ÖSregn & Twitter….Hᴏʟᴀ!

Jobbade igår och det var inte någon anstormning av kunder direkt men vi fick iallafall sålt för några kronor. När vi stänger och räknar kassan ska vi ha en någorlunda hyfsad växelkassa.. det var inte möjligt igår utan vi hade behövt lämna en 50-euro sedel. Gav mig ut för att växla- inte en människa på hela Avenida del Mar, allt stängt bortsett från Hong Kong som jag såg hade öppet. Inte en gäst där.. Vilka dagar det blir när de här regnovädren kommer..


Inte riktigt min ”vanliga” stad

Jag sprang in till Kinesen” – (ja, jag sprang) för att få hjälp med öronsnäckorna. Han tillhör troligtvis till topp tio när det kommer till människor som ser sura ut här i Marbella. Jag kollade extra noga vad det han gör.. Jag har gjort så men det har inte funkat ändå.. nu gör de det. Så nu slipper jag lyssna på BookBeat eller Poddar utan öronsnäckor.

Blev tidig bedtime eftersom jag ville fortsätta lyssna på Trump-boken. Den är väldigt lättlyssnad och intressant. Jag ska inte trötta ut er med massa text om den, iallafall inte idag 😊

Trodde inte mina ögon när jag vaknade i morse – klarblå himmel, sol och regnfritt 😄 Det skulle ju regna till och med måndag men det har räknat så galet mycket så det kanske har regnat klart.. Hoppas det!

Nog syns det att det blåst och regnat – tror att det regnade minst 72 timmar i sträck.. minst.. 200 ”räddningsarbetare” hjälpte till för att hålla undan vatten från vägar etc. Lite jobb som väntar nu också – efter regnet och stormen Filomena..Apropå böcker.. Camilla Läckberg är extremt populär här i Spanien. När hennes bok En bur av guld kom ut sommaren 2019 var Madrid en av städerna hon besökte för boksignering ✨Människor köade i upp till fem (!!) timmar i grym värme för att få sin bok signerad ✨ Hon lägger rätt så ofta upp inlägg som t ex det här eller annat som är superduperbra och först så kunde jag uppfatta det som lite skrytigt men det gick över snabbt. Det är väl superkul att det går så bra för henne (det har jag iofs tyckt hela tiden) och superbra att hon fullständigt struntar i varenda jantelag och berättar om det..

Det ”krävs” att det även finns en ödmjukhet i det hela och nu har jag aldrig träffat henne eller så men det man ser och läser tycker jag visar att den finns. Så slutsats.. Ös på med att kul och bra som händer ✨Apropå Madrid så har även dom fått snö.. Spanien har drabbats av det värsta snöovädret på 20 år och det har snöat även i Andalusien men inte här 😄


Eɴᴏᴜɢʜ ɪs ᴇɴᴏᴜɢʜ….
Apropå Trump så är hans twitterkonto permanent stängt. Det står tillfälligt men enligt ett uttalande från Twitter så är det permanent. Trump lät sig inte tystas utan twittrade från ett annat officiellt President Trump konto att Twitter återigen ger sig på yttrandefriheten, att de allierat sig med Demokraterna och att Twitter nog inte skulle bli så långlivade för de har förhandlat med andra sajter/plattformar och det kommer snart ett stort tillkännagivande och de tittar på starta en egen plattform.

Sammanfattningsvis är budskapet; Twitter har allierat sig med Demokraterna och den radikala vänstern för att tysta mig och alla er 75 miljoner människor som röstat på mig. Vi ska inte låta oss tystas! Stay tuned!

Det är omöjligt att ta in att sociala medier kanaler stänger ner USAs presidents konto för att han uppviglar människor, ljuger och att de under lång tid nu haft med en varningstext om att innehållet i inlägget kan vara falskt. Att de under lång tid tagit bort inlägg där lögnerna gått över gränsen.Igår var det möte om restriktionerna nu efter alla helger. I princip inte några förändringar.. Utegångsförbudet hänger kvar, vi får inte åka utanför Andalusien om vi inte har synnerliga skäl och de andra restriktionerna hänger kvar. En försämring blir det.. Restaurangerna måste stänga 18.00 – caféer får ha öppet till 20.00 men ingen alkohol får serveras. Det här gäller till den 24/1 sedan ska nya beslut fattas.

Spanien har en stadig om än inte dramatisk ökning av antalet smittade per 100 000 invånare.. För några veckor sedan var det strax under 200 nu är det cirka 320..


Sɴᴀʀᴛ ᴘʀᴇᴍɪᴀ̈ʀ….Det är nu på fredag som Carina Bergfeldts Talkshow har premiär och jag har rätt stora förväntningar.

Jag har ”upptäckt” henne på senare tid – har känt till henne men inte mer än att hon varit en korrespondent för SVT i USA. När valkampanjen drog igång blev det ju mer naturligt att upptäcka henne eftersom hon syntes mer.

Påminner igen – Lyssna hennes Sommar i P1. När hon var elva år och hon svarade sin pappa att hennes kompis hade gått hem för att hon hade tråkigt svarade han i sin tur;


”Carina, nu vill jag att du lyssnar noga och kommer ihåg det här. Det är lika bra att du vänjer dig – ingen kommer att stå ut med dig i längden för du har en vidrig personlighet”


Det råder knappast någon tvekan vem som hade en vidrig personlighet. Det har givetvis satt djupa spår men hennes Sommar i P1 är definitivt inte en berättelse om en olycklig barndom.


Kʟᴀ̈ᴅᴇʀ….


Jag har ju alltid haft ett stort intresse för kläder.. eller iallafall de senaste 25 åren. Det innebär ju att jag, även om jag sorterat/rensat bort med jämna mellanrum, har en del kläder. Med tanke på att jag har mycket kläder och är stenhård med principen ”en in en ut” så har mina inköp minskat ordentligt de senaste åren. Corona har ju heller inte bidragit till någon direkt lust att köpa något nytt eftersom man inte är ute..Det är ju Stjärnorna på Slottet ikväll men det blir troligtvis en kompromiss- det vill säga jag avstår om det inte verkar bra efter typ fem-tio minuter. Vet inte vems kväll det är och det påverkar såklart.

Såg btw att Charlotte Perrelli hade/har rea på sin första kollektion- 50 procent rabatt. Man har verkligen inte hört, sett eller läst något om hennes kläder – bortsett då ifrån hennes egna inlägg. Inför lanseringen skrev hon att det var en stor satsning där de satsat väldigt mycket pengar men de har nog inte fått till den start de önskade. Vi får väl se hur vårens kollektion ser ut – tror att den första var lite för dyr för hennes ”målgrupp” Det är inte så enkelt så att det räcker med att vara ”kändis” för att lyckas..Nu är det här inte Jennifer Anistons märke men jag tycker att blusen är väldigt snygg. Men nu ska man inte tänka svart utan härligt somrigt.. Längtar till det kommer in lite sommarkläder i butiken – jag är så pepp på några blommiga klänningar ✨Inte just den här klänningen men en röd med lite blommor eller så som man kan kombinera och kombinera ✨ Hur kan man vara så pepp på en klänning eller två? Svar: Ett år med Corona..
Therese Lindgren, en av Sveriges absolut största influensers och tar det här med hundkläder en nivå till.. samma outfit till sig själv som de två hundarna..


Tᴀᴄᴋ ғᴏ̈ʀ ɪɴʙᴊᴜᴅᴀɴ ᴍᴇɴ ᴊᴀɢ ᴋᴀɴ ᴛʏᴠᴀ̈ʀʀ ɪɴᴛᴇ ᴋᴏᴍᴍᴀ….Då var det bekräftat- Trump kommer inte att närvara när Biden svärs in som president. Han kommer förklara det med det enda han kan nuförtiden- valfusk medans sanningen är hans uppblåsta ego.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɪɴʙᴊᴜᴅᴀɴ….Ett antal influensers har bjudits in till Dubai.. Det är säkert en hel del som tackat nej, en del som tackat ja och är öppna med det eftersom de rest under stora delar av pandemin och så finns det dom som tänkte tacka ja och åka under radarn..

Lite otur då när man av en fullständig tillfällighet hamnar i en Instastory upplagd av en ”rese-influenser” – dvs en som försörjer sig på att resa runt. Han konstaterar i storyn att man inte verkar veta vad social distansering är i Dubai.

Blondinbella informerade om att hon skulle ”checka ut” från sociala medier ett antal dagar för att det var ett bra sätt att landa och ladda inför 2021.. Landat har hon nog gjort – i Dubai 😄 Hon kan inte vara öppen med det för då vet hon precis vad som skulle hända.. Ramaskri..


Vᴇᴍ ʙᴇɴᴀ̊ᴅᴀʀ….Trump la upp ett twitterinlägg i somras med budskapet att det inte råder några tvivel om att han kan benåda sig själv men varför skulle han göra det när han inte gjort några fel.

Nu börjar det bli hög tid att planera och få till det så att han blir benådad. Det är inte giltig för brott mot staten vilket innebär att Trumps affärer som utreds i New York inte omfattas (av en benådad alltså).


Han kan avgå i förtid och lämna över ansvaret som president till vicepresidenten i.e Mike Pence. Mike Pence kan då benåda Trump.Joe Biden kan benåda honom när han tillträtt som president. Sannolikheten för det är nog närmast noll..Det är kanske inte ens säkert att Trump gjort ett upplägg där Pence benådade honom, av det enkla skälet att det inte är lika mycket uppvisning i makt.

Pence har ju varit obrottsligt lojal mot Trump och kan kommer inte att ta något som helst initiativ att avsätta Trump eller påbörja någon process om riksrätt men att benåda Trump är nog bortom hans moraliska gräns.

Eftersom antagligen det sista Mike Pence vill göra är att benåda Trump och Biden inte kommer att göra det så återstår bara en person – Trump själv..

Trump har nu i slutet av sitt presidentskap benådat nästan exakt 100 personer, närmare 90 av dem har en direkt anknytning till honom själv.

Men kan han verkligen benåda sig själv?

Det är inte alls säkert och det har ju heller aldrig prövats förut.

Det finns ingenting som hindrar honom från att göra det men huruvida Justitiedepartementet i den tillträdande presidentens administration kommer att fullfölja/acceptera den är något helt annat. Då kan det komma upp för prövning i Högsta Domstolen och det är då inte sannolikt att den skulle accepteras.

”It would seem” that presidents cannot pardon themselves “under the fundamental role that no one may be a judge in his own case”

The Justice Department 1974
Högt och lågt idag.. Allt ifrån att fixa naglarna till att tvätta.. Skriva klart den nya artikeln också senast imorgon kväll så det är bara att invänta rätt flow 😊

Bild från Diadonnas Instagram

Såg något om att det börjar säljas semlor i Svenska butiken typ nu – det är väl redan igång i Sverige antar jag. Semlorna som Svenska butiken hade på bilden i Instagram-inlägget var inte i närheten av de här som får mig att vilja ha en semla trots att det inte är någon jätte-favorit..Något som däremot är en riktig favorit är asiatisk biffsallad – såå gott ✨ Ska ju bli mer asiatiskt 2021 så det kommer säkert bli en och annan sådan.. Vi hade ju planerat att gå ut och äta med Christina och hennes man – planen var nu efter trettonhelgen och Hong Kong för att äta deras Pekinganka.. Men det får vi vänta med – restaurangerna stänger ju 18.00 från och med måndag och att gå och äta Pekinganka på lunchen känns lite väl udda..

Nu sätta fart med tvätten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.