Per bolund & Spy bar….

Spaniens nationaldag 🇪🇸 idag men vi har ändå kunnat jobba en del. Imorgon blir det en hel del ärenden, just ärenden på stan har ju blivit eftersatt när jag var sjuk förra veckan.

Jag har passerat ”sjuk-stadiet” men den överhängande tröttheten har inte försvunnit helt men är klart bättre. Läste recensionen av den där boken jag tänkte börja lyssna på under pausen men den (recensionen alltså) var verkligen inte bra så jag tar nog inte pausen.

Idag har den spanska regeringen presenterat budgeten som går ut på att man ska investera sig ur krisen – bl.a. ska 800 000 nya jobb skapas. I England stänger man pubarna igen och det mesta är som vanligt – dvs inte vanligt alls..

Dᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ ᴅᴇʙᴀᴛᴛᴇɴ…


Det blev väl precis som väntat.. Stefan Löfven var lite pressad inledningsvis men det var med betoning på lite och det försvann sedan helt. Tycker nästan att han bitvis kunde vara lite nedlåtande. Läste någonstans att han sex år vid makten fortfarande anser att allt som inte är bra är Alliansens fel.

Sjöstedt malde på med samma visa med metallarbetaren och mössan i handen mentaliteten. Backade rejält gjorde han från det här med missförtroendeförklaringen men det var väl i sig inte helt otippat. Men det jag inte riktigt kan förstå är att han spelat så högt.. Antingen kommer han nu lämna som hjälte eller med en svajig flagga. Att han skulle ha vunnit debatten som undersökningarna sa håller jag inte med om (nu var ju skillnaderna iofs högst marginella förutom de två i botten..)

Ebba Bush var ”min” vinnare i debatten. Med tanke på partiets storlek lyckas hon få väldigt mycket utrymme i debatter.


Per Bolund från Miljöpartiet blev citat ”förbannad” på Jimmie Åkesson och jag blev förbannad på Per Bolund. Förbannad blev jag såklart inte men irriterad. Jag tycker att han var okunnig och även om det ligger i sakens natur att framhäva det egna partiet så tycker jag att han gjorde det på ett direkt felaktigt och genomskinlig sätt. Nej, imponerad av honom blev jag inte. Inte tittarna heller, han fick tillsammans med Nyamko Sabuni klart lägst betyg.

Pᴏᴘᴜʟɪsᴍ – ᴇʟʟᴇʀ?….


Trump har tydligen lovat alla amerikaner gratis vaccinering när det finns ett vaccin tillgängligt. Oklart om det är pre-election löfte som han ”tyvärr” inte kunde hålla om han blir omvald. Eller kommer på att det inte behövs..


Så ett lite extra argument ✨ Men kanske inte sådär super-relevant..

ᴀᴛᴛ ʀᴀ̈ᴋɴᴀ ᴍᴇᴅ ʟɪʟʟᴛᴀ̊ɴ….


Om man hade varit lite smart, och det hade räckt med lite så hade man på förhand kunnat räkna ut med lilltån att öppnandet av nattklubbarna inte skulle vara ett särskilt klokt beslut.

Man ”skäller” på studenter och säger att de ska citat ”skärpa” sig – tror inte att studentfesterna ens är i närheten av nattklubbarna på Stureplan i lördags.


Visst det finns regler som att man ska hålla en meters avstånd och man får bara dricka sittandes vid ett bord. Vad är sannolikheten för att det fungerar i praktiken? Den första halvtimmen Ä möjligen. Det är nog så att de som fastställt beslutet att nattklubbarna ska få öppna och de restriktioner som ska gälla aldrig varit på nattklubb själva.


Såg en kort IGTV film på cirka 1,5 minut och någon Corona-anpassning kan jag garantera att det inte var, men det hade jag inte för ett ögonblick trott heller.

sᴏᴄɪᴀʟ ᴅɪsᴛᴀɴsᴇʀɪɴɢ….


Det här är Avenida del Mar, en slags bilfri huvudgata som går från Alameda parken ner till strandpromenaden. Jag jobbar btw längst ner på vänster sida, ungefär där de två lamporna lyser. Den här bilden är tagen cirka klockan 23.00 i lördagskväll (!). Nu är det väl inte stråket där det rör sig mest folk, där folklivet är som störst men det rör sig alltid folk här. Det finns dessutom ett stort garage under där i princip alla som kommer med bil till stan parkerar och de enda uppgångarna är upp hit till Avenida del Mar.

Som ni kan se så var det, förutom T och mig, tre vuxna och ett barn på hela Avenida del Mar. Jag har, oavsett tid, aldrig sett det så tomt. Nu var det lördagskväll och det ska vara folk ute och röra på sig. Vi gick ju som jag skrev om tidigare längs med strandpromenaden och det var vad man skulle kunna kalla en märklig känsla. Det var inte som här, stendött men långt ifrån en vanlig lördag i oktober. Inte bara när det gällde antalet människor som var ute utan också antalet ställen som var stängda. För säsongen eller för att de inte överlever nu efter Corona och en långt mycket sämre sommar än normalt? Ingen aning.

Det var rätt mycket folk på de ställen som hade öppet så i det perspektivet var det inte dött men känslan av att gå förbi en restaurang med gäster följt av två stängda butiker och två stängda restauranger kändes onekligen väldigt annorlunda. Hur blir det då efter oktober och perioden fram till jul? Vi har definitivt långt ifrån sett slutet på hur restaurangbranschen i Marbella kommer att klara sig och detsamma gäller för de mindre butikerna. Det är definitivt inte någon ”spökstad” bara väldigt annorlunda – jag vill ha mitt Marbella tillbaka 💙


Nu känns det verkligen att hösten närmar sig med stora kliv men rätt som det är kan det vända helt. Nu ligger temperaturen rätt jämt på 21-23 grader men några dagar i slutet på oktober förra året var det 32 grader. Det tillhör väl inte direkt vanligheterna men det brukar komma något högtryck så det får vi hoppas att det gör nu också.

Kör ju varje vecka med To Do listan och mycket även nedbrutet på de olika dagarna. Den är alltid klar varje söndagskväll och det ”värsta” jag vet är att ligga efter redan på måndagen.

Höstens plan är också, men inte på daglig basis såklart, välplanerad.

Fᴏᴏᴅ….


Ikväll är det Decenniets Mästerkock som jag såklart kommer att titta på. Ser ju matprogrammen både på måndagen och på tisdagen men aldrig på det där bakprogrammet. Det finns väl flera anledningar till att jag inte ser på bakprogrammet men den största är väl att jag inte är så intresserad av bakning. Orkar inte följa alla program heller..


Jag tror nästan att jag skulle kunna utnämna mig själv till en riktigt bra revbensspjälls-tillagare. Det är iofs inte speciellt avancerat, eller rättare sagt inte alls. Revbensspjällen på en plåt, pensla med massor av barbecuesås, salt & peppar. Häll vatten på/i plåten, täck med folie och kör några timmar på rätt låg temperatur. Tror bestämt att jag får laga det i veckan.. ✨

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.