Äpplen, DINNEr & NEW YORK….

Hᴇᴊ & Hᴏʟᴀ!

Fix med beställning av pass, eller rättare sagt internationellt id-kort som jag föredrar att ha. Överlämnade av bil, (vi lånar T’s systers ena bil) och så körde vi hem henne till Ingarö. Sedan vidare för att träffa Pappa ❤️ Min syster kom även dit vilket jag verkligen uppskattade, vi har ju inte setts sedan i maj förra året 😨

Jag tycker att Pappa såg klart ”bättre” ut än vad jag hade förväntat mig. Han har kvar lite av den hesa rösten och känner sig tröttare men det syns definitivt inte på utsidan. Pappa bjöd på middag vilket vi sagt att han absolut inte behövde göra, att vi kunde nöja oss med att fika eller äta pizza men så blev det alltså inte.. ❤️


Det var hursomhelst så skönt att träffa honom och kul att träffa min syster – lite familytime även med dem nu när vi fick några timmar tillsammans nu ❤️


HJÄLP….Jag har ju tagit med mig min dator till Sverige, den som har ett glapp så att det inte går att ladda den. Den slutar ladda efter två minuter.. Jag köpte den begagnad för 80 Euro så i det perspektivet kan det ju verka helt korkat att lägga ner någon mer energi på den (utöver sladden som jag fick köpa) men den är typ helt oanvänd.. Eftersom T’s dator har sett sina bästa år så får det här bli dator nummer två och så köper vi en ny men nog om det. Min systers son och ex är väldigt kluriga och datorkunniga så jag tänkte att de säkert väldigt enkelt kan lösa det. Eller inte.. värt ett försök iallafall ✨


ÄPPLEN….Idag är det Äpplets Dag och det uppmärksammas säkert både här och där och på olika sätt 🍏 Ett av sätten är Äppelfestivalen i Kivik (säkert inställd i år den också), vi har varit på den några gånger då när vi hade hus i Vitemölla eller hälsade på svärföräldrarna. Det är hursomhelst en jättetrevlig liten festival – arrangerad av Kiviks Musteri och långt ifrån kommersiellt bling bling. Har ni möjlighet tycker jag att ni ska ta en äppelhelg under den helgen som Äppelfestivalen är men förvänta er inte någon stor marknad à la Kiviks marknad..


The Big Apple kallar man ju New York för men jag vet faktiskt inte varför.. Jag får googla på det vid tillfälle.. Jag har hursomhelst varit i New York några gånger, första gången tillsammans med Pappa någon kring 1981.. Vi hade en fin Pappa & dotter resa som även inkluderade en vända till Montreal.Jag minns hur otroligt stort man tyckte att det var – alla neonskyltar, de höga byggnaderna, alla människor, alla gula taxibilar som var som tändsticksaskar när jag tittade ner från hotellfönstret och så mycket mer 🍎 En otrolig upplevelse och ett fint minne ✨

Min moster Maud hade inte samma förmån som mig att få åka med sin pappa till New York – inte så konstigt men oavsett så hade hon en dröm om att få se New York. Då såg hennes son till att hon fick göra det. Jag vet inte exakt hur gammal hon var när de gjorde resan men det var så att hon inte kunde promenera utan de fick använda rullstol överallt och hela tiden.

Jag tycker att det var så fint av min kusin att göra den här resan med sin mamma. De fick såklart kvalitetstid tillsammans men det är lite svårare att resa tillsammans med någon där rullstol är en förutsättning. Men för honom var det viktigt att hennes dröm gick i uppfyllelse ✨


ÖVER ALLA GRÄNSER…. ELLER?


Nu vet inte jag hur länge Uncle Bens ris har funnits men länge är det.. och det är väl kanske så att man kan koppla paketets bild och varumärkets namn till en svunnen tid som idag ses som kränkande. Men nu måste jag ta och fundera lite.. innan jag bestämmer mig fullt ut men är det rimligt att ris måste byta namn, hockeylag byta namn och en rad andra exempel för att det kan uppfattas som kränkande?

Nej, vi kallar dem inte ”indianer” längre utan ”native americans” men laget har haft sitt namn långt innan den ändringen. Är det då självklart att en anpassning ska ske? Får helt enkelt fundera..


Men jag vet definitivt vad jag tycker om att riva statyer.. De är ett viktigt monument av vår historia – vi kan inte radera den även om vi nödvändigtvis inte gillar den. Vem ska tycka/bestämma vad som är rätt eller fel statyer och så vidare. Nej, det där tycker jag är dumt.


ZLATAN….


”Corona utmanade mig. En dålig idé”

Zlatan

Vem mer än Zlatan kan uttrycka sig så??

Debaklet kring hans staty var knappast i paritet med tex Linne’s men orsakade säkert mer känslor..

Fredag morgon bär det som sagt av mot en weekend med T’s familj – vi ska träffas 08.45 för att sedan rulla iväg.. Jag återkommer med lite rapporter 😀

KRAMAR FRÅN MIG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.