OktobEr & bRöstcancerdaGen….

Hᴇᴊ & Hᴏʟᴀ!

Allt uppackat ✅ Allt tvättat ✅ Månadsskiftes-admin gjord ✅ Artikel skriven ✅ och lite annat.. Höstrutinerna är ordentligt på plats vilket känns väldigt bra. Är ni som jag som tycker att det känns bättre att använda överstrykningspennan och dra ett streck över ett gäng To Do’s än ett streck över en stor grej även om tidsåtgången varit densamma? Mycket psykologi i det här, iallafall för mig 😊

Nu stängs Madrid ner, inte så att det blir en ny Lock Down men gränserna till och från Madrid stängs (vissa undantag finns). Det är en hög smittspridning där de närmar sig 5 000 nya smittfall per dag 😱 Det är precis som jag skrivit tidigare inte regionalpresidenten som fattat beslutet utan det är regeringsbeslut som regionalpresidenten protesterar emot. Regeringen har nu bestämt att utökade restriktioner ska införas när en region har 500 smittade per 100 000 invånare. Oavsett vad den regionala presidenten tycker.

Då var det oktober 🍁 och det är mycket som ska komma på att plats och igång. Det är ju många som tycker (även gör på det sättet) att det nya året börjar efter semestern. Det är då man är mer pepp och redo att komma igång, man har haft mycket mer tid att både reflektera och planera osv. Jag läste btw någongång att det är efter semestern som det kommer flest jobbansökningar till de tjänster som utlysts.. Det är väl många som under semestern kommit fram till att de vill göra något annat.

Det ligger en hel del i det och det påminner ju även till viss del om hur företag gör det. Planering under hösten och genomförande efter årsskiftet, det blir ett liknande upplägg för oss. Målsättningar och vad som krävs för att nå dem. Det är ju knappast det som är det svåraste utan det är att verkligen lyckas med det där att nå dem så att man når dem.

Det är ju inte bara jobb-mål man ska/bör ha utan även personliga och dom är jag någorlunda klar över men ska nog vända och vrida något varv till. Jag kan tendera till att bli för realistisk och det ska man inte vara fullt ut.. Det är bra att ha visioner men ändå förhålla sig till alternativen.


ᴏʙᴇsᴋʀɪᴠʟɪɢ sᴏʀɢ….Jag fullständigt fasar för den dagen då Tintin och Karisma lämnar oss. Jag kan inte ens tänka tanken – jag vet ju hur tungt det var med vår katt Sigge och hundar är ju så mycket närmare (finns såklart katter som är väldigt nära också).

Jag lider därför verkligen med Åsa Ingrosso som idag tvingades fatta det svåraste beslut man kan fatta som hundägare. Men man måste sätta sig själv åt sidan och göra det som är bäst för hunden. Dom har kämpat länge med veterinären och behandlingar men hans obotliga sjukdom gör att han lider väldigt mycket och då finns det bara ett val. Hur ont det än gör.

Om man följer Åsa Ingrosso på Instagram har man ofta kunnat se hur hon är ute med sina tre små yorkshireterrier. Väldigt ofta utan koppel och de bara hänger med 💕 Två av dem lite tuffare och badar gärna medans den tredje springer fram och tillbaka utmed strandkanten för att hålla koll på sina ”bröder” Kan man annat än älska hundar?


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɪɴɢʀᴏssᴏs….Måste omgående ”switcha” över till något banalt så att inte jag blir alltför berörd över stackars Lipton. Jag såg att Bianca Ingrosso är på semester i Marbella ✨ På bilden är hon i Puerto Banus och som ni kan se är det ingen trängsel på gatan. Det är gatan bakom hamnen och även här ligger det ett gäng av de stora modehusens butiker.

Det är alltid mycket folk från lunchtid till kväll i Puerto Banus under sommaren men sedan är det som att släcka lampan – det blir helt dött. Det kan vara lite folk under helgerna ett tag framöver men sedan blir det stendött.

Marbella är ju levande året runt och det tycker vi är viktigt, samma sak gäller för San Pedro och Estepona. Att varje dag gå på folktomma gator, passera stängda restauranger och så vidare är inte speciellt kul. Givetvis har El Corte Ingles och övriga butiker öppet men när de stänger så stängs Puerto Banus.

Det finns ett året runt liv även i Fuengirola, Mijas och Torremolinos.


Eɴ ʜᴇʟ ᴍᴀssᴀ ᴅᴀɢᴀʀ….Börjar med det som är absolut viktigast ”Bröstcancerdagen”. Det finns nog ingen i Sverige som inte känner någon som haft cancer och kanske inte heller just bröstcancer. Det är 20 kvinnor per dag i Sverige som drabbas av bröstcancer..

Varje år designas ett ”rosa band” och nu även senare år armband. I år är det First Aid Kit som designat och jag hade ju planerat att köpa armbandet när jag var i Sverige. Men eftersom vi var där på vad man kan kalla en riktig snabbvisit så ”föll det mellan stolarna” och jag glömde det helt.

Cancer är ju något som jag liksom alla andra både fasar och hatar.. Både min Mamma och min Mormor lämnade ju oss alldeles för tidigt på grund av cancern. Min fina Mamma var ju bara 70 år, så orättvist! Söta lilla Mormor blev inte mycket äldre hon, 76 år var hon när hon somnade hon in på Sabbatsbergs sjukhus.Det är också Vegetariska Dagen – ibland tänker jag att jag nog borde vara vegetarian eftersom djurhållningen är så hemsk. Men det stannar alltid vid tanken för det finns ju så mycket gott som jag skulle gå miste om. Egoistiskt – ja antagligen men så får det nog förbli. Jag bidrar ju iallafall till en minskad köttkonsumtion genom vårt liv som flexitarianer.Vegansk mat växer ju snabbare än tåget men här är jag lite efter och har lite fördomar om att det är krångligt och kanske inte heller så gott.. Men så såg jag Siri Barje laga en trerätters vegansk middag i Kockarnas kamp och det ”upplyste” mig väl till viss del. Men jag är oceaner ifrån att ens tänka tanken på att bli vegan. Tycker btw att det var tråkigt att hon åkte ut, det var väl den av tjejerna som både hade ”mest” personlighet och stod för en lite annan mat. Missade Sveriges Mästerkock eftersom vi kom hem sent i måndags så har ingen koll på vem som fick lämna.Idag är det också Alla äldres dag..

Jag fullständigt älskar den här bilden – det fina äldre paret som man får känslan av att de levt ett helt liv tillsammans. Att de har sin favoritplats på stranden där de sitter tätt tillsammans och håller varandra i händerna. I den blå väskan har de säkert en termos med kaffe och några smörgåsar och/eller fikabröd. Det här är (eller jag tolkar det iallafall som det) true love mellan två äldre ❤️Jag vet inte om det finns någon som helst tanke bakom men från och med idag är det ju tillåtet med besök på äldreboenden, inte överallt och med en del restriktioner. Jag är säker på att alla kan ta de där restriktionerna för att få möjligheten att träffa sina anhöriga. Tänker på dem som har sin man eller fru och man levt ihop hela livet och från en dag till en annan inte får ses, och det fortsätter att vara så månad efter månad.

Det är såklart inte bara dom som är glada idag utan det är väl alla som antingen bor eller har någon anhörig på ett äldreboende.


Tᴀ̈ɴᴋ ᴏᴍ ᴅᴇᴛ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊ ʙʟɪʀ sᴀ̊….Donald Trump har inte så stort stöd här i Sverige men vad hjälper det.., När ca 195 000 personer röstat om vem man hoppas ska vinna valet så är det 80/20 fördel Biden. Förvisso Aftonbladet som gjort undersökningen men jag tror inte att det skulle se himla mycket annorlunda ut i andra mätningar. Men någon jordskredsseger kommer det inte att bli för någon av dem..


Dᴇᴋᴏʀᴇʀᴀ ᴍᴇʀᴀ….Jag tycker att höstdekorationerna är så fina.. Löven i olika färger, rönnbär, små pumpor och vad man nu väljer. Jag ska se om jag kan hitta något lite åt det här hållet och dekorera med (men mycket mindre).. Jag får väl ”Spanien-anpassa” det hela misstänker jag.. Kedjan Casa kan ibland ha en del fina saker som är säsongsanpassat – ofta till väldigt bra priser.Sååå fint om man skulle duka ett stort matsalsbord ✨


Fᴀᴛᴛᴀʀ ɪɴɢᴇɴᴛɪɴɢ….I somras tyckte jag att det var så varmt så jag besvärades av solen och värmen – något jag inte varit i närheten av att göra förut.

När vi var i Sverige tyckte jag att det var kallt och nu tycker jag nästan att det är det här också – bortsett ifrån idag då eftersom det varit 30 grader och nu vid 22-tiden är 23 grader.

Jag tror att det optimala vädret för mig är 27-28 grader, sol och en mini mini svag bris ✨

Önskar er alla en riktigt fin och bra oktober!

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ! 🍁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.