En takVåning VaccinatIoner….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Igår blev det en hel gjort inklusive ett rejält hundbad 🐶 Det är var väl inte Tintins lyckligaste stund under dagen men han ”överlever” nuförtiden. Vid bed-time blev det hundarnas jordgubbs-parfym 🍓

T tittade på fotbollen medan jag först googlade fram ett recept på kronärtskockor som jag tror att det kan funka att utgå ifrån. Sedan får jag nog marinera lite extra för att få fram den där riktiga mjälla strukturen och smaken. Det tog ju inte evigheter att få fram det så under resten av tiden fixade jag med tvätten och lyssnade vidare på boken.

Vi åt middag vid 19.00 för att hinna med till fotbollen. Jag lagade Tagliatelle med kantarellsås, svartpeppar och riven parmesan. Hade ju såklart inga riktiga riktiga kantareller mem Blå bands kantarellsoppa funkade klart över förväntan. Bytte ut en del mjölk mot grädde för att få den lite krämigare..


Nu är jag ju frisk igen så dags att efter två inställda fredagar jobba igen imorgon. Det ska bli superkul att träffa Christina igen ꨄ Vi stänger ju 20.00 och jag kommer vara klar 20.15 om jag skyndar på med kassan etc. T hämtar mig och hemma igen utan att missa mer än en halvtimme av IDOL. Nu när deltagarna är Corona-fria tycker jag att det riktigt roligt att se i år.

Jag följer helt klart fler program i år än jag någonsin gjort. Är helt övertygad om varför. Det stavas Corona och karantänen. Jag vet att jag varit inne på det förut men det slår mig igen nu när det närmar sig höst.

Vᴀᴄᴄɪɴᴀᴛɪᴏɴ….


Som om Corona inte vore nog så går de nu ut med starka rekommendationer att alla måste vaccinera sig mot influensan. I alla fall de allra flesta, undantaget är de som typ mer än kärnfriska. Tält sätts upp för att öka kapaciteten och kunna vaccinera så många som möjligt så snabbt som möjligt.

Hyfsat nära oss använder man bl.a. Kongresspalatset med kapacitet att kunna vaccinera 500 personer per dag. Som jag förstått det så tror man att det även kan ha en viss positiv effekt när det gäller Corona..

Gʀᴀᴛᴛɪs ᴀɴᴛᴏɴɪᴀ….


Nu bor vi förvisso inte i New York men älskar ändå hur borgmästaren Angeles Munoz tar sig tid, som igår när hon åkte och besökte Antonio Navarro på hennes hundraårsdag ✨ Det där med att tjejer gillar rosa verkar inte gå över med åldern 💕

Det är ingen engångsföreteelse att hon uppvaktar medborgare av olika anledningar så man måste inte fulla hundra år..

Sᴋʀᴀʟ ᴋᴀssᴀ….


Spaniens ekonomi ser typ nattsvart ut för helåret 2020.. Ekonomin beräknas backa 12,8 procent vilket är väsentligt mer än något annat avancerat land och saknar motstycke i den moderna historien. Eurozonen beräknas gå ner lite drygt åtta procent och USA fyra så Spanien avviker verkligen. Men för 2021 ser det lite mer positivt ut än man tidigare prognostiserat men utan att vara elak – jag tror på de siffrorna när jag ser dem..

Nᴏᴛ ᴀᴄᴄᴏʀᴅɪɴɢ ᴛᴏ ᴘʟᴀɴ….


Ibland blir dagarna inte alls som man planerat.. men då är det bara att planera om. Något besök till Svenska butiken för att köpa gräddfil hanns helt enkelt inte med idag. Men det kommer fler dagar..

Eɴ ɴʏ ᴜᴛᴇᴘʟᴀᴛs?….


Det finns saker där kanske tanken var god men resultatet blev lite sisådär.. Om man inte har möjlighet att bygga ett uterum så får man iofs ett här.. Det tar nog rätt så volym i förhållande till utrymmet man får men bättre än inget – eller?

Lɪᴛᴇ sᴛᴏ̈ʀʀᴇ ….


Nu är takvåningen i det gamla Folkan-huset vid Östermalmstorg till salu. Lägenheten har en boyta på cirka 200 kvm inne och 125 kvm i form av olika terrasser. Jag tror att det är grundaren av MAX, Curt Bergfors som bor där nu. Det är Lagerlings som säljer den och priset är inte officiellt men det lär vara en av Stockholms dyraste lägenheter ✨

Oʟᴅ ʜᴏᴏᴅs….

Vi bodde ju några år på Nybrogatan – kan än idag sakna de otroligt vackra välvda fönster ut mot gatan. Det var åtta stycken i rad om jag inte minns fel. Det var en bilfri gata vilket såklart gjorde den extra bra att bo på. En av de riktiga fina saker jag kommer ihåg är julskyltningen över gatan, när mörkret kom, belysningen sken och snöflingor som dansade ner från himlen.. Magi i all sin enkelhet och man kunde bara sitta och titta en lååång stund. Meditation på sitt alldeles egna sätt.


En annan ”lyx” var att till vänster direkt när man kom ut ur porten låg Ristorante Italiano – kanske inte världens bästa ”italienare” men otroligt populär. Hade man inte bokat bord var det typ omöjligt att få bord.. Otroligt charmig är den hursomhelst och man blev alltid mätt och glad ✨


På den tiden hade de inte frukost vilket de tydligen börjat med.. Det är ju smart att använda sin restaurang så många timmar man kan per dag men för att hålla frukosten öppen krävs en del ”snurr”. Skulle gissa på att de ”bara” har lite olika mackor och italienska kaffesorter.. Kanske lite smoothies och så 🥯

Det var ju definitivt inte bara Italiano som gjorde det trevligt att bo där.. Ett stenkast till Östermalmshallen och till torget där vi köpte blommor av Blom-Ola, och mycket annat ✨

ʟɪғᴇ ʜᴀᴄᴋ….


Att kalla det här för Life hack är väl egentligen inte riktigt rätt, men lite.. Life hack eller inte så blir de ju väldigt mycket finare än en vanlig rund kaka.. Det är t.o.m. så att jag skulle kunna imponera..

sᴍᴀʀᴛ….


Om man ska ut på resa med en resväska och har kläder, skor, necessär och annat i väskan kan det lätt bli lite rörigt. Inte ohanterligt såklart men heller inte helt överskådligt. Då är ju de här olika påsarna supersmarta. De finns att beställa på nätet (@bagalleurope) och finns nu tydligen också på nätet.

ᴋᴀɴsᴋᴇ ɪɴᴛᴇ ʜᴇʟᴛ ʀᴀ̈ᴛᴛᴠɪsᴛ….


Den här lilla minihästen är tydligen bästis med de två hundarna. Dom är ute på promenader tillsammans och hundarna ligger och vilar när hästen betar, för betar får man hoppas att han gör eftersom matskålarna inte känns sådär hundra rättvist fördelade 😃 Det kanske är ännu tråkigare för de andra hundarna bakom glasdörren som inte får någon matskål alls, iallafall inte samtidigt…

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ ꨄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.