Falukorv & Tittasiffror….Varit iväg för att fixa lite grejer på förmiddagen, bland till Svenska butiken eftersom vi behövde lite till T’s skaldjurssås ✨ Det var inte överfyllt i butiken direkt – ”massor” av sill

Har lyssnat klart på boken om Diplomatdottern, den var inte så lång. Nog första gången tror jag som jag inte betygsatt en bok efteråt. Det gick inte hålla isär själva boken och Diplomatdottern riktigt. Som jag skrivit tidigare – hon är helt omöjlig att få sympati för och ”tycka om”. Otacksam mot alla de människor som ställde upp för henne och som kämpade för att få henne frigiven. Högst märkligt och väldigt egocentriskt beteende. Nej, boken blir därför inte bra men författaren har ju inte gjort ett lika uselt jobb som hennes beteende varit..


Vᴀᴄᴄɪɴᴀᴛɪᴏɴsᴘʟᴀɴᴇɴ….Det är helt uppenbart att länderna inom EU prioriterar väldigt olika när det kommer till vaccinationsplanen. Jag behöver inte dra Sveriges plan för den känner väl alla som är intresserade till ändå. Jag är ingen expert som alla vet men är det inte lite konstigt att personalen på intensiven och akuten ska vaccineras efter 70 plus gruppen? En grupp som är väldigt stor och där det är stora variationer när det kommer till hälsotillstånd.. Eller har jag fattat fel?


Sʜᴏᴘᴘɪɴɢ & ʀᴇsᴏʀ….Stefan Löfven tittat på en klocka och köpt en julklapp till frun Ulla i Gallerian.. han har letat efter en reservdel till sin rakapparat i en butik på Kungsgatan..

Chefen för MSB Dan Eliasson tyckte att det var en bra idé att åka till Kanarieöarna några dagar innan jul, Magdalena Andersson i skidliften i Sälen och Regeringen avråder från samtliga icke nödvändiga resor..

Det år genom sådant här som trovärdighet urholkas och människors vilja att följa allmänna råd och restriktioner


I ᴍᴏʀɢᴏɴsᴏғғᴀɴ….Såg Blondinbella på Nyhetsmorgon där hon intervjuades och pratade om sitt nya liv. Hon sa emot vad hon tidigare sagt ett gäng gånger och fortsätter med ”lögnerna” om olika sätt att beräkna siffror.. Hursomhelst så har hon givit upp tanken om att bli ”Världens mäktigaste kvinna”, verkar ha landat och är klart vettigare än tidigare…


Kᴀ̈ʀʟᴇᴋsғᴜʟʟ ғᴀʟᴜᴋᴏʀᴠ….Hur gulligt är det inte att använda pepparkaksformar för falukorv.. Blir ju iofs lite över på sidorna men det kan väl någon mindre nogräknad person äta.. Jag tror att det här hade gjort mycket mer succé när jag stekte falukorv till min systerson när vi var barnvakt för många år sedan..

Var väl typ sämst i världen på matlagning på den tiden så givetvis blev de rätt så brända på ena sedan.. Trodde att jag kunde dölja det med lite extra ketchup men så lätt kom jag inte undan.. Glömmer aldrig hans min när han säger; De här är ju brända.. Noga kontrollerar varje skiva och sedan skrattar sådär hjärtligt så barn gör när han konstaterar att moster inte kan steka falukorv.

Fick ”äta upp” det ett antal år efter.. Hade jag använt pepparkaksformar hade han nog aldrig märkt 😊


ɢɪʟʟᴀʀ….Såg ett inlägg av Camilla Läckberg på Instagram om att hon tagit hjälp av inredningsbutiken Drömhuset för att fixa ”julen” hemma. Hon var jättenoga med att påpeka att det inte var sponsring, hon var en fullt betalande kund som var väldigt nöjd med resultatet av ”jul-fixet”.

Fem plus till henne som inte håller på med sponsring mot ett inlägg på Instagram på precis allt som vissa gör. Har nog aldrig sett det från henne men däremot kan hon tacka om hon är nöjd. Hon har ju minst sagt råd att betala för sina juldekorationer så det är som sagt plus för att hon inte utnyttjar sitt kändisskap..

Jag förstår att influencers gör samarbeten eftersom det är deras jobb men det är ju ett helt annat upplägg. Men om man bortser ifrån dem så finns det många som gärna vill låta bli att betala mot ett litet Instagram inlägg..


Oᴜᴛ ᴏғ sᴛʏʟᴇ….Några stylister har uttalat sig om vad som är ”out of style” 2021.. Av det dom de listar har jag i princip aldrig listat något av det som snyggt.. De trasiga jeansen är ett exempel.. Den enda anledningen till att överhuvudtaget överväga att ha sådana på mig är väl om jag skulle ha några jeans som gått sönder. Tror faktiskt inte att jag skulle sätta påmmig dem ändå.

Jag tror inte att det är så där himla många som faktiskt tycker att det är snyggt utan det är en ren trend-grej. Nu brukar jag alltid förespråka att man ska klä sig precis hur man vill oavsett ålder men lite tveksam har jag blivit när jag sett någon 50+ klä sig i trasiga jeans.Cykelbyxans comeback var väl en riktig vattendelare.. En delmsom tyckte det var snyggt, en del super-fult och andra att de är bekväma. Personligen struntar jag i dom är bekväma, det finns det mycket som är.. Jag tillhör definitivt kategorin som tycker att det är super-fult..

Annat som blir ”out of style” är leopardmönstrade kjolar, neonfärgade kläder och kläder i mintgrönt. Det sista visste jag inte ens hade varit trendigt. Höga klackar och obekväma skor är också ”out of style”.. Ur bekvämlighetsskäl förstår jag det men nog är det snyggt med höga klackar..


Rᴏsᴀ ɴᴀɢʟᴀʀ….Riktigt såhär snygga ”nyårsnaglar” har jag inte men jag har bytt från den juliga röda till en pigg och glad rosa som ska symbolisera ett bra 2021.. Jag och mina ”idéer” 😊


Eɴ ᴋʀᴏ̈ɴɪᴋᴀ….Jag skrev ju tidigare att jag i år skulle skriva både en julkrönika och en nyårskrönika. Kan ju sätta ✅ på julkrönikan.. min version av julkrönika iallafall. Har funderat lite kort på det här med nyårskrönikan och kommit fram till att vad skriver man egentligen när det inte hänt så mycket på det privata planet pga Corona och att allt har påverkats av Corona.. Jag kommer skriva en nyårskrönika men den kommer vara väldigt kort..

Jag skriver den inte ”bara för att” eller för att jag sagt att ska göra det utan för den där dagboken jag tjatar om ibland.


Hᴏ̈ɢsᴀ̈sᴏɴɢ….Det är ju fortfarande högsäsong för apelsiner och nu börjar även jordgubbarna att komma. Det finns jordgubbar året runt, precis som det säkert gör i Sverige men då är det i små förpackningar med plast. Nu när det blir högsäsong kan man köpa dem i trälådor med ett par kilo för ungefär samma pris som två kartonger till midsommar i Sverige..


Sᴀᴍᴇ, sᴀᴍᴇ ʙᴜᴛ ᴅɪғғᴇʀᴇɴᴛ….Förra året var det extra stort fokus på nyårsfirandet eftersom vi gick in i ett nytt decennium – hur festligt och storslaget det skulle vara i de världens större städer.

Det är ”samma” skriverier i år men istället för att skriva om allt festligt som ska hända så handlar nu allt om vad vi/man inte kan göra.

Nu ber vi till alla gudar så att vi nästa år kan fira på samma sätt som vi brukar kunna göra.. Man får perspektiv och det tror jag gäller alla..


Oᴍ ɴɪ ғᴜɴᴅᴇʀᴀʀ ᴘᴀ̊ ʜᴇʟɢᴍᴀ̊ʟsʀɪɴɢɴɪɴɢᴇɴ….Helgmålsringningen fyller 50 år och hade förra året väsentligt fler tittare än jag någonsin kunnat gissa.. Medianantalet var cirka 320 000 (!) tittare per program. Den första tanken som poppar upp är att det nog är för att det är precis före ett program man vill se eller något liknande.. Men sedan tänkte jag lite till och det är säkert så att många äldre som inte kan ta sig till kyrkan tittar på det.

Sedan tänkte jag till igen.. Hur kommer de fram till den här siffran och blev typ tvungen att ta reda på hur tittarsiffror mäts..En mätare har installerats i 1 250 hushåll som är representativt för den svenska befolkningen. Den mäter vilka program som ses och hur mycket tid som man ser på tv.

Om vi då tar Helgmålsringningen som exempel och x procent i de olika målgrupperna har tittat på det enligt den här mätaren så appliceras det på hela befolkningen i respektive målgrupp.. Gud så krångligt jag förklarade.. Gör om och förenklar och är fördomsfull och utgår ifrån att det bara är personer 70 plus som ser helgmålsringningen.

Av de 1 250 som ingår i mätgruppen är 300 personer 70 plus. Av de 300 tittar 100 på helgmålsringningen då beräknas det att 1/3 del av alla svenskar 70 plus ser på helgmålsringningen. Det här mäts vecka för vecka året runt.


Nej., tror kanske inte att ni gått runt och funderat så mycket på Helgmålsringningen men ni har kanske lärt er något onödigt nytt ✨

Nu fixa mat och sedan Karl Fredrik på Eklaholm….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.