Jämställdhet & en bH….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Upp 08.30 och kollade Nyhetsmorgon en stund innan vi åkte till SuperSol för att handla helgmaten. Soligt och fint men ingen temperatur att skryta om, det har bara varit runt 19 grader idag. Det får gärna bli sisådär 24 grader då är det perfekt. Men gnäller inte, det är soligt och inget regn..

Igår när jag jobbat klart och gick den korta biten där T hämtar mig upptäckte jag att det blivit riktigt kyligt på kvällarna. Det har gått snabbt, kommit nu de senaste dagarna. Det var nog bara 15-16 grader och jag hade bara en tunn kofta och det räcker inte längre. Fram med lite höstjackor till kvällarna helt enkelt 🍁

Jag struntar fullständigt i om jag är insatt i eller uppdaterad om vår samtid i perspektivet till boken jag skulle lyssna klart på. Jag behöver inte lyssna klart för att förstå men tror inte att den på något sätt är representativ. Den är förvisso medvetet ”skruvad” men nej tack.. Övergick istället till lite mer trygghet och definitivt kvalitet med Denise Rudberg.

Vᴀ̈ʟʙᴇʜᴏ̈ᴠᴅᴀ ɪɴᴛᴀ̈ᴋᴛᴇʀ….


På bara fyra månader har ca 13 500 personer i Malaga stad bötfällts för att de inte haft munskydd eller felaktigt användande av munskydd. Jag skulle tro att det senare står för typ 90 procent – man blir tillsagt direkt om inte munskyddet täcker hela näsan. Munskydden åker lätt ner helt enkelt.

De här böterna är bara de som lämnats av Policia Local – Policia National har också delat ut en massa böter, ingen koll på hur många. Böterna avser ju dessutom bara Malaga stad så jag undrar hur många det är utmed hela kusten och Malaga som helhet..

Eɴ ʙʀᴀ ᴄʜᴇғ….


Här håller jag på och håller koll på (omedvetet) meningslösa dagar av alla de slag men missar helt två riktigt viktiga 😊 Champagnens Dag och Alla Chefers Dag..

”Chefen ska vara som en BH. Den ska lyfta, puscha och hålla ihop”

Majlis Wolfhagen

Kunde inte sagt det bättre själv.. Vilket inte ska förväxlas med att jag tycker att det är en beskrivning av mig själv.

Det där med chefen på en arbetsplats är ju otroligt viktigt. Det spelar ingen roll hur roliga arbetsuppgifter man har om man har en dålig chef. Dålig kan ju omfatta alltifrån inkompetens till mer eller mindre personer med psykopatiska drag. En halvdålig chef kan nog alla stå ut med hyfsat bra – arbetsuppgifter och kollegor kan kompensera. Men med en riktig dålig chef blir det aldrig bra, oavsett hur roliga arbetsuppgifter och kollegor man än har. Då blir det inte kul på jobbet.

Jᴀ̈ᴍsᴛᴀ̈ʟʟᴅʜᴇᴛ ❤️


Fullständigt älskar jämställdheten i Marbella kommun ✨ Faktum är att Spanien generellt sett är bra på jämställdhet något man kanske inte riktigt tror. Jag vet dock inte hur jämställdheten ser ut mellan chefer på mellannivå och styrelsenivå, där ser man troligen en liknande verklighet som den i Sverige.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ Sᴠᴇʀɪɢᴇ….


Som jag skrivit om tidigare så har vi planerat två resor till Sverige nu i höst. Den i september för en familje-weekend med födelsedagsfirande och en i mitten/slutet på oktober. Kanske inte helt optimalt ur ett ”socialt” perspektiv men vi var därför i Sverige på en riktigt snabb visit eftersom vi ändå skulle komma tillbaka i oktober.

Vi hade för den här oktoberresan lite möten inplanerade men nu har ett ställts in/flyttats fram och då känner vi att vi avvaktar med resan. Det blir ju lite ”onödigt” att åka tre gånger kan man tycka. Med tanke på Corona-situationen skulle jag ljuga om jag inte sa att jag känner en viss lättnad över att inte behöva flyga etc igen. Blev ju sjuk efter förra vistelsen men den hade nog i sig inget med Sverige att göra och definitivt inte med Corona.


Kanske blir det en jul i Sverige istället? Det skulle bli den första på fyra år för mig.. Men det är ingenting vi pratat om överhuvudtaget, jul i Sverige alltså.. Den här resan nu blev ju precis inställd och vi har inte haft några planer för julfirande i Sverige utan att fira här som vanligt och det är nog troligast att det blir så även i år. Men om man betänker att allting annat inte är som vanligt i år så…. 😄

Tɪʟʟʙᴀᴋᴀ ᴛɪʟʟ sᴛᴏᴄᴋʜᴏʟᴍ….


När man (läs jag) ser skärgårdsstället som ligger vid vattnet och lite för sig själv så blir jag nästan ”kär”. Jag kan se framför mig alltifrån fina midsomrar, härliga påskar och ännu härligare jular plus en massa annat. I själva verket skulle det kanske regna på midsommar, inte vara någon snö under julen och jag totalt mörkrädd. Definitivt det senare iallafall. Men kär är jag oavsett allt 💕

Kär är jag däremot inte i de där nya höga husen. Dom är säkert supercoola med häftig design och de ”stör” mig inte på samma sätt som alla fyrkantiga och stereotypa hus som det nu finns alldeles för många av.. Både här och i Sverige och det fortsätter att byggas och byggas….

Lᴏ̈ʀᴅᴀɢsᴍɪᴅᴅᴀɢ….


Sötchock ❣️


Om ett tag åker kvällens middag in i ugnen för att kvar där ett par timmar. Kommer garanterat bli proppmätt men det är bara bra. Var ju hos min läkare tidigare i veckan och vägde mig då.. Tappat två kilo, inte för att det är något problem men det är nog bra om jag inte fortsätter att gå ner.

En sak som jag tycker är lite märklig är att på restauranger är det en portionsstorlek som gäller för varje rätt. Det är ju inte helt ovanligt att kvinnor äter lite mindre än, inte alla men hyfsat många skulle jag tro. Jag tycker inte att det ska finnas en mansportion och en kvinnoportion men jag tycker att det skulle vara en bra idé om det fanns en lite mindre huvudrättsportion som alternativ. Storleken på den skulle kunna vara 75-80 procent av standardportionen.


Det skulle innebära att man undvek en massa svinn eller att den stackars mannen i sällskapet ”tvingas” äta upp eftersom man tycker att det är ofint att lämna. En annan tanke är att förrätter oftast är otroligt goda och jag hade älskat om man hade kunnat beställa en mellan förrätt och en mellan huvudrätt. Det finns ju rätter som t ex Paella där var och en äter hur mycket den vill – kanske något man skulle kunna utveckla även till andra rätter. Skulle ju verkligen passa till t ex asiatisk mat ✨

Jag är helt säker på att det skulle vara ett riktigt bra koncept med ett sådant här upplägg. Det är kanske inte rätter det funkar att anpassa och det huvudsakliga syftet med en förrätt är ju att det ska vara en ”aptitretare” men jag vet inte hur många jag hört säga att de hellre skulle äta typ två-tre förrätter än det traditionella förrätt och huvudrätt. Lika ofta att det blir för mycket med både förrätt och varmrätt men att man absolut inte vill hoppa över förrätt..

Nu ska jag inte generalisera för mycket (i sedvanlig ordning..) Det kan självklart vara en man som vill ha den mindre portionen och generellt vill äta mindre. Den gången eller alltid ✨


En bra mathelg är det med riktigt god mat imorgon också – något som jag älskar men inte ätit på länge. Tbc….

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ! ꨄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.