Packlista & böcker….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Idag blir det inga bilder men det blir det i morgon igen ✨

Jag förstår ingenting och faktum är att det gör inte Loopia heller.. Jag kommer in på bloggen via 4G men inte wi-fi och det är inte fel på wi-fin eller så att jag lyckats spärra IP-numret som brukar vara det jag annars ”lyckas” med..

Hursomhelst den enda anledningen Loopia kan se är att Movistar (vår internetleverantör spärrat mig från just den sidan – eller så vill den rädda er 😃)

Det är inte så att jag inte tror att ni inte ska överleva utan mina inlägg men det är ju min rutin (som jag lyckas väldigt mycket bättre med än den frukostrutinen 😄).. 

Mina ögon gick i kors i går när jag gick och lade mig. Var så inne i att rad för rad kolla stavfel (som inte var många..), komma på något jag/vi ville lägga till eller bort. Millimeter borta ifrån att den är klar nu 😄 En sak är säker, tid har det tagit….

Det där med böcker..

Skulle ju fortsätta att skriva om ytterligare två böcker. Den ena tror jag tyvärr inte kommer att komma på BookBeat eftersom det är en faktabok. Badfluence heter den och handlar typ om baksidan av influencers och ska väl fungera lite som en guide för företag hur de ska tänka när det gäller samarbeten med influencers. Om man inte använder dem rätt man det lätt bli så att man skadar varumärket istället för avsikten som ju är att stärka det och sälja mer. Jag tror att det är intressant bok som jag gärna vill läsa. 

Den andra boken är ”lustigt” nog en bok av en influencer, Michaela Forni och om hennes nya liv som mamma. Det ska väl inte handla om innehållet utan om omslaget. Eftersom jag inte laddar upp bilder nu så får det vara. Men till skillnad från ”alla” babyböcker med små gulliga barn som omslag så har den här ett riktigt Sex & The city omslag 😀

Berättar istället om att Alex Schulmans bok Överlevarna nått nya framgångar. Den har sålts in till ett antal länder däribland USA. ”Det kan jag knappt ta in” skriver han i sitt Instagram inlägg och det kan man ju förstå. Alla svenska författares dröm..

Sedan kommer det ju ytterligare en bok om Trump idag.. Den lär inte vara till hans fördel den här heller.. Har hittat en podd som följer det amerikanska valet, tänkte att den kanske är intressant att lyssna på. Testar vid tillfälle..

Jag har börjat lyssna på Johan Erikssons (advokaten) bok ”I rättvisans tjänst”. Varje kapitel (av)handlar ett av de fall han haft. Namn och vissa omständigheter är ändrade så att det inte ska vara helt uppenbart vem det är det handlar om. Jag hade inte förväntat mig att han bara skulle ha en massa spännande fall men jag är ändå lite förvånad över hur spritt det är. Allt ifrån någon som åkt fast med ett paket korv i jackan till terroristen på Drottninggatan. Än så länge är boken på korv innanför jackfickan stadiet och det blir inte riktigt intressant. 

Vad händer här?

Det varnas för regn och det i rejäla mängder.. Det är väderfenomenet DANA som orsakar regnet och det varnas för att det på sina ställen kan regna 100 liter per kvadratmeter..

Det smyger omkring en svart panter.. som tur är håller ”han” inte till just i våra kvarter utan i Granada trakten. Knappast någon man vill träffa på skogspromenaden men tror nog inte att det är så himla många som beger sig ut i skog och mark just nu.

Årets glögg 

Blossa har verkligen gjort ett bra jobb med sitt varumärke och att stärka sin position som ”The glögg”. Även om man inte ägnar massor av tid till att spekulera vilken Årets glögg det ska bli så får det uppmärksamhet. I år har inspiration hämtats från Marrakesh och Sagoberättarnas torg, nästan hos grannarna med andra ord ✨ 

Apropå grannar

Spaniens ”dyraste” gata ligger här i Marbella – ca tre kilometer från oss. Är dock rätt säker på att snittpriserna inte är desamma på ”hemma på vår gata” 😃

Den näst dyraste gatan ligger även den i Marbella och på tredje plats kommer en gata i Madrid. Nu är det ju inte direkt överexploaterade gator och det påverkar ju såklart snittpriserna. 

Tro det eller ej 

Jag har gjort en ”klädplanering” för Sverigeresan, för att ha med mig lagom mängd och rätt kläder. Inte för mycket men heller inte så att jag kommer på att det är något jag missat. En klädplanerings-lista löser såklart det ✨ Jag har aldrig varit så strukturerad inför en resa utan har konstant haft med mig alldeles för mycket. Nu är väskorna vi har inte så stora så då blir det ännu viktigare att packa rätt.

Det är inte bara min och T’s packning som ska planeras ut även hundarnas 🐶 Dom är ju inbokade på ett hundhotell i Monda. Det finns ju en lyxig variant där man inte får checka in hundar över typ åtta kilo (det klarar vi), de får inte checka in utan typ favorittröja, filt och pyjamas (något åt det hållet är det faktiskt). Det hundhotell Tintin och Karisma ska vara på håller inte på med sådant ”trams” men jag tror att jag skickar med någon av Karismas favoritleksaker. Hon är iofs alltid trygg och är garanterat tryggare med den där vistelsen än vad jag är 😃

Knytblusen är tillbaka och det inte så lite heller – Knytblusar i siden framför allt. Det kan vara fint men jag föredrar om det är klart smalare ”knytband” än de där traditionella som verkar vara så de ser ut nu inför hösten. 

Maricarmen hjälper mig att sy in en klänning som ska med i väskan ✨ Hon är verkligen en fin människa (och rolig) som jag är glad över att ha träffat. Vi har det iofs inte helt lätt med språket men det fixar vi alltid till på något sätt. Det enda är att hon inte rättar mig när jag säger fel så jag fortsätter att göra/säga samma fel – men å andra sidan grin skulle knappt ha tid att jobba om hon skulle rätta alla mina språkfel 😃 

Efter en riktig rivstart på veckan så blir det en kväll i soffan. Hörde delvis IDOL igår men såg det inte, mer än något ögonkast. Hade ju en favorit och en icke-favorit inför gårdagen. Inte otippat, för alla som känner mig iallafall, så var det den unga killen som jag tror är från Norrköping som var favoriten. Hans pappas stolthet kan ju få hjärtat att svämma över. De var nog väldigt besvikna igår eftersom han ju inte gick vidare. Jag sa från början att han skulle få det tufft eftersom det röstas så mycket utifrån utseende när det gäller killarna. Söta killar får fler röster, tyvärr är det inte svårare än så är det tyvärr inte. 

Icke-favoriten stridspiloten, jag kan inte annat än se att mina fördomar infrias = söta killar får fler röster. Jag tycker han fick fler röster än han borde ha fått igår – min favorit och den ljusa killen var väl ändå ett par snäpp bättre.. men tyvärr något snäpp mindre söta.. 

ᴋʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.