Citatet & Rubriken….


Det blev lite soff-häng och ett magasin i iPaden efter middagen. Damernas Värld som hade några roliga inslag t ex en intervju/repotage med Amanda & Alex Schulman, en intervju med Carina Bergfeldt och en med Lili Asefa och lite annat.

Det är ju mycket mode i Damernas Värld och när jag kollade igenom våren och sommarens trender kan jag konstatera att det enda jag kommer förhålla mig till är rosa.. Resten lämnar jag till övriga 😊…som man inte ville se.. Det hjälpte inte att hålla alla tummar, tår och tassar – det blir en Lock Down förlängning.. Marbella har en smittofrekvens på 1 067/100 000 och kommunen måste ligga under tusen för att slippa Lock Down. Lite extra surt för Estepona som bara låg tretton över gränsen. Men nu är det som det är och inget som jag kan göra något åt – mer än att härda ut..

När vi passerade tusen, för två veckor sedan, beslutades det om en Lock Down period på två veckor nu är det ”bara” tio dagar.. Man får tacka för det lilla och hoppas att smittan då är under tusen..


ɪ ᴏ̈ʀᴏɴsɴᴀ̈ᴄᴋᴏʀɴᴀ….Nu har det kommit lite bra nyheter på BookBeat igen.. iallafall verkar de bra. Jag missade ju att de hela serien av ”Jakten på en mördare” som jag nu tyvärr inte kan se i efterhand på SVT Play.

Hursomhelst så har det skrivits fyra böcker om fyra olika fall i Skåne och förhoppningsvis så kan de vara bra.. Gjorde en utrensning av böcker som ligger kvar nerladdade men som jag med 99 procents sannolikhet inte kommer att lyssna vidare på.TV har en grym genomslagskraft – Storbedragerskan som ju var med i Carina Bergfeldts talkshow har ju skrivit en bok. Efter programmet åkte den rakt upp på förstaplatsen för ”Trendar just nu”.. Säkert hur många nya nedladdningar som helst.

Den har ett förhållandevis rätt lågt betyg 3,0 – oftast är människor rätt ”generösa” när de sätter de där betygen tycker jag att det verkar som.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴄᴀʀɪɴs Bᴇʀɢғᴇʟᴅᴛ….Carina Bergfeldts talkshow kommer ju enligt plan bara att gå fram till april.. I höst ska Fredrik Skavlan komma tillbaka med sin talkshow som det är planerat.. Big mistake tycker jag och vi får väl se vad som händer.. Tittarsiffrorna spelar såklart den största rollen.. och hur kontraktet med Skavlan ser ut.

Hursomhelst så ju hennes talkshow en lite annan prägel.. hon är mer ute efter att höra människors berättelse och även ha med människor som inte är ”superkändisar”. Jag läste där i intervjun i Damernas Värld hur hon såg på det där med gäster i soffan och tycker att hennes svar var så bra;

Jag är allergisk mot intervjuer med kändisar som bara sitter i rutan för att de vill kränga sin bok”

Carina Bergfeldt

Tᴠᴀ̊ ɪ ʙɪʟᴇɴ….Imorgon ska vi iväg på några ärenden.. Under den här Lock Down perioden får vi ju både vara utomhus och vara fler än en i bilen ✨ Passar då på att åka upp till Nueva Andalucia och Svenska butiken. Jag tror inte att de bryr sig om att man inte får sälja stearinljus och det behöver vi nu.

När vi var på SuperSol idag hittade jag sådana där små handdukar (något större än de där minsta) som kostade en halv euro. Perfekta för ”hudvårdsprodukter-fixet” tänkte jag. Det jag inte tänkte på var att de inte får sälja sådant så det blev stopp i kassan..


Dᴏɢɢɪᴇ ʙᴏᴏᴍ….Hörde på nyheterna att antalet nya hundägare ökade med 40 procent i december (mot föregående år). Det är inte en tillfällig ökning utan det har ju varit så under hela pandemin.. Kanske var det lite högre ökning i december för att det blev en hund i ”julklapp”.

Det är inte bara nya hundägare utan även kattägare som ökar. Kan inte tänka mig något bättre för äldre som är sitter mycket ensamma. Riktigt bra sällskap men utan det för dem krävande jobbet att gå ut med en hund flera gånger per dag.

Jag läste någonstans att Fonus har ett såå fint ”program” som innebär kattadoption.. När någon går bort kan det ofta finnas en katt som blir kvar som anhöriga kanske inte vet vad de ska göra av. Då har Fonus den här adoptions- /förmedlingstjänsten för att hitta nya hem till de ”överblivna” katterna. Älskar initiativet ❤️


ʟᴀ ʜᴇʀᴇᴅɪᴀ….I Benahavis finns det ett otroligt charmigt område som heter La Heredia, har säkert skrivit om det förut. Det består i huvudsak av putsade townhouses i alla möjliga olika färger. Husen är byggda på en sluttning så väldigt många av dem har en magisk havsutsikt.

Det är inte direkt något ställe med massor av butiker och restauranger men det finns lite restauranger och här är det ju inte några avstånd så man kommer snabbt ner till t ex San Pedro.


Benahavis som är en egen kommun är en av Spaniens rikaste och väldigt välskött. Här ligger också området La Zagaleta som är ett väldigt exklusivt ställe att bo på.. Egna tennisbanor, stall, två golfbanor, helikopter och allt möjligt.. Väldigt hög säkerhet och ”avskildhet” gör att det lockar både kända personer och människor med mycket pengar.


Dᴇɴ ʜᴀʀ ʙᴏ̈ʀᴊᴀᴛ….Nu har de börjat.. Idag ska man reda ut huruvida det överhuvudtaget går att ställa Trump inför riksrätt och imorgon startar Demokraterna…

Antagligen tror inte Demokraterna att det finns någon chans att han fälls men de kan ju inte låta Trumps agerande efter valet passera obemärkt förbi..Som sagt.. minimal eller typ obefintlig chans att han fälls men rätt säker på att röstningen sett lite annorlunda ut om det varit en hemlig omröstning.. Nu är ju så många rädda för konsekvenserna om de röstar mot Trump.. Det är demokrati det..


ғɪɢʜᴛ ʟɪᴋᴇ ʜᴇʟʟ….Fight like hell – tre ord som spelar en stor roll nu under riksrätten.. eller rättare sagt hur man tolkar dem..

Demokraterna menar att det är uppvigling.

Trumps advokater menar att det är ett uttryck för att stå upp för sin sak. Nu ska man kanske sätta det i sitt rätta sammanhang.. Budskapet var;

Fight like hell – annars kommer ni inte att ha kvar något land”

I dokumentet trycker de också på att särskilt frånvarande i Trumps tal var varje referens till eller uppmuntran av uppror, upplopp, kriminella handlingar eller fysiskt våld överhuvudtaget.. Hans tal var politiskt och skyddas av yttrandefriheten.

TV4 Play sänder allt men jag kommer inte att titta..


Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ғᴏ̈ʀᴛʀᴏᴇɴᴅᴇ….Varje månad mäts ju svenskarnas förtroende för de olika partiledarna och det kan gå lite upp och ner beroende på vad som är aktuellt just vid mätningen. Ett exempel är att i början på Corona fick Stefan Löfven ett stort uppsving men det har ”ramlat” tillbaka och ligger väl på ungefär samma nivå hela tiden. Det finns två saker som sticker ut i den senaste mätningen..

Den ena är inte specifik för den här mätningen men förtroendet sticker ut – eller rättare sagt bristen på förtroende.. Trots att Nyamko Sabuni snart varit partiledare är det bara sju procent som har förtroende för henne. När de heller inte har några andra profiler och inga profilfrågor de driver är Liberalerna typ ett sjunkande skepp.

Det andra som sticker ut är Märta Stenevi, MP’s nya språkrör.. Det är bara fem procent som har förtroende för henne.. Kanske inte så konstigt kan man tro, hon valdes ju nyss men tydligen har ingen annan nyvald partiledare/språkrör haft ett så lågt förtroende.. Men – tveksamt om det är så många som vet vem hon är än så länge..

Vad som menas med förtroende – de som anger att de har mycket stort eller rätt så stort förtroende..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ғᴏ̈ʀᴛʀᴏᴇɴᴅᴇ….Förtroende har däremot Milans tränare för Zlatan.. De vill förlänga kontraktet med honom – de behöver en ledargestalt som honom eftersom laget i övrigt är ”ungt”..

Det är såklart inte bara för hans ledaregenskaper- helt otroligt hur bra han är trots att han fyller 40 år i år ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.