Boken & en badRUmsdröm….

Hola!

Igår kväll var det allt annat än bra väder.. Det regnade, var ett kort uppehåll, regnade igen och så vidare. Så vi hade faktiskt tända stearinljus i går och det brukar sannerligen inte tillhöra vanligheterna i maj (!).

Det var jordskalv i Málaga med omnejd i går. På det värsta stället uppnåddes 3,6 på Richterskalan. Vi märkte inget här mer än att det åskade rejält vid några tillfällen under kvällen.

Rekordstart….

Inte helt oväntat så slog Camilla Läckbergs nya bok lyssningsrekord när den kom i förrgår. Upp på som etta även på Adlibris och någon mer. Började faktiskt inte lyssna i förrgår. Hade bestämt mig för att lyssna klart på dem bok jag höll på med Tjockdrottningen av Moa Herngren. Men den får vänta lite för igår kväll kunde jag inte hålla mig utan började lyssna på Vingar av silver.

Apropå Tjockdrottningen så kan den verka väldigt ytlig (och är det oxå till viss del) men om man tänker lite ”djupare” på de olika karaktärerna så finns det en viss beskrivning av en ytlig värld. Jag är bara lite rädd för att den ska sluta väldigt förutsägbart och platt, men får se helt enkelt.

Självklart är den i samma stil och ”uttryck” som En bur av guld men den är underhållande så här långt. Har lyssnat en timma, den är åtta totalt.


Ännu en ny bloggare till Femina..

Johanna Lind Bagge börjar nu blogga för Femina. Med tanke på hennes yrke som skönhets-terapeut lär det nog handla mycket väldigt mycket om just skönhet. Säkert också en del om hundar eftersom hon & Anders Bagge har typ hundar som hon alltid kallar för svansvänner.

Smidesräcke….

Det här smidesräcket är från det hus som Karin & Henrik Bastin håller på och varsamt renoverar. Ett riktigt gammalt hus fullt med charm och unika detaljer. Det är tydligen någon välkänd (men för mig helt okänd) arkitekt som ritat det till sig själv. Vi har också ett smidesräcke på ovanvåningen men det ser definitivt inte ut så här 😃 Men jag tycker att det är fint i sin enkelhet.

Apropå renovering..

Vilket projekt! Det är säkert hur roligt som helst att renovera ett gammalt hus, inte det stora jobbet själv då men att ta tillvara på detaljer och charm. För det hade jag definitivt gjort om vi någongång hade köpt ett gammalt hus. Granliden och Talliden var förvisso gamla och vi behöll vedspisen i badrummet (som tidigare varit kök) och gjorde allt i charmig skärgårdsstil (får man säga så om sitt eget hus? ☺️). Talliden därefter byggde vi ju ut så mycket så där blev det ett modernt hus på insidan men det smälte in i skärgårdsmiljön på utsidan.

Badrumsdröm….

Vilken lyx att kunna ha det här fina skåpet i badrummet.. Då saknar man verkligen inte förvaring. Älskar den grå färgen oxå även om den inte passar i vårt badrum där allt är sandfärgat som det så ofta är i spanska badrum.

Apropå sandfärgat….

Från Johanna Toftbys blogg..

Den här nyansen tycker jag är riktigt fin. Det får vara min målbild för hur mitt hår ska se ut – ja inte längden och tjockleken då, för då lär jag bli besviken över att jag aldrig når målet..

Jag kämpar på med håret och äter mina ”hårtabletter” varje kväll. Jag åt ju sådana efter det att jag hade tappat typ om än i allt så nästan. Nu har jag inte tappat så att jag har kala fläckar etc (som jag länge hade tidigare) men att vara inne så mycket är inte nyttigt för håret, det är något som verkligen är säkert.

Eftersom vi fortfarande inte hört något om att gå över till fas 1 på måndag så blir det med all sannolikhet inte så. Då blir det väl till att vänta men då få direkt till fas 2 den 25/5. Får fortsätta att fixa hemma och skriva..

Nails….

När jag slutade med gellack för lite mer än ett år sedan var jag säker på att det skulle göra naglarna väldigt gott. Men det har det inte riktigt gjort.. Får kolla upp någon bra vitamin istället, tror jag. Har inga planer på att börja med gellack igen för det gör hursomhelst inte naglarna gott men kanske inte heller skadar dem?

Stockrosor….

Något som är sååå fint är stockrosor, speciellt när de växer mot en vitkalkad vägg. Det är ju främst på Österlen som man ser dem så de trivs väl bäst i ett gynnsamt klimat. Jag kan inte minnas att jag sett några här men ska kolla ordentligt när handelsträdgårdarna öppnar. Det är nog ingen idé att be någon att skicka fröer för det tror jag att de beslagtar i tullen för att de inte vet vad det är.

Vi får vänta tills vi åker till Sverige och köpa då om vi inte hittar här för jag skulle verkligen vilja ha och vet precis mot vilken vägg de skulle växa.

Räknar & förbereder….

Räknar och gör kalkyler för införsäljningen av de produkter jag fått prover på. De första kalkylerna är klara och nu ska jag sätta ihop en kort presentation. Planerar även ytterligare en produkt, har fått pris från en leverantör och väntar på priset från den andra. Men ska åka till sömmerskan i Gamla stan och någon till så fort de öppnar för att de förhoppningsvis ska kunna ta över. Det blir ju självklart bättre marginaler för alla och ett lägre konsumentpris. Jag vill däremot ha ett prov från Sverige för att kunna visa vad det är vi vill ha. Tänk om man hade kunnat sy själv..

Planen är att börja införsäljningen nästa vecka. Då kan jag ju bara besöka apotek men det är iallafall en början för det finns apotek i varje gathörn typ. Jag har ingen aning om jag kommer få något apotek att beställa något så vi kommer såklart inte att köpa på oss lager något lager.

Det finns ju även en möjlighet att sälja på marknaderna men då måste man köpa in lager. Det blir därför aktuellt först i steg två när vi sett om det finns ett intresse.

Rabarberpaj….

Jag ska se om vi kan få tag på lite rabarber och göra en rabarberpaj. Det var evigheter sedan jag åt någon och själv har jag faktiskt aldrig gjort någon. Det jag lyckats åstadkomma i paj-väg är väl typ smulpaj med blåbär..

Om vi inte hittar rabarber får vi väl göra en äppelpaj eller så..

Vad är det för dag idag?

Som vanligt är det ett par olika saker som förärats med sin egen dag…

Kardemummanbullen är en av dem och hur gott är det inte det? Speciellt om de använt riktigt mycket smör..

Vad är den andra då? Stora familjedagen.. Så då får vi väl fira lite allihop ❤️

Middag & en telefon….

Ikväll blir det pasta med portobellosvamp… Det där med telefonen.. T’s telefon har stendött. Antar att det är batteriet som lagt av.. Som tur var så har jag en gammal skruttig telefon som han får använda tills vi kan fixa en ny.

Apropå Portobello, hur gulligt är det inte på Portobello Road i London?

Såg Halv åtta hos mig och en åt inte kött utan fick torskrygg.. Vi har torskrygg i frysen och äter den imorgon kväll eller på söndag. Den ska väl egentligen ätas färsk men det blir nog riktigt gott ändå. Många (de flesta) har nog räkor till men det hoppar vi över.

Lets Dance….

Säsongens första tiopoängare delades ju ut förra fredagen.. Vi får se hur det går ikväll.. Gissar på att Anders Svensson åker ut om han inte dansar som en gud… Hejar som vanligt på Sussie, tror på henne & John Lundvik i final. Om det inte blir så är ju hela programmet galet den här säsongen, men det har det varit till viss del ändå med avsaknaden av riktigt färgstarka profiler.

Längtar….

Längtar efter sommarens härliga frukost smoothies med blåbär, hallon eller jordgubbar ❤️ Inte så tråkigt att äta dem rakt upp & ner heller…

Längtar också efter att ha kunna ha en grön vecka, eller iallafall fem dagar av veckan.. Men grönsakerna är fortfarande inte superkul. Vi får vänta till grönsakshandlarna öppnar igen..

Nästa lika gott som grapefruktjuice är morotsjuice med lite apelsin.. Så mycket vitaminer 🧡

Varken gröna veckan eller något annat görs på grund av vikten.. Jag har gått upp ett kilo eller möjligen ett och halvt. Kanske ska tacka avsaknaden av ugn och mina högst begränsade bak-kunskaper för det..

Vare sig smart eller acceptabelt..

Han greps igår i en razzia på Östermalm

TV4 meddelade direkt att han inte kommer att få göra några program för kanalen. Det var väl iofs bra att han klev fram och sa att det var han, det refererades ju till tv-profilen i kvällstidningarna. Men dels hade det kommit ut och han har att vinna på att träda fram. Över 9 000 har gillat hans Instagram-inlägg så han kommer han säkert få en hel del stöd.

Rekordlågt bokningsläge…

Bokningsläget för Sveriges campingplatser är tydligen rekordlågt. Kan tänka mig att det är samma sak för hotellen, men innan människor vet hur de får resa/förflytta sig så är ju inte det första man gör att boka en campingplats. Restriktionerna gäller ju till och med 15/7. Här väntar vi fortfarande på vad som ska gälla. Det sägs att det kan bli aktuellt att släppa in turister efter det att alla faser är över och OM det inte hänt något med smittspridningen. Men det är helt omöjligt att tro något innan det faktiskt är beslutat och kommunicerat.

Lilla Hjärtat ❤️

Kan inte skriva något om Lilla Hjärtat mer än att mamman inte förtjänar något annat än livstid. Hur kunde det ske? Fruktansvärt, det räcker inte.

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.