Enögd & sjösjuk….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Ska vi börja med de dåliga nyheterna eller ta de bra nyheterna först? Det där tror jag i väldigt hög utsträckning är en ”personlighetsfråga” – vissa vill alltid ha de goda nyheterna först och vice versa. Det är väl inte skrivet i sten att alla ”de dåliga nyheterna först” alltid väljer det alternativet. Hursomhelst jag är en typisk vi börjar med ”the bad news” person..

Jag var ju väldigt optimistisk när det gällde mitt öga igår (det är nu ”The bad news” kommer..) Trodde ju att jag skulle kunna sätta in en lins igår eller idag men T var inte alls inne på samma linje.. När vi var ute på ärendena igår så blev det såklart starkt solljus även om jag hade solglasögon. Hemma har vi anpassat jalusierna så att mitt öga fått ”vila” hela tiden.

Det kändes med andra ord inte direkt superbra.. T tyckte att vi skulle åka förbi Andrea (en av mina två läkare) att och be henne ta en snabb koll. Hon konstaterade att jag har en ögoninfektion som, om jag inte sköter den, kan orsaka skador jag definitivt inte vill ha. Jag fick ett recept på ögondroppar och en tid med ”ögonspecialisten” på torsdag.

Om ni inte varit med om det så kan jag garantera att det är jobbigt att se på ena ögat men inte det andra.. Bortsett från själva synen så blir balanssinnet klart påverkat och det ögat med infektionen överanstränger sig så ”det” blir sååå trött.. Man känner sig typ konstant lite sjösjuk….

Avdelningen dålig nyheter två – den där porslinsskålen och de två små serveringsfaten som jag blev kär i förra veckan ni vet.. Jag hoppades ju verkligen att de skulle finnas kvar idag. Det gjorde dom MEN ingen får köpa dem.. Det finns ju även någon ljusstake och lite annat men inte på något sätt någon form av komplett uppsättning. Hursomhelst så är de vintage modell bättre så det ska väl ”utvärderas” hur det ska säljas.. 😢 Jag får väl se hur det blir helt enkelt.. Det är ju inte så att jag har något behov av några få delar gammalt porslin så att jag måste ge mig ut och leta efter något annat….

Avdelningen goda nyheter ett – det var tur att T stod på sig att vi skulle åka förbi Andrea idag. Nu vet att det inte blivit något sår på hornhinnan utan ”bara” en kraftig ögoninfektion som går över om jag sköter mig. Jag vill inte bli blind på ena ögat så jag kommer självklart att sköta mig och ögat ✨

Avdelningen goda nyheter två – fick idag tag på en bra och fin strykbräda så nu ska här strykas. Vill förtydliga att vi inte gått i skrynkliga kläder innan och att det här inte är vår första strykbräda men den gamla hade verkligen gjort sitt… på flera sätt.

Uppenbarligen väldigt lätt få något litet att vara ”good news” för mig den här veckan 🍓

Nʏ ᴘᴀ̊ ᴊᴏʙʙᴇᴛ….

Jobbade ju som vanligt igår.. Dock inte tillsammans med Maricarmen som jag brukar (hon var tvungen att vara hemma och passa ett av sina barnbarn. Jobbade istället med Kawhtar- länge sedan vi sågs så det va4 kul att både träffa och jobba med henne 🍓

Hon jobbade i ett slags plastvisir som hon tyckte var bättre än de vanliga ansiktsmaskerna. De har sådana i butiken så jag testade..mHåller inte med henne det var ju som ett växthus bakom det där visiret..

Blev förvånad på riktigt idag när det plötsligt dyker upp en man, eller ”snubbe” känns som en mer korrekt benämning, och frågade efter mig. Patrick hette han, irländare och som börjat som volontär. Han var nog typ 62 år, blev förnärmad (😄) när jag direkt frågade om han kom från England. Han visade snabbt ena handen där tre naglar var målade.. i demtre flaggfärgerna så minst sagt en patriot, Anledningen till att jag blev förvånad var inte att det kom en ny volontär, inte heller att jag inte blivit informerad (finns lite att önska ibland när det gäller struktur & rutiner).. Anledningen till min förvåning var det var en man.. Marbella-butiken har inte haft någon manlig volontär sedan jag började för ett drygt år sedan..

Lång historia kort.. Han stod mest (typ 99,5% av tiden) utanför butiken. T-shirten och han själv såg mer eller mindre sjöblöta ut av värmen så det enda han gjorde var att tillrättavisa någon som glömt handspriten.. Han skulle, som jag antar alla irländare i Marbella 😄) ut och dricka öl med kompisar när vi stängde – han var uppenbarligen i behov av dryck så han fick helt enkelt gå hem.. Det är ju inte så mycket att göra på fredagar så vi klarade oss utan honom.. speciellt med tanke på att jag nästan skulle kunna misstänka typ värmeslag om vi skulle sätta honom i arbete….

Skulle åkt med och köpt några härligt färgglada tvättkorgar 😄

Det var Kawhtar som bjöd med mig och Maricarmen till Marrakesh förra året, en resa som för min del inte blev av.. Fegade ur eftersom jag så något litet typ propellerplan framför mig vilket inte hade någon som helst sanning i sig.

Sedan visste jag väl inte riktigt hur det skulle bli att resa med dem heller. Vi är minst sagt olika och språket… Maricarmen pratar bara spanska (kan fem ord på engelska typ) Kawhtar pratar spanska och lite bättre engelska än jag pratar spanska. Ja, ni fattar – inget drömscenario för härliga & roliga middagskonversationer. Roliga kunde de väl kanske bli, iallafall att lyssna på i några minuter om man satt vid bordet bredvid.

Tanken är att det ska bli en resa till och att min svenska kollega i butiken, Christina skulle följa med.. Vi får se om och när den blir av, definitivt inte i år iallafall. Det tar bara ca 35 minuter att flyga mellan Málaga och Marrakesh och det är inget som helst fel på Ryanair’s plan.. Så tankarna på något inhemskt flygbolag med propellerplan tillhör avdelningen fördomar….

Iʙʟᴀɴᴅ – ᴋᴀɴsᴋᴇ ʀᴀ̈ᴛᴛ ᴏғᴛᴀ….

Eftersom allt som säljs i Cudecas butiker är det ju massor av olika kläder som kommer in.. Det är inte som i en vanlig butik där det finns typ en kollektion och ett antal Av varje plagg i storlek 36, ett antal i storlek 38 eller Small, Medium, Large eller vad det nu kan vara. Det enda som är likt är att kläderna som hänger i butiken passar säsongen man är i….

Det här innebär att det inte finns någon fastställd prislista utan priser sätts av i princip alla (inte samtidigt förstås 😊) och om någon känner sig osäker kan man bolla med en kollega.

Det här innebär att det kan bli den mest konstiga prissättning.. Kunskapen om olika varumärken varierar kraftigt och det gör ju smaken också…. Vi har instruktioner att vi ska rätta till om vi ser något galet..

Bara måste ta ett exempel på riktigt märklig prissättning..

  • En svart kjol med rosa blommor i typ enklaste material och från Zara. 9 euro.
  • Loubotsin skor med den klassiska röda sulan.. Lite avskavt framme vid tån som inte syns när man har skorna på sig. 15 Euro (!!)

Om det inte rör sig om några extremt bra piratkopior så fattar jag ingenting av den prissättningen. Inte Zarakjolen heller för den delen, fast då omvänt – jämfört med priserna generellt är nio euro dyrt för en kjol.

Nog om det men vill bara säga att butikerna definitivt inte känns Sommen förutfattad mening om en second hand butik – dom är väldigt fräscha och fina ✨

Mᴀʟᴀɢᴀ ᴀɪʀᴘᴏʀᴛ….

Flygtrafiken har ju kommit igång sedan nyframtagna veckor men det är inte lika många flighter per dag som det brukar. Under det första halvåret tappade Málaga flygplats förlorade 6,3 miljoner passagerare – det motsvarar 70 procent. Nu stod ju flygtrafiken mer eller mindre helt stilla från andra halvan av mars fram till andra halvan av juni – då gick ett fåtal plan till olika destinationer men inte några fasta rutter och de enda som fick komma in i landet var spanska medborgare eller utländska medborgare som är så kallade ”residentes” i Spanien.

Hur det ser ut nu har det ju inte kommit någon information eller några rapporter om. Misstänker att det kommer att vara ett tapp på runt 35-40 procent.. Hoppas att jag har fel 🤷‍♀️

Lɪᴛᴇ ғʀᴀᴍ & ᴛɪʟʟʙᴀᴋᴀ….

T & hundarna kom och hämtade mig efter jobbet, vi gick en promenad utmed strandpromenaden. Hundarna som vanligt överlyckliga – ungefär som när man själv var liten och skulle få gå på Gröna Lund.. Men det var inte hundarna jag tänkte berätta om utan det där med turisterna”.

Förra fredagen skrev jag ju att jag bortsett munskydden inte kunde se någon direkt förändring jämfört med förra året. Det gjorde man idag, inte så att det var dörr, absolut inte men det var mindre folk ute än förra fredagen och klart mindre än en fredagskväll i juli ett normalt år.

Det som däremot är sig helt likt är att Da Bruno alltid har mycket gäster. Om de en normal sommar har 10-12 bord ute så har de i år 20 och det fanns inte ett ledigt bord när vi gick förbi vid 21-tiden.

Det är inte för att Da Bruno är det bästa stället att äta middag på. Det är ett bra alternativ definitivt men sticker inte ut så att man bara måste gå dit. Hursomhelst = varför går det så bra för dem? Varför har de fullt? Bortsett ifrån att det är bra mat till rimliga priser så är det något helt annat; folk föder folk… Ser man att det är mycket folk på en restaurang drar man slutsatsen att det är enbart och populär restaurang, och där vill man ju också äta..m

Omvänt så är det väldigt svårt att få de där första gästerna att slå sig ner vid ett bord (om de inte vet att det är just dit de vill). Varför är det ingen som äter här? Det kan inte vara bra..

Den totala motsatsen till Da Bruno är La Taglitella på Avenida Antonio Belón. Visst de har ett mycket sämre läge men det har restaurangerna intill också. De öppnade för drygt ett år sedan och har restauranger på ett antal andra ställen också.. Malaga, Bilbao mfl. Sedan jag tog den här bilden har de satt upp ”glas” som går en bit från borden och uppåt en bit. Lite akvariekänsla är väl en bra beskrivning (om vi tar bort vattnet såklart..).

Vi gick förbi ikväll strax före 21.00 – inte en gäst. Det var inte överbefolkat på restaurangerna intill men där satt det gäster vid ett gäng bord. Förra veckan när vi gick förbi var det likadant. Det är klart att dom har några gäster någon gång men en sak är säker och det är att restaurangen går katastrofalt dåligt.

-Min fråga till dem är; ”Varför låter ni inte personalen bjuda in några olika vänner/familj varje kväll så att förbipasserande ser att det sitter gäster där precis som det gör på restaurangerna intill?” Det handlar inte om att bjuda in 20 personer varje kväll, det är det där första bordet som är så viktigt. Fyra personer vid två bord – gratis eller med typ 50 procent rabatt är ”billigt” om det gör så att bord tre kommer osv. De kostar ju i princip ingenting , förutom lite kostnad för råvarorna, att förlora så att testa typ en månad hade jag gjort direkt om det var vår restaurang.. Men då hade vi såklart inte haft de där tomma borden 😄

ᴀᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ sᴀᴋᴇʀ ᴊᴀɢ ɪɴᴛᴇ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ̊ʀ….

Restaurangen The Grill på Marbella Club har öppet eftersom de har hotellet öppet. Det kan jag förstå. En portion grillad kyckling kostar 30 euro och en portion lammkotletter kostar 45 euro. Det förstår jag inte. Skulle aldrig få för mig att gå dit och det av fler skäl än ”bara” priset. Det finns ju så mycket restauranger här – så mycket charmiga restauranger så att gå till en snobbig restaurang och betala hur mycket som helst för en grillad köttbit (typ 55 euro).. Det kan jag inte förstå varför man skulle göra….

Det här är en jättefin ”strandtunika” tycker jag. Den är inte från något av de exklusiva varumärkena. Den kostar 3 400 kronor. Det kan jag inte förstå.

ᴇʟᴇғᴀɴᴛᴏ̈ʀᴀ….

Det här en elefantöra (nej, inte ett grammatiskt fel för växten heter just elefantöra..) Hade ingen aning om att det finns en krukväxt med det namnet.. Det som jag däremot hade en aning om (men glömt) är att det där tunna utbankade köttet, typ en stor lövbiff också kallas för elefantöra. Eller gjorde åtminstone det en gång förr.. Jag har antagligen förträngt för det är ju inte en alltför smaklig jämförelse och dessutom synd om elefanten 🐘. Hursomhelst så blir det kvällens middag – med äggula & pepparrot ✨

Pʀᴏᴊᴇᴋᴛᴇʀɪɴɢ ᴘᴀ̊ɢᴀ̊ʀ….

Just nu pågår en projektering av den nuvarande och skruttiga fotbollsstadion i Marbella.. Drömma kan man ju (och ska) – det här drömmer Marbella FC om.. Det lär nog tyvärr stanna vid just en dröm 🍓

Dɪᴛᴛ & ᴅᴀᴛᴛ….

Bianca Ingrosso med sin manager Vanessa Lindblad och de två killarna de startade CAIA med….

Killarna på bilden visste vad de gjorde när de kontaktade Bianca Ingrosso’s manager Vanessa Lindblad för att prata om att gemensamt skönhetsvarumärke.. De är allihop delägare och fram till att de nu sålde de drygt 50 procenten så ägde Bianca Ingrosso 29 procent (tror jag). Men det var inte det som var poängen utan hur duktiga de varit och hur otroligt bra de lyckats;

De har sålt mer än 600 000 produkter på 1,5 år i över 30 länder!

För ungefär ett år sedan skrev jag ett inlägg om kärlek.. Det ska jag sätta igång att göra nu också men den här gången för mitt ena externa uppdrag ❤️

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.