Rökta räkor & Sköldpaddor….

Hola!

Det blev inte 28 grader idag utan 30! Rena julivädret ☀️

Fortsatt positiva siffror när det gäller Corona, antalet dödsfall igår var 56. Nu är det en hel vecka som det varit klart under 100 dödsfall per dag. Det verkar ju faktiskt rätt så stabilt nu 🌿

Rökta räkor….

Visst tillhör rökta räkor en av sommarens höjdpunkter? Nästan så att jag skulle kunna äta det varje dag och vi åt det ofta innan vi flyttade hit. Jag har aldrig sett några rökta räkor här men såg att man typ kan röka dem i en vanlig klotgrill. Jag har aldrig tänkt på det som en möjlighet men det är kanske lite korkat.. Kommer inte att äta rökta räkor varje dag men vi kommer absolut att testa och se hur det blir.. Så gott att äta på terrassen, sent när det blivit lite svalare och mörkret börjar komma..

Vad är det för dag idag?

Idag finns det tre alternativ.. Internationellt är det sköldpaddans dag och de lite mer lokala är golfens dag och en tredje som jag överhuvudtaget inte förstår (något medicinskt). Golf lär det vara rätt så många som ägnar sig åt idag, inte minst här. Sköldpaddorna vet jag inte hur de hedras, uppmärksammas extra idag men säkert på något sätt.

Apropå sköldpaddor….

När jag skulle börja högstadiet var det dags att byta skola. Det fanns någon slags geografisk gräns som gjorde att jag hamnade i ”fel” skola, dvs inte den som mina övriga klasskompisar. Det var väl också en lite ”sämre” skola som jag hamnade i och jag ville absolut inte gå i den skolan.

Pappa gjorde allt för att hjälpa mig genom att skriva till rektorer och annat så han lyckades att få en plats för mig i Björkhagaskolan (den skola jag ville gå i).. Men av en slump träffade jag Kalle (Katja) som bodde på andra sidan gränsen och hon skulle gå i den skolan som jag först skulle gå på.. Vad gör jag då? Ändrar mig och envisas med att jag nu skulle gå på den första skolan.. Inte speciellt uppskattat av Pappa (inte av Mamma heller för den delen) men envis har jag alltid varit..

Kalle och jag blev hursomhelst typ ”bästisar” och började till hösten tillsammans i klass 7C…. Hemma hos Kalle fanns två ”element” som jag inte uppskattade speciellt mycket, eller inte alls faktiskt. Den ene var Kalles pappa.. Han var typ alltid otrevlig.. speciellt mot Kalle.. Det andra var sköldpaddorna.. Kalles storsyster, en mycket hängiven fältbiolog, hade tre-fyra sköldpaddor. Inte i någon stor bur eller så utan de gick omkring lite varstans. Jag tyckte verkligen att de var så ”läskiga” och var väldigt noga med var jag satte fötterna.

Svensexan….

Kalle hade en syster till och när hon skulle gifta sig så hölls det såklart en svensexa för den blivande mannen. Han hade säkert sett fram emot sovmorgonen dagen efter och så hade det säkert blivit om inte kompisarna fejkat en husvisning så att han vaknade av att det var massa ”spekulanter” i trädgården och som började titta in genom fönsterna.. Inte så kul att ”dagen efter” behöva ta sig upp och förklara för typ 20 irriterade ”spekulanter” att radhuset inte var till salu. (De var såklart inte spekulanter på riktigt).. Nog om Kalle och hennes familj..

En annan dag igår….

Igår var det ”Picknickens dag” Vissa var säkert på picknick men tror att det var rätt få som blev bjudna en riktig picknick de lux.. Allt ifrån maten (humrar, havskräftor, räkor mm), drycken till naturen ser ju minst sagt trevligt ut.

Det här är en vän till mig, Helens mysiga uterum på en gård på Söder. Det är bara dom som har tillgång till den lilla gården så de kan verkligen skapa sin alldeles egna oas..

Tavlorna….

Vi har inte fått upp våra tavlor på väggarna än så det får vi ta tag i och fixa i veckan som kommer. Vi har inte så många tavlor men de vi har är stora.

Kommer att ha ett par fototavlor också. Vet inte exakt vilka och om det blir en, två eller tre. Funderar på dels den här ovanför och eventuellt också den här;

Här har jag inte originalet på fotot så jag är osäker på om det går att få till en bra fototavla. Men oavsett så är det en väldigt fin bild.

Jag tycker att den här bilden är så fin med La Concha svagt i bakgrunden. Det som gör den extra fin är att vi står åt fel håll så att det inte blir som ett ”vanligt porträtt”.

Det var 25 grader i skuggan på kvällspromenaden och det var inte helt lätt att hitta någon skugga så det blev lite för varmt för Karisma med all den extra päls hon har nu.. T duschade dem för andra gången i dag så att blev lite ”nedkylda”.

Godnatt från Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.