. eftersom frågan inte var så viktig.

Dom som känner mig hyfsat väl vet precis vilken kategori jag tillhör.. Ibland önskar jag att jag var lite mer av Kategori 2.. det handlar inte direkt om att ha rätt eller fel utan om att ha svar, veta hur det är med det ena eller andra. Visst, ibland kan det definitivt vara bara för att visa att jag har rätt – men inte för sakens skull utan för att jag på något sätt känner att den andre måste ha rätt svar/koll.

Det här kan ju lätt bli lite ”ocharmigt” så det är mest de närmaste som får stå ut med när jag går ”all in” eller hur jag ska uttrycka det. Men man kan ju inte låta direkta felaktigheter passera hursomhelst 😊 så visst kan jag såklart i alla möjliga sammanhang säga; vi googlar.. Det ska inte förväxlas med att jag alltid tror att jag har rätt. Det kan lika gärna vara jag som står för den eventuella felaktigheten.. iallafall så är det nästan så.. 😄


Nᴇxᴛ ᴡᴇᴇᴋ….Veckoplaneringen inklusive alla To Do’s är klar.

Det är ju SPA för doggisarna på torsdag.. Det är alltid så att två veckor innan det är dags så funderar vi på om vi ska flytta fram det lite men då plötsligt växer pälsen och det är definitivt tid när det är dags. Vi går varannan månad men badar dem hemma där emellan.. Klippning av päls och klor lämnar vi dem.. Ja, jag vet att det heter trimning men det låter ju så trist på något sätt..

Måndag och tisdag ska det vara fint väder sedan lite halvdåligt i ett par dagar – men temperaturen är helt okej..


ᴍᴀᴛᴇɴ….Den här veckan har vi ju ätit väldigt mycket ”fräsch” mat – ska inte påstå att det skett någon dramatisk förändring men rent allmänt mår man snabbt bättre. Vi åt iofs pasta igår som kanske inte faller in under fräscht men man behöver ju inte äta så mycket och blanda in annat som t ex grönsaker och någon sallad till..

När det gäller planeringen för den kommande veckan är maten det jag gillar mest.. Inte så konstigt kanske 😃 Man måste bara vara säker på att vara hungrig när man gör det för annars är fantasin typ noll..Det blir två dagar med soppa.. snart är ju soppsäsongen helt över så bäst att passa på.. Svamp- eller morotssoppa en dag och Tom yam goong blir det hursomhelst en dag – jag fullständigt älskar den soppan ✨Det blev inga frallor bakade – beror på att vi inte åkt till Svenska butiken.. Vi kommer att åka dit i veckan så efter det får det bli premiär-bak.. Apropå premiär så börjar ju Benjamin Ingrossos program i morgon. Det får vi kolla om det är något att se..


Tʜᴇ ᴍᴀsᴋᴇᴅ sɪɴɢᴇʀ….Jag hade fått för mig att ”The masked singer” skulle börja i höst och tyckte att det var lite konstigt att dom spelade in redan nu.. Tänkte att det ju fanns massor av tid för att det skulle läcka ut vilka som varit med.. Dvs vilka som uppträtt bakom de där maskerna..

Hursomhelst så hade jag fel.. Det ska komma nu under våren men jag vet inte exakt när. Då kommer alltså Fyran ha det och Let’s Dance antar jag.. SVT kör väl Robinson och något mer..Undrar hur det gick till inför säsongens Robinson – ”Hej alla deltagare som trodde att ni skulle åka till Fiji – det blev tyvärr inte så.. Det blev Norrland..” Även om man i teorin förstår så är det ju inte världens bästa nyhet direkt.. Eller visste dom att det var Norrland redan när de sökte? Tror inte att det spelat någon roll – de som vill vara med i Robinson har knappast solbränna som första prioritet 😃


Fᴜɴᴅᴇʀᴀʀ ᴘᴀ̊….


I Marbella men såklart inte i vår urbanisation 😃

Vi har ju en egen padelbana i vår urbanisation så vi borde verkligen nyttja den möjligheten till både motion och nöje.. Varenda katt som testar verkar ju bli helt fast.. Gillar ju egentligen att börja med något bara för att alla andra gör det – vilket ju är direkt korkat för de gör det väl av en anledning menar jag..

Hursomhelst så är det inte det att vi varit för slöa för att masa oss ner för att prova utan det är för att vi inte har rackets eller bollar. Känns ju lite dumt att gå och köpa det bara för att testa och man vill ju inte gå och ringa på någon granne och fråga om man får låna deras 😃 Vill nog inte heller fråga några vi känner.. det är väl lite som med människors tennisracket tänker jag.

Det smartaste alternativet är väl att testa på någon av banorna – det finns ett gäng ställen.. Men jag drar mig lite för det.. Alla proffsiga Marbella människor som typ spelat i hundra år.. Nja – inte så himla lockande. Måste komma på något annat. Vid tillfälle 😊


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.