Jönssonligan & Granen….Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Den här gången agerades det ju väldigt snabbt när det gäller att stoppa inresandet från Storbritannien. Nu är inte jag någon expert men i Danmark har ju iallafall några få fall upptäckts och med tanke på att det är lättare för danskarna att julhandla i Malmö så finns det ju en risk där också. Om nu smittan får fäste i Danmark alltså.

Efter middag och första vändan rensade av bilder i mobilen kände vi för en ny mini-serie. Såg att det kommit en i november som verkade bra, även den spansk. Det är väldigt bra för mig att se spanska serier för det ger bra språkträning. Ställer inte om språket till engelska utan kör givetvis originalspråk men text måste vi ha och då blir det svenska. Hursomhelst så är det en dokumentär där de inblandade deltar och handlar om ett väldigt uppmärksammat mord på en kvinna i Argentina.


Hedda Stiernstedt som är inläsare – en väldigt bra sådan!

Lyssnar vidare på Storbedragerskan varje kväll vid bedtime – den är faktiskt bra. Det finns alltid en risk med den typen av böcker att de blir lite ”självömkande” både i perspektivet att de lurats in i något och sedan har det jättehemskt.

Hon är helt tydlig med att hon själv är skyldig till det som hänt, det är hon som gjort valen så det är hon och ingen annan som bär något ansvar. Det är klart att hon inte beskriver livet i fängelset som någon vistelse på en resort men ändå med lite balans tycker jag. Tar henne i försvar på något sätt hon har inte bara lurat av kreditinstitut/finansbolag pengar utan även på ett förslaget sätt även privatpersoner både i Etiopien och i Sverige.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴇᴅᴅᴀ….Jönssonligan var ju tänkt att bli Årets stora julfilm med premiär på Juldagen. Det är en fin tradition med den där premiären och förr var det omöjligt att få biljetter. Jag vet inte hur det varit efter ”förr” men kan tänka mig att traditionen ändå hållit i sig rätt bra.

Jönssonligan kommer såklart att ha premiär ändå men i CMore. Kommer inte att kunna se den eftersom vi inte har CMore men hade ju än min mindre kunnat se den på en svensk biograf. Nu ser jag inte det här som något problem på något sätt.. Jag är lite förvånad över att det är så många starka namn som är med i filmen men det hänger nog ihop med regissören (Thomas Alfredsson) och att originalfilmerna ju också hade starka namn.

Lite extra förvånad blev jag över Hedda Stiernstedt men jag gillar när skådespelare gör olika roller. Förutom de på bilden är t ex Marie Göranzon och Lena Olin med ✨


Jᴜʟ….Lite oordning i nedräkning på bilden 😃 Huvudsaken är att man har koll.. Idag har vi som planerat varit i Svenska butiken för att hämta vår julskinka och det andra som inte fanns när vi var där sist. I morgon och onsdag blir det också SuperSol och Lidl.. Vi delar upp det av det enkla skälet att det blir så tungt att bära.. har bland annat köpt åtta kilo apelsiner. Här ska det pressas apelsiner varje morgon.. de är ju nästan ”gratis” nu under högsäsong 🍊

Anledningen till att vi handlar på både Supersol och Lidl är att de är bra på helt olika saker. Lidl är t ex mycket bättre på grönsaker och SuperSol har manuell chark. Nu vet ni det 😃Jag går ju på återbesök hos min läkare med jämna mellanrum även om det är längre mellan besöken nu. Var hursomhelst där nu nyligen och vi kom såklart in på julen.. Hon berättade att hon är ett totalt ”jul-fan” 🎄Hon har tomtar och dekorationer mer eller mindre överallt och när hon kom hem med julgranen gav hennes man i princip upp.. Han undrade var de skulle bo under julen nu när granen flyttat in 😃 Är man ”jul-fan” så är man och att kryssa fram mellan juldekorationer och en stor gran är precis vad jul innebär.. enligt henne..Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴊᴜʟᴛʀᴏ̈ᴊᴏʀ….Tar tillbaka allt om jultröjor, inte riktigt allt kanske men inser att utvecklingen galopperat framåt. Det finns massor av fina jultröjor som inte alls är ”tramsiga”. Ni ser ju hur lyckliga de ser ut i sina fina jultröjor 😃 De är från Marks & Spencer eller om det var El Corte Ingles – annonsen kom upp i mitt Instagram flöde. Lycka eller ej.. jag tror att jag skulle misslyckas totalt med att få T att gå med på att vi skulle fira jul med varsin jultröja.. Överlever det misslyckandet skulle jag tro..Sᴛᴏᴘᴘ ᴀ̈ᴠᴇɴ ʜᴀ̈ʀ…..Från och med i morgon (tisdag) så blir det stopp för inresande här också.. bortsett ifrån spanjorer som ska hem och ”utlänningar” som är bofasta.

Tyvärr kan vi se att antalet smittade per 100 000 sakta ökar.. nu uppe i 224 och risken är ju stor att det ökar ännu mer. Skitår!Hörs igen i morgon 🎄

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🧑‍🎄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.