Cook Together & Delfiner….


Jobbat på riktigt bra idag så ikväll är det total ledighet som gäller. Läste ett försök till förtydligande vad som gäller nu under de kommande två veckorna men jag gav upp när jag såg att det såg ut som om t ex loppmarknader var undantagna från restriktionen om att ha stängt.

Kan ju inte vara rimligt när jag inte får lov att köpa ett par nylonstrumpor på SuperSol.. Allt som inte är livsmedels- hushållsprodukter sitter det som en tejp som används vid polisavspärrningar för.

Idag har det varit drygt 25 graders temperaturskillnad mellan Marbella och Stockholm. Vi tog en riktigt lång promenad med doggisarna vid femtiden – så skönt ✨


Dᴇʟғɪɴᴇʀ…..Om man ger sig ut en bit med båt kan man om man har tur få uppleva hoppande delfiner.. Det är inte helt ovanligt men ingenting man kan ta för givet. Det är däremot väldigt sällsynt att de kommer närmare in mot land men det har de gjort idag. En bit ifrån oss ligger Marbella Club Hotel och precis framför dem, en bit ut såklart, hoppade det delfiner idag. Synd att vi inte tog den promenadvägen vid just den tiden. Oklart hur länge de var där 🐬


Gɪᴠɪɴɢ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ….Det är många ensamstående föräldrar som har det tufft även under normala omständigheter men många har det ännu tuffare nu. Kanske har de förlorat jobbet eller blivit sjukskrivna , det finns många anledningar till att de har det tufft. Det behöver inte vara ensamstående föräldrar även om det kanske är vanligare. Den nya typen av ”fattigdom” har ökat och ökar hela tiden. Organisationen Giving People är en organisation för utsatta barn och barnfamiljer som kan ge ekonomisk hjälp till dem som behöver det. Om man har ett behov av hjälp får man ansöka om det och en snabb koll görs så att uppgifterna som lämnats är korrekta.

Det är, om jag förstått det rätt, i huvudsak akuthjälp de jobbar med. Att hjälpa till där och då, dvs inte någon långsiktig ekonomisk hjälp. Därför är snabbheten så viktig. Om du känner att du vill hjälpa till så kan du svischa kanske en tia eller två – många bäckar små ✨ Svischa till 123 137 65 24..


Eᴛᴛ ʀᴀ̈ᴛᴛ ᴋᴜʟ ᴊᴏʙʙ….Såhär när man inte längre är mitt uppe i sin yrkeskarriär kan jag ibland tycka att lite olika jobb verkar kul.. Inte så att jag önskar att jag jobbat med det istället- definitivt inte, men att göra det nu sådär lite vid sidan om..

Som exempel;

Carina Bergfeldts talkshow som vi får se på fredagar spelas in på onsdagen samma vecka.. Igår fick de ett ”avhopp” eftersom en av gästerna hade förkylningssymtom. Efter lite lätt panik fick de till det så att en gäst som skulle ha kommit senare på säsongen är med i det här avsnittet istället..

Det är ju inte ”bara” att få in en ersättningsgäst till programmet utan det är massor som ska förberedas.. Research-teamet tar fram i storleksordningen sex-tio sidor bakgrundsinformation om gästen som Carina ska plugga på och ger henne även en lista med program/dokumentärer hon ska titta/lyssna på..

En riktig utmaning med andra ord – speciellt eftersom det bara är det tredje programmet.. Men de löste det säkert.. Det mesta har en tendens att göra det, iallafall om man inte ger upp utan bestämmer sig för att det ska lösa sig.


Det skulle nog vara rätt kul.. det där med att jobba med en talkshow..eller med dokumentärer för den delen.. Nej, inte som programledare 😊 utan med researcharbete.. Inte för att hitta massa skvaller utan för att få till en intressant och bra intervju.. Visste ni förresten att det finns minut för minut mätningar på tv-program? Hur länge man kan behålla tittarnas uppmärksamhet.. Det är många år som ligger bakom det faktum att om det inte händer något nytt efter 12 minuter så byter folk kanal..


Cᴏᴏᴋ ᴛᴏɢᴇᴛʜᴇʀ ᴘᴇᴘᴘ….Anna Book är pepp.. På lördag lanserar hon sitt koncept CookTogether med Anna Book – ett koncept som är precis vad det låter som. Man lagar mat tillsammans med Anna Book men inte IRL såklart utan via Facebook.Anna kommer att ha riggat upp en studio hemma och interaktivt laga mat med dem som anmält sig till evenemanget. Det innebär alltså att man lagar samma mat som henne och att det är som om man är tillsammans fast man inte är det.

Det här är något som, enligt Anna, efterfrågats länge att hon gör och nu startar hon alltså på lördag klockan 17.00. Hon har satt ett introduktionspris på 119 kronor för att man ska få delta. Innan eventet får man en lista på vilka ingredienser etc som behövs.

Det finns ju en del kockar och andra som gör Cook Along på Instagram men det är inte samma sak. Då finns det ingen kommunikation utan man följer bara efter det som kocken (eller vem det nu är) gör.


En vanlig Anna middag

Den typen av ”event” är gratis men då får man ju inte någon social del i det. Jag tycker att alla försök till att både vara kreativ i Corona-tider är bra och dessutom kan Cook Together göra att lite mer ensamma människor kan laga mat ihop med ett gäng andra ✨ Det kommer med all sannolikhet bli prestigelöst och utan krusiduller så att alla kan vara med. Hon verkar så otroligt peppad så jag hoppas att det går bra ✨


ʜᴏ̈ɢ ᴍɪᴅᴊᴀ….
Nu ”ska” vi ha byxor med hög midja.. Det är väldigt snyggt men jag känner mig högst osäker på om det funkar på mig.. Man får ju längre ben och då blir ju en direkt konsekvens att man får en kortare överkropp.. Jag har ju inte direkt korta ben så all logik säger att hög midja kanske inte är optimalt.. Men när jag tänker efter en sekund så spelar det ju ingen roll för det är ju sommarkläder runt hörnet ✨


ᴛʀᴇᴛᴛᴏɴ ʙʟᴇᴠ ᴛᴏʟᴠ….Det är svårt att dra några större slutsatser efter ett program men det känns som om årets deltagare håller en väldigt hög nivå och att det är lite roliga personer med.. Det var nog en himla tur att den där kvinnan som jag skrev om åkte ut.. Med tanke på lagtävlingen och svårighetsgraden på maten de skulle laga så hade hon inte varit en populär lagkompis..

Säsongens första deltagare åkte u och det var inte helt otippat vemodet blev.. framförallt inte efter löksoppan i elimineringen. Han har ju varit rätt så anonym så det är kanske därför det inte kändes otippat att han åkte ut och löksoppan tycker jag inte att det såg ut som att han lyckats sådär hundra bra med..


ᴀ̈ɴᴅᴀ̊ ʀᴀ̈ᴛᴛ ᴄʜᴀʀᴍɪɢᴛ….Det här väl ändå en rätt romantisk och charmig tavla till Alla Hjärtans Dag eller så.. Datum och var man träffades, förlovade sig och gifte sig ❤️ Väldigt mycket bättre än den där vevradion iallafall..

Nu hänga tvätt och sedan hänga lite i tv-soffan – vi hörs imorgon ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.