StjÄrnor & Vantar….


Jobbade på väldigt bra igår ✅ Det är några lite mindre grejer av teknisk karaktär som ska justeras och någon bild som ska bytas så ikväll mejlar vi det sista fixet så att de snabbt kan få klart det. Lite vidare jobb med objekt och kopplingarna innan vi känner oss okej med att trycka på knappen. Men deadline i veckan enligt Good Enough principen.

Jag fick ett WhatsApp meddelande igår om att vi kommer att ha stängt i butiken hela nästa vecka på grund av det höga och ökande antalet smittade. Vi får hoppas att vi kan öppna igen nästa vecka för det innebär ju att situationen är bättre. Det är inte någon restriktion som gör att butiken måste ha stängt utan det är Cudeca själva som av säkerhetsskäl fattat det beslutet.Det här är Ingegerd Brusewitz, hon är 102 år och har inte bara överlevt sin hundraårsdag utan även covid-19. Att hon klarade covid-19 säger väl en del om vilken krut-tant hon är. Vill inte kalla henne krutgumma för hatten, klädseln – ja allt utstrålar att hon är ”one of a kind”

Hon är glad över att de kan ses i salongen igen.. med vaccinet börjar det äntligen kännas som att livet närmar sig en ljusning.. SvD följer Ingegerd i en artikelserie och det är nästan så att jag kan bli prenumerant bara av den anledningen för jag är rätt säker att det är en fin historia mitt i allt annat ✨


Hᴜʀʀᴀ….Från och med tisdag.. så ska det vara runt tjugo grader och sol ☀️ Det innebär att lunchmackan eller vad det nu blir kommer att ätas på terrassen.. Nyttigt, skönt och så får jag sol på nosen.. Har ju haft som husregel ett bra tag nu att sätta på lite makeup för att se piggare ut och den regeln får ju försvinna nu – ingen större idé att försöka få färg om man är ”sminkad”. Nu hoppas jag verkligen att prognosen kvarstår..


ʟᴀ ғᴇʀɪᴀ….Jag kan inte erinra mig att jag läst att ferian ställs in i år igen men det är väl rimligt att anta att det blir så. Nu är det ju som det är och därför självklart att ställa in men det är trots allt lite tråkigt.. Ferian håller på i nästan en vecka i början av juni och ”alla” i Marbella är ute. Nu påstår jag inte att det är farligt att gå på festivaler i Sverige men sannolikheten att det ska hända något är större. Det finns i princip inget gatuvåld här – aldrig sett något sådant överhuvudtaget..

På bilden Marbellas borgmästare Angeles Munoz – en av ferians dagar (minns inte vilken) går i princip alla kvinnor och barn klädda såhär.. Klänningarna är i alla möjliga, men alltid färgglada, färger ✨ Nu tillhör väl just hennes kategorin ”inte speciellt färgglad alls” men hon kanske inte vill sticka ut för mycket 😄


ʀᴜᴊᴀ & sᴇʙᴀsᴛɪᴀɴ….Hela den här storyn om Ruja, Sebastian och Onecoin har passerat helt obemärkt förbi.. för mig alltså. Oklart hur den kunnat göra det eftersom den har allt och dessutom är en svensk kille från Östermalm en av frontfigurerna – Sebastian Greenwood.

Hon har försvunnit och befinner sig troligtvis någonstans där inte går någon som helst nöd på hennes.. Lite sämre ställt är det för honom – han är inte på fri fot.. Det här är en härva som kostat många människor mycket pengar – man har investerat i något man inte riktigt förstått Bitcoins och allt visade sig vara ett klassiskt pyramidspel.

Verkar vara en intressant story så jag tar nog kvällens tv-tid till att ta reda på lite mer och att försöka på riktigt förstå det här med bitcoin. Jag tror att jag förstår men definitivt inte fullt ut. tbc alltså ✨


sᴛᴊᴀ̈ʀɴᴏʀ ᴘᴀ̊ sʟᴏᴛᴛ….Vi såg Stjärnorna på Slottet, eller inte riktigt såg utan det stod på när vi åt middag och vi har ju tv:n en bit bort och hörde när vi åt och tittade klart när vi ätit klart.

Det var ju Ernst Billgrens dag och jag skrev ju lite del om honom efter förra veckans program och jag stannar vid det. Om jag ska sammanfatta vad jag fick för uppfattning om honom..

Han är inte en varm person..

Slut på meddelandet

sᴛᴊᴀ̈ʀɴᴏʀ & sᴏғғᴏʀ….Nästa vecka är det väl sista programmet och Charlotte Perrellis dag.. i den lilla korta ”snutten” som avslutade gårdagens program så ser det ut som om hennes man Anders ska komma dit..

Det gör han redan på fredagen men då tillsammans med Charlotte och till ett helt annat program – Carina Bergfeldts talkshow.. Det måste väl vara planerat – det var ju samma sak med Ernst Billgren.. På Spåret i fredags och så hans dag i går. Vad det nu ska vara bra för att ha dem två kvällar i rad så där.. Dålig planering skulle jag isåfall kalla det..


Mᴀʀᴀ̈ɴɢsᴠɪss….Om man bortser ifrån jordgubbar med gammaldags vaniljglass så är marängsviss bästa efterrätten tycker både T och jag.. Vi äter i princip aldrig efterrätt men nu blev jag sugen på marängsviss igen.. Så fort jag hittar fina jordgubbar så blir det en..Det som vi däremot verkligen tycker om är alla de typer/varianter av förrätter och tapas. Går ju att variera i oändlighet och dessutom vara kreativ så att de blir fina.. Ett par olika små tapas är ju oftast mycket godare (eller iallafall roligare) att ta än en förrätt.. Ska börja utveckla dt mer här hemma.. Idag är det btw dags att göra både veckoplaneringen och ”veckomenyn” – låter kanske trist med en planerad veckomeny när vi bara är två och dessutom bor här men det är för att det spar tid. Dels tid för att åka och handla men minst lika mycket tid till det där ”vad ska vi äta” idag ältandet.. Det tror jag nog att de flesta kan känna igen sig i om man inte planerat..Om vädret är som prognosen visar att den ska vara på fredag så blir det årets premiärgrillning.. Vad vi isåfall grillar får vi se. Det skiljer sig iofs inte så mycket från de övriga dagarna men är någon grad varmare och det känns som en bra start på helgen.. Förutsatt att vi nått Good Enough förstås 😄


ɴʏᴀ ʟᴜɴᴄʜᴋᴏᴍᴘɪsᴀʀ….Oavsett om man är ett par jeans eller en president så har man ett varumärke.. Vi har alla en form av varumärke – det personliga varumärket och det är det Joe Biden nu måste fylla varumärket president med. Eller enklare uttryckt – vad vill han fylla varumärket president med och hur planerar han att göra det..

Utan att göra en hel utläggning om det så lägger ju Biden stor vikt vid att synliggöra skillnaderna mellan honom och Trump. Jag skulle kunna skriva en timmes läsning om det men tar bara ett fritt översatt exempel som är hans senaste inlägg på presidentkontot på Instagram;

”När man har nytt jobb får man nya kollegor att äta lunch med. Har nu ätit min första veckolunch med @kamalaharris”

Den stora majoriteten av inlägg kommer såklart att vara ett sätt att kommunicera med följare och väljare vad som görs men vi kommer med all säkerhet att få se den här typen av inlägg relativt ofta också.


Nʏᴀ ɢʀᴀɴɴᴀʀ….Inte oväntat så lämnar Ivanka Trump och hennes familj Washington DC och har köpt en tomt på ön Indian Creek i Miami.. Tomten kostade några kronor, runt 265 miljoner kronor och säljaren sägs vara Julio Iglesias (!). Det är uppenbarligen långt mer lönsamt att ha varit ”smörsångare” än man någonsin kunnat ana.. Vi har ett torg uppkallat efter honom här eftersom han under många år hade ett boende här..

Det är nog inte bara för att vara nära pappa hon flyttar efter honom.. först ska tomten bebyggas och sedan är nog inriktningen senatorsvalet i Florida.. Om det nu stämmer, det som tydligt beskrivs i boken om Trump som jag lyssnade på så är hon långt ifrån den vassaste kniven i lådan.. och inte en särkilt empatisk person. Men äpplen faller ofta inte så långt ifrån träden 🍎


ᴠᴇᴄᴋᴀɴs ᴘʀᴏᴊᴇᴋᴛ….Som i många spanska lägenheter så har vi en liten tvätt/städyta i anslutning till köket. De har ofta lite öppet ut, dvs en viss del av fasadväggen ut är inte helt igenmurad. I den här lägenheten har vi också en sådan här yta men inte så stor så jag kan sakna den vi hade i vår första lägenhet som var rätt stor och hade bra med skåp etc. Men nu bor man ju inte tvättstugan 😊

Det var inte storleken som är poängen utan att ”tvätt- och städutrymmet) är projektet för veckan som kommer. Projekt låter stort men det jag menar är att vi varje vecka har något på agendan som vi fixar med.. Det är stort och smått och det kan ta allt ifrån en halvtimma till en halv dag. Det innebär inte att vi gör om utan det också (och är såklart oftast) att organisera och få till det lite bättre, finare eller vad det nu kan vara.

Veckans projekt är just tvätt- och städutrymmet.?Inte en halvtimmes jobb och inte en halvdagsjobb utan kanske 1,5 timmar så det ska vi såklart hinna med. Det där med att hinna med handlar ju väldigt mycket om viljan att hinna med..


Oʀᴋᴀʀ ɪɴᴛᴇ….Inte nog med att Bernie Sanders ska photoshoppas in precis överallt, nu tycker Allas att vi ska sticka hans vantar också.. Varför måste allt gå till överdrift? Tror kanske inte köerna till garnbutikerna är ringlande när de öppnar i morgon men det är ju bara larvigt att ta fram en stickbeskrivning.

Undrar hur mycket tid som lagts på Bernie.. tid som kunnat användas till något vettigare.. Men allt kan ju iofs inte vara vettigt- det hade varit rätt trist..

Nu sätta fart – hörs kanske senare med en rapport från tv-soffan ✨
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.