SmUgglande svenskaR & Ett tivoli….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟA!

Idag är det Pappas födelsedag ❤️ Han fyller inte jämt i år men det gör han däremot nästa år. Då fyller han 80 – det har jag faktiskt lite svårt att förstå eftersom jag upplever honom så mycket yngre. Det är väl ett exempel som visar att ålder inte är något mer än en siffra. Vi får fira honom lite när han kommer ner nästa vecka, om han nu kommer vill säga 🍓

Vi har haft krångel med wi-fin idag. När vi vaknade hade vi ingen uppkoppling och så kan det vara någon gång om det t ex varit strömavbrott så vi testade att starta om några gånger utan resultat.

T åkte till Movistar och de skulle kolla upp om det var något problem i området och/eller urbanisationen. Vad det var för fel vet jag inte men efter ett gäng timmar så funkade det igen.

Nu var det ju bara under typ 10 vakna timmar vi var utan wi-fi men man märker snabbt hur ”beroende” man är. Man ska kolla mailen, man kommer på att man behöver skicka ett mejl, man ska kolla vad som hänt i den stora världen och i den lite mindre (i.e Instagram 😄), få inspiration till kvällens middag, skriva ett inlägg för mitt ena uppdrag osv. – vi är helt enkelt väldigt beroende.

Vårt enda sätt att se på TV förutsätter ju också en internetuppkoppling.

Med andra ord så är en dag med ett icke fungerande wi-fi nog den bästa semesterdagen – förutsatt att man inte blir stressad av det förstås….

Fläktat har det gjort idag och bara 26 grader – välbehövligt men övergående.. Häromdagen var det ett narkotikatillslag igen. Svenskar igen men den här gången greps de i Stockholm. Det är personer som parallellt har drivit ett transportföretag och kört transporter mellan Costa del Sol och Sverige.. De passade på att ta med sig lite extra last och misstänks för att smugglat 440 kilo cannabis mellan sommaren 2019 fram till februari 2020.

Tydligen är det ett antal människor som hört av sig till vår ”DN” för att höra vad som hänt eftersom de inte fått kontakt med någon av de tre männen som anhållits och därmed inte får ut sina möbler eller vad det nu är de beställt transport av.. Förhoppningsvis väntar de inte på cannabis iallafall 🙄

Min tur i köket i dag oxå, eller tur och tur vi har vare sig någon planerad uppdelning eller millimeterrättvisa 😃 Det beror lite på vad vi ska äta och vem som känner för det. Vissa rätter är T bättre på och tvärtom. Förr var det T som lagade mat till 90 procent nu är vi snart uppe i 50/50 tror jag. Han är väldigt duktig på att laga mat men jag börjar ta mig eftersom jag tycker att det blir roligare och roligare ✨  

 Visst händer det att vi lagar mat tillsammans också men det är kanske i köket vi har vårt bästa teamwork 😃 Vi har väl lite olika arbetssätt, mitt kan väl beskrivas som lite mer ”kreativt” om man uttrycker sig snällt. Inte fullt lika kul efter maten.. men, men. Om vi bortser ifrån indiskt så gillar vi iallafall samma typ av mat även om T är lite modigare och älskar spaghetti och köttfärssås lite mer. Eller rätt väldigt mycket mer om vi ska vara ärliga.. 

När det gäller de indiska så är det samma sak där – T tycker att det är jättegott och jag tycker inte om det överhuvudtaget. Jag tror att det beror på att jag en gång i tiden gick till en indisk restaurang på luncherna med kollegorna på jobbet. Det som de serverade där var nog inte riktigt representativt för det indiska köket men där blev det stopp för mig på något sätt. Jo, vi provade en gång på någon indisk restaurang på Söder. Bättre men det kommer aldrig att bli något jag tycker är gott…. men jag gillar ju curry så man ska aldrig säga aldrig.


Det finns ju sådana där lite ”tramsiga” val där man ska välja mellan typ pest och  kolera grejer eller ”om du bara får välja en sak” grejer. Ett sådant exempel är; om du bara fick äta en rätt resten av livet vad skulle det då vara? Det råder ingen tvekan om T’s val 🍝 Själv skulle jag, utan att tänka, svara hummer 🦞 Inte ett speciellt smart val för en hummer är en hummer och hur gott det än är så lär man tröttna. Det bästa är såklart att ta en rätt som är god och som kan variera i så hög utsträckning som möjligt.. Men nu kommer det här ju aldrig hända så det är ju mer än onödigt att tänka på det.. men om jag gör det så är ju skaldjursplatå snäppet mer variationsrikt 😃

Om jag tycker att t ex den där Penne Arrabiatan hade några fler ingredienser än man kanske tror så är det absolut ingenting mot en curry 🍛 Ttettio ingredienser eller så är inte ovanligt. 


Tɪᴠᴏʟɪ ᴡᴏʀʟᴅ….


Benalmadena är den ort som ligger mellan Torremolinos och Fuengirola men skiljer sig rätt rejält ifrån dem. Det är mycket finare i Benalmadena enkelt uttryckt.. Här finns nog mest aktiviteter av alla orter längs kusten – linbanan, tivoli, kustens enda ishall mm.

World Tivoli öppnade 1972 och det var danska investerare som låg bakom projektet. Som investerare brukar göra så sålde de det ett gäng år. Ingen lyckad affär för det pågår tydligen en rättslig process.. Som om det inte vore nog så tvingades de ställa in betalningarna och det utvärderades (på uppdrag av Málagas handelsdomstol) om det fanns förutsättningar att rädda företaget men nu har det satts i konkurs. Tråkigt men jag antar att någon annan tar över så att tivolit i sig lever vidare som en viktig turistattraktion ✨


Dᴏɢɢɪsᴀʀɴᴀ….


Dom tyckte att jag beställde ny tid för klippning av Tintin & Karisma med lite onödigt kort intervall, att jag kunde lägga det några veckor senare. Med tanke på värmen nu så är jag tacksam att jag inte lyssnade, på tisdag är det dags och det kommer att bli så skönt för dem. Vi får vara lite extra försiktiga med Tintin som har en tunnare och vit päls så att han inte ”bränner” sig. Men vi är noga med att inte ha dem i solen mer än absolut nödvändigt så det ska nog gå bra. När inte ens hundarna vill gå på promenad då vet man att det är varmt på riktigt.

På kvällarna går det däremot bra och vi går ju ut cirka en timme varje kväll. Bra för dem och bra för oss.. Igår var vi i den där parken igen och de ”badade” lite i bäcken.. till och med Tintin vågade sig på att doppa tassarna och lite till. Men det var inte direkt så att de simmade runt..


I ʙᴀᴄᴋsᴘᴇɢᴇʟɴ….


Bloggen funkar ju som dagbok även om jag just nu inte går tillbaka och läser mer än om det är något specifikt. Ser det mer som om jag ska göra det sen – och extra kul säkert när jag sitter hemmet kanske 😊

Det som jag däremot gör med lite jämna mellanrum är att gå tillbaka just en specifik dag för att se vad som hände då.. Fick lust att göra det idag och tittade på 6:e augusti 2015..

Den kvällen hade vi middag på terrassen med Tom, Annie, Jonny, Daniel & Ullis ✨ På den tiden bodde ju Tom & Annie här och han jobbade på Lotus (som vår mäklarfirma hette då). Dom andra var här på semester ☀️ Det är lite kul att läsa vad man gjort, vad som hänt och vad man tyckte om än det ena och än det andra.

Rent övergripande så hände det ju lite mer när jag började blogga eftersom vi då drev flera företag och pendlade mellan Stockholm och Marbella. Dessutom hade vi ju huset på Österlen. Inläggen var därför en vanlig dag inte så långa och jag skrev inte riktigt varje dag heller.

Nu lägger jag mer tid på den men skriver snabbt som en örn så det är inte alltför mycket tid. Skriver dessutom om det som faller mig in och utan att kolla ev. stavfel. Jag lär mig rätt ofta något nytt, ibland kanske under avdelningen onödigt vetande, ibland inte. När jag kommer på att jag ska skriva om något så googlar jag ibland och då får jag ju lära mig något nytt ✨ Det är också, även om det kanske verkar lite märkligt en bra träning och hjälp. Både för mina uppdrag och för den där romanen ni vet, den som jag någon gång ska få till 😊


Sᴠᴀ̊ʀᴛ ᴀᴛᴛ ᴛᴀ ᴛɪʟʟ ᴍɪɢ….


Jag kan ha väldigt svårt att ta till mig, svårt att förstå när sådana här fruktansvärda saker händer som hände i Beirut. Det är klart att jag teoretiskt förstår det och att jag förstår hur fruktansvärt det är för alla som drabbats. Alla i Beirut har ju drabbats men vissa mer än andra. Men jag kan ändå inte riktigt förstå för det kan nog ingen göra som inte upplever det själv. Oavsett om det är en explosion i Beirut eller en naturkatastrof som bränderna i Australien förra året.

Det blir lätt så att man, (läs jag men jag är nog inte ensam), ser och hör på nyheterna och konstaterar att det är fruktansvärt för att sedan i nästa minut göra eller tänka på något helt annat. Det passerar förbi, just för att det inte går att verkligen förstå det. Det förändrar givetvis vare sig mig eller något överhuvudtaget om jag skulle sitta och tänka på det här, det är inte så jag menar utan bara det faktum att det finns mycket som även om man ser det inte kan ta in.

Det jag däremot kan ta in men definitivt inte förstå är hur Aftonbladet kan välja att sätta Lotta Engberg och Soldoktorn på löpet. Jag tycker inte att det hör hemma där någongång men framförallt inte när det hänt något som på riktigt har ett nyhetsvärde.

Jag vet såklart att dom ”by the end of the day” bara har ett mål och det är att sälja så många tidningar som möjligt. Det finns väl två kategorier av ”kvällstidnings-konsumenter” ;

  • De som köper den mer eller mindre varje dag och dom köper troligtvis alltid samma, Expressen eller Aftonbladet
  • De som köper den när något speciellt hänt eller om de lockas av någon specifik löpsedel – dom köper tidningen baserat på vad som fångar deras intresse på löpsedeln och det är den som avgör om det blir Expressen eller Aftonbladet de köper.

Alla vill inte läsa om det som lätt kan buntas ihop och kallas elände – det är deras val. Men om man vill vara en kvällstidning och inte en skvallertidning är det väl rimligt att det också märks. Eller? Tur att de inte har presstöd….


ᴋᴀ̈ᴍᴘᴀʀ….


Jag har startat ett Google Analytics konto för att kunna följa upp mer detaljerat kring besökare på hemsidan som vi lanserar snart. Med det verktyget kan man se varifrån människor är som tittar på sidan, hur länge de är inne på sidan och ett gäng andra saker.

Eftersom jag då ändå har ett Analytics konto så tänkte jag även koppla ihop bloggen (fast med separat uppföljning såklart). Både hemsidan och bloggen utgår ifrån WordPress. Jag kan ju bli mer eller mindre galen av att det som antagligen är så lätt kan bli så svårt.. Nu ska Google Analytics länkas samman hop med WordPress och det är då det som ska vara så lätt plötsligt blir så svårt. Ska avsätta lite tid i helgen för att verkligen försöka få till det annars kanske jag kan be dem som gjort hemsidan om hjälp..


Gʀᴀ̊ᴀ ʜᴀ̊ʀ….


Det här med teknik kan verkligen ge mig gråa hår .. Men det är bara att testa vidare och någon gång har jag ju testat så att hela bloggen låstes men det gick ju som tur var att rädda.

Men om jag får gråa hår av teknik så är det en så länge bara av det jag får det. Jag har inte ett enda (iallafall inte som jag kan se) grått hårstrå. Var tvungen att snabb-googla för att se när ungefär gråa hårstrån börjar komma och det varierar från 35 år och uppåt. Så om jag nu fått tunt hår så har jag iallafall än så länge klarat mig från det gråa, men det kan ju faktiskt vara väldigt fint det också. Fast nog mer på andra än på just mig 😊


Tɪᴘᴘᴀᴅᴇ ғᴀᴠᴏʀɪᴛᴇʀ….


Varje år genomförs en undersökning om svenskarnas matvanor – hur många planerar att äta mindre kött är ett exempel på fråga. Det är det btw nästan 25 procent som säger att de ska, två procent att de ska äta mer och således då ungefär hälften som inte planerar att förändra sina vanor.

Man får också fram en lista på Topp 10 vardagsrätter och inte så överraskande ligger Spaghetti med köttfärssås högst upp.

Tacos har nu tagit första platsen. Förra året låg kyckling i topp men nu har de alltså bytt plats. Jag trodde faktiskt att tacos hade varit etta även tidigare år men så var det alltså inte.

Att vara flexitarian är något jag delar med 12 procent av Sveriges befolkning ✨ Däremot delar jag inte tacos på top ett på helger och inte heller (till T’s besvikelse) Spaghetti med köttfärssås på vardagarna. Men någon pasta är det definitivt varje vecka 🍝


Nʏᴀ ғᴀᴠᴏʀɪᴛᴇʀ?


Gekås startade ett designsamarbete med Pernilla Wahlgren och lanserade en sommarkollektion nu i våras. Den har gått väldigt bra och jag är inte förvånad eftersom det målgruppsmässigt kan beskrivas som ”a match made in heaven” för Gekås. Det går bara att köpa kläderna på Gekås och inte via nätet och det kanske kan locka lite nya kunder till Gekås?

Vad ska man säga om kollektionen? Bortsett ifrån att det är bra priser så att många har råd att köpa så är jag inte översvallande positiv.. Det är förvisso höst/vinter kollektionen men det är murrigt och plottrigt. Alldeles för mycket småmönstrat, byxor, jacka och volangkjol i skinnimitation och en jacka i vit pälsteddy är några exempel. Nej, inget som skulle åka ner i kundvagnen för min del.

Då tycker jag att de lyckades väsentligt bättre med vår/sommarkollektionen;


Den här ”gröna” jackan kanske inte är direkt somrig men den hade nog åkt ner i min kundvagn som en perfekt mellansäsongs-jacka här ✨


Rɪᴋᴛɪɢᴀ ғᴀᴠᴏʀɪᴛᴇʀ….


Det här kräver lite klack och annat men det är Fem Plus – Sååå snyggt!


Hʏᴛᴛ ᴛɪᴏ….


Huset i Hamptons tog ju tyvärr slut.. Den slutade lite förutsägbart men jag hade nog blivit lite besviken om den inte slutade just så. En bra berättelse med andra ord där man verkligen vill att det ska sluta bra för personen som boken handlar om. Det är ju inte alltid det är så.. Det kan ju vara en bok i genren True crime och och då hoppas man ju knappast att det ska sluta lyckligt för förövaren.. Men det kan också vara böcker som inte riktigt berör och som man inte riktigt bryr sig om hur det går.. Missförstå mig rätt – om det inte är en sann historia så förstår jag såklart att precis allt är uppdiktat men visst känns lyckliga slut lite bättre ändå?

Hursomhelst en ny bok i öronsnäckorna – Kvinnan i hytt 10 – inte någon som man inte kan sluta lyssna på men lyssningsvärd, typ en tre plus så här långt..


Aᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ ᴠᴀᴄᴋʀᴀʀᴇ ᴍᴇᴅ ᴀ̊ʀᴇɴ….


Missade konserten med Zara Larsson och Carola som gäst på Gröna Lund igår som TV4 sände. Såg däremot ett filmklipp där de sjöng Se mig ihop – riktigt bra ✨ Om Lena PH en gång i tiden inte lyckades så bra med att sy sina kläder så undrade jag lite stilla om Carola tagit efter och fått fram symaskinen och sytt ihop något silvrigt och nästan lite tältliknande.. Inte snyggt och inte speciellt ”smickrande”..

Men en sak har Carola och Lena PH gemensamt och det är just det där med att bli vackrare med åren. Lovar ska inte tjata mer om det efter det här..


Eɴ ʀᴀ̈ᴋsᴀʟʟᴀᴅ & ᴇɴ ᴘʀᴇsɪᴅᴇɴᴛ….


Jag såg två olika inlägg på Facebook igår – ett om en räksallad och ett om en president. Båda är skrämmande.. Det skriver jag om imorgon…

Vɪ ʜᴏ̈ʀs sᴇɴᴀʀᴇ 💙

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.