En film & en ring….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det blir sakta men säkert bättre med inflammationen och infektionen 😃 Jag hade två ringar på högerhandens långfinger och klokt nog kom T på att jag skulle ta dem när det hade börjat svullna. Med diskmedel och tvål fick jag av den för första men inte den andra. Läkaren sa att om det inte blivit bättre som idag eller imorgon skulle den ”klippas” upp.. Ingen guldring men en med högt affektionsvärde – en Efva Attling ring från vår 10-åriga förlovningsdag.. Vi var i Thailand då och det var ju en nyårsafton vi förlovade oss ✨

Fick ett tips av en kompis som har ett företag som säljer ringar.. Jag ska inte ge mig på att förklara i detalj hur man gör men det innefattar tandtråd och efter lite kämpande.. var ringen av. Så skönt för den har ju ”tryckt” på och inte gjort saken bättre. Hursomhelst- ring mig om ni inte får av en ring någongång 😄

Jag bara måste berätta att när jag var på ett apotek för att hämta ut ”skörden” av mediciner jag fick i måndags så upptäckte jag dem.. De där fotgrejerna för att bukt och ordning på tårna.. Nu var jag inte riktigt inte ”in the right mood” för att kolla närmare men ska göra det vid tillfälle.

Dᴀɢᴇɴs ʀᴀ̈ᴛᴛᴇʟsᴇʀ….


Rättelse nr 1;

Jag skrev ju att båda presidentkandidaterna hade ett galet högt tempo men där var jag inte påläst.. De har förvisso ett högt tempo båda två men det skiljer sig åt väsentligt. Trump reser runt på stora valmöten med massor av människor- varje gång han gör det kommer det ett mejl till alla politiska redaktörer över hela världen från Biden-teamet om hur oansvarigt detta är.

Biden samlar inte stora folkmassor och reser väsentligt mindre. Det är bara en väldigt liten grupp journalister som får följa honom så man kan säga att han i vissa delar är helt frånvarande i media. Men på Instagram är han det inte 😃


Rättelse Nr 2;

Skrev ju igår om serien Rebecca som har premiär idag. Det ska vara filmen Rebecca, det är btw dessutom en ny tappning av Hitchcocks gamla film..

Iɴᴛᴇ ᴍɪɴ ʀᴀ̈ᴛᴛᴇʟsᴇ….


Det här ”felet” är inte mitt men det hade det gärna fått vara.. Det skulle ju vara både regn och storm idag men det har det inte varit. Lite småregn på morgonen men sedan dess uppehåll och man kan väl möjligen säga att det fläktar till då och då.. Men prognosen för imorgon håller i sig.. så vi får se.

Igår vid bed time däremot kom det ett riktigt regn.. Älskar ljudet när regnet smattrar mot takpannorna. Nästan så att jag önskar att det ska regna när/om vi ser den där filmen Rebecca ikväll..


Rättelse nr 3;

Höll på att glömma (hade väl iofs inte spelat så stor roll 😊) Det är idag och inte igår som Blondinbella fyller 30 år. Jag har däremot väldigt rätt i två andra saker om henne.. Hon har hunnit med väldigt mycket under åren (delar av det i hennes blogginlägg). Hon är ”obsessed” av beiga kläder.. som tex stickade tröjor i olika beiga nyanser ✨

Dᴀɢᴇɴs ᴘᴏʟɪᴛɪᴋ….


Har det någonsin varit så uppenbart och tydligt att rutinen med Brun utan sol är något som Trump inte gör avkall på? Jämför med färgen på händerna.. Man skulle nästan kunna tro att han kommit över ett parti med kastanjevatten med utgånget datum.. Kommer ni ihåg kastanjevatten? Det var som ett ansiktsvatten men med färg så att man skulle bli brun.. Dåtidens Brun utan sol för jag tror nog inte att det finns/används längre för vare sig jämnt eller vackert blev det inte..


Jag känner mig inte riktigt säker på vad Joe Biden vill uppnå med det här Instagram-inlägget.. Det uppenbara är såklart att människor ska rösta men kontexten??


Att Melania Trump inte ville att Donald Trump skulle bli president har hon ju uttalat. Att Melania och Ivanka Trump inte drar jämt ryktas det om (Ivanka ska ha sagt något i stil med att Melania är som en tavla – hon finns i rummet men ingen pratar med henne).

Lɪᴛᴇ ᴊᴏʙʙɪɢᴛ ᴋᴀɴsᴋᴇ….


Att Ivanka är ute och kampanjar mest hela dagarna och ofta syns vid sin pappas sida är ett faktum. Att Melania varit helt anonym under valrörelsen är också ett faktum. Det planerade valmötet som skulle vara idag inställt pga hosta.. Vi får väl se om hon kommer att börja synas..tbc

Allt som inte passat Donald Trump har ju varit Fake News enligt honom.. Något som det inte ligger någon sanning i och som journalister typ bara har hittat på.. Nu får han igen lite för vad man skulle kunna kalla gammal ost när twitter mfl går in med filter för att undvika spridning av just Fake News nu två veckor före valet. Trist för Trump att han inte kan fortsätta att sprida lögner åt höger och vänster i de kanalerna som han gjort – såklart helt onyanserat till hans fördel…

Kᴇᴇᴘ ɪᴛ sɪᴍᴘʟᴇ….


Slutet på november öppnas dörrarna till paret Ingrossos restaurang La Perla på Söder. En av rätterna är Burrata – man kan jämföra den med mozzarella men den är mycket godare, mjukare och lenare i sin smak. Många använder burratan på ungefär samma sätt som mozzarella, dvs med massa tomater mm. Men då tar man bort ”finessen” med burratan.


På La Perla kommer de att servera sin Burrata några rödvinsmarinerade syltlökar, hemmagjorda crostini, lite olivolja & flingsalt ✨ Då kommer den goda burrata osten verkligen komma till sin rätt, det är jag helt säker på..

Aᴅᴠᴇɴᴛsʟᴊᴜssᴛᴀᴋᴇ….


Så enkelt och så fint – tips från Instagramkontot Kattis Inspiration. Det kanske man skulle ta och ta efter nu när första advent närmar sig snabbare än alla andra år.. Japp – det kommer med åren. Den snabbheten alltså men tyvärr ingen annan 😊

Iɴᴛᴇ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ sᴀ̊ ɪʟʟᴀ….


Nej, det är inte så illa så att jag likt Lille Skutt hoppar upp och ner av frustration men att Corona nu tar ny fart kan ju få en att vilja göra det. Att man möts av rapporter om nya mer eller mindre totala Lock Downs, massor av ökade restriktioner precis varje dag gör ju att man nästan vill hoppa upp och ner för nu bara måste det bli bättre.

Som ”tur” är så vet jag ju att det enda det där hoppandet skulle leda till är förlorad energi så jag hoppar det och använder energin till något vettigare.. Men jag slutar inte att hoppas att det blir en bättre jul än vad situationen är nu 🎄


Längtar efter det där tunnbrödet 💕

Vi har ju varit på gång att åka till Svenska butiken i typ en vecka men så har det kommit något i vägen, som tex handen men nu ska vi se till att komma iväg någon av de kommande dagarna. Låter säkert helt sjukt men är ”beroende” av Wettex trasor – de spanska tycker jag är så mycket sämre. Sedan är det som vanligt några grejer som det är bra att ha hemma men jämfört med de flesta andra svenskar som bor här har vi nog väldigt lite svenska produkter hemma.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴠᴇɴsᴋᴛ….


Det var väl inte helt otippade recensioner från Expressen och Aftonbladet för Camilla Läckbergs ”såpa” Lyckoviken..

Recensenterna har självklart sett alla åtta avsnitten av den första säsongen för att kunna recensera den. Jag såg den inte själv så jag har ingen åsikt men om det inte varit lite tyst med Heja & Grattis rop efter förhandsvisningen så hade jag kanske kunnat tro att det var lite Jantelag över recensionen.. Nog om det..

Efter en hektisk dag och tidig middag blir det lite tv- alternativt filmtittande och tidig bed time.. De 10 grisarna är nere och jag hittade ingen koppling mellan titel och innehåll. Jag tycker efter att ha lyssnat klart att den landar hos den andra som jag inte tyckte var bra.. Känns helt klart som om hon haft för bråttom. Hann börja lyssna lite kort på Åre-morden av Viveca Steen – än så länge ingen klar bild..

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀꨄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.