Monarca & Julgranskulor….Hoppas att ni alla hade en riktigt trevlig och riktigt god julafton oavsett var ni var ✨

Här hade vi en lugn, solig, god och bra julafton. Vi tog dagen lite som den kom vilket man ju lättare kan göra när man bara är två. Vi var bland annat ute på en riktigt lång promenad med doggisarna. Det här låter med all sannolikhet löjligt för alla som inte har en hund, och kanske för många av dem som har också… Karisma är hur lycklig som helst för sitt nya koppel 🐶 Inte för att det är rosa eller så utan för att det är nytt och så mycket bättre – linan är längre och flexibel.

Vi hjälptes åt med att fixa julmaten och spelade samtidigt min jullista 🧑‍🎄 Ute sken solen och det var närmare 20 grader ute.. så julkänslan var inte överhängande men det balanserades ju upp av juldekorationerna..Vi såg på Fyrans julkonsert en kort stund.. Det var ju en massa sponsorer till konserten – allt ifrån Spotify till Coca-Cola så de borde ha en del pengar att röra sig mer för programmet tänker jag.

Förvisso är tv-produktioner dyra och dekoren jättefin men vi såg Carola sjunga och det var riktigt dålig playback. Jag antar att alla framträdanden då också var playback. Det viktiga var väl iofs julkänslan och musiken i sig..

Vi valde att avsluta kvällen med att börja titta på en ny serie – Monarca. Verkar väldigt bra och det blir fortsatt spanska-träning för mig ✨Vi hade inte mängder av julklappar under granen vilket inte är så märkligt eftersom vi inte har någon gran.. Men helt utan julklappar blev jag inte 😃

Apropå gran så gick jag in till Fransyskan när vi var i Svenska butiken i måndags. Kompletterade med en stor tallkvist som står i golv-vas intill enen.. En liten ”julig” skog typ..
Jag såg ett inslag på nyheterna om det som jag skrev om i krönikan i går, hjälporganisationen som delade ut mat och annat vid Centralen och blev berörd av inslaget i allmänhet och intervjun med en kvinna i synnerhet. Hon hade dubbel högskoleutbildning och nu förlorat sitt jobb som städerska tack vare Corona. Hon gav ett så sorgset intryck och en form av ”krossad” stolthet. Samtidigt läser man om att människor rasar över att de inte kom åt sin Bingolott på nätet så att de inte skulle hinna med det första spelet. Hinna med men inte förlora möjligheten till vinst. Besviken, okej men fullständigt upprörd?

Det gör att den där kön med människor som behöver mat, de som tillbringar nätterna på en nattbuss för att det är det enda stället där de kan få tak överhuvudtaget blir så mycket mer påtaglig och så mycket viktigare. Det är ovärdigt för ett välfärdsland som Sverige att ha en äldreomsorg som den vi generellt sett har och så många fattigpensionärer.Det var inte alla som var upprörda på Bingolotto igår – framförallt inte killen som vann en bil, en hyfsad julklapp. Som om det inte räckte så hade han en trippellott = en bil blev tre bilar ✨


Jᴜʟᴘʏɴᴛᴀɴᴅᴇ….Det är tydligen Melanias ansvar att se till att Vita Huset juldekoreras.. De två senaste åren ska det tydligen ha varit väldigt ”tacky” om det är hon som ansvarat för själva designen ska jag låta vara osagt.

Hon är uppenbarligen måttligt road av det här uppdraget trots att hon hade hundratalet volontärer till hjälp. En ljudupptagning har kommit ut där Melania beklagar sig till en assistent ”vem bryr sig om julpynt etc” och så avlutar hon med;

”Give me a fucking break”

Amerikaner är väl typ snabbast i världen på att se till att försöka tjäna pengar så det finns nu julgranskulor med texten Give me a fucking break. Undrar hur mycket den som släppde ljudupptagningen fick betalt – en hel del kan man anta..

Nʏ ᴛʀᴀᴅɪᴛɪᴏɴ?Funderar på om vi ska ändra inriktning på julbordet nästa år.. Kanske bara köpa en skinka och lite sill för att ha över julen när man känner för det och äta skaldjur på julafton istället. Kan ju låta tråkigt att lämna gamla traditioner med det klassiska julbordet men i och med att vi oftast bara är två så blir det julmat många dagar i rad om vi ska ha ett hyfsat stort julbord. Vi får se helt enkelt – nästa år kanske vi är ensamma heller..


Lɪᴛᴇ sᴛᴏ̈ʀʀᴇ ᴊᴜʟᴋʟᴀᴘᴘ….Blondinbellas barn överöstes ju inte ju med julmat men troligen kompenserades det med julklappar.. En av julklapparna var helt omgjorda rum ✨Blev lite ”avundsjuk” på den grå platsbyggda hyll-väggen och lampan i fönstret.. Fint ✨ Lampan finns i några olika varianter till som t ex apa och elefant – min favorit är inte otippat elefantlampan..Det finns hur mycket fina och lite annorlunda inredningsdetaljer ✨ Den högra har vi en i liknande stil en liten och en stor på fot. Den större har jag i badrummet och i korgen på huvudet har jag lite smycken, hårtofsar mm. När vi åker till Sverige nästa gång ska vi åka ut till huset och kolla efter lite saker som vi lämnade där och se vad vi skulle ta med ner..


Det är ju helt galet att Mellandagsrean flyttats så att den nu börjar redan på juldagen i massor av butiker. Här blir det ett normalt år inte någon REA förrän åtminstone några dagar in i januari.. men det kan kanske bli annorlunda i år. Det har aldrig varit så mycket rea i butikerna här som i år.. bortsett ifrån de stora kedjorna så har massor av butiker haft rea antingen för att överleva eller för att de inte överlevt.

Nu är det iofs så att ”gamla” lager säljs ut på Mellandagsrean men det brukar ju även vara sådant som såldes till fullt pris inför julen som reas ut.

Jag förstår att Anders Tegnell & Co är oroade.. Har inte sett något om hur det varit och hade det varit ”kaos” så hade det väl skrivits om det.


ɪᴅᴀɢ ᴋᴏᴍ ᴅᴇɴ….Idag ser det ut så här på landet i Roslagen där Pappa, Åsa, Anton & min farbror firar jul.. Det var ju lite synd att snön inte låg så här vackert igår men så härligt att den kom idag iallafall. Precis som vi gjort här så har de tagit en lång promenad men i ett vackert vinterlandskap.. Här var det soligt och fint fram till runt två sedan blev det molnigt så det var nästan lite kyligt att bara ha samma kofta på mig som igår.


Eɴ sᴋʏʟᴛ ᴠɪᴅ ʜᴜsᴇᴛ….Nu bor ju inte vi i hus här men om vi någon skulle göra det så skulle jag definitivt ha ett namn på huset och en sådan här handmålad ”skylt”. Skulle däremot inte måla den själv 😃 Kanske inte skulle behöva vare sig ”namnge” huset eller beställa någon skylt för nästan alla hus här har det..

Apropå hus så hörde vi att vårt ”gamla” fina Talliden ska komma ut till försäljning.. De måste sälja eftersom de ska skiljas 😥


Fɪɴᴛ….En sådan här klänning har jag – köpt för många år sedan.. Solglasögon, nagellack och läppstift har jag (lite trist med att läppstiftet döljs bakom munskyddet bara 😊) och sådana där skor har jag fast svarta.. Saknar hatten. Men all in all kan jag vara riktigt ”modern” genom att plocka fram lite ur garderoben ✅Förra sommaren.. Lite mer solbränd 😄 Nu under de här längre hundpromenaderna ska jag inte sätta på mig något smink så att jag kan få lite färg. Solen tar ju inte alls som på sommaren men lite färg kan jag nog få och man ser ju så mycket piggare ut ✨


Eɴ ɢʟᴀᴅ ᴊᴜʟʜᴀ̈ʟsɴɪɴɢ….Särskilt glad såg han inte Trump under julhälsningen från honom och Melania.. han nämnde inte ett ord om något val vare sig fusk eller något annat.. kanske därför han såg så sur ut.. Kändes inte så hjärtligt från hans sida..

Han hade väl redan slösat bort all hjärtlighet på de 26 personer han benådade dagen innan.. Svärsonens pappa bland annat som begått brott som åklagaren beskrivit som ”ett av de mest äckliga och avskyvärda brott han stött på” Härlig släkt och härliga kompisar han har Trump. Det här var inte de första som benådades och kommer garanterat inte vara de sista.. Vi ska inte dra någon slutsats att han givit upp på något sätt – han kommer att fortsätta och passade igår på att efter julhälsningen twittrade ett litet ”maffialiknande” budskap;

I WILL NEVER FORGET! Det låter ju trevligt…


Eɴ ᴀɴɴᴀɴ ᴊᴜʟʜᴀ̈ʟsɴɪɴɢ….
En 10-foto’s God Jul hälsning från Anna Book med allt ifrån detaljbilden på köttbullarna, laxen, sillen, juldukningen och ”placeringskorten” i form av pepparkakor. Högt och lågt som man brukar säga.. Hursomhelst så är placeringskorten väldigt fina ✨

Nu blir det serie – vi hörs imorgon!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.