Ett par backspeglar och ett körkort..

Hola!

Här har dagen löpt på ungefär som alla de andra dagarna han har varit i Sverige. Väldigt lugnt och tyst men nu är han snart hemma ❤️ Fick precis meddelande att han passerat säkerhetskontrollen, i väldigt god tid med andra ord. Men vi var ju tvungna att planera så för i och med att det var tågbyte och annat så finns ju alltid risken att det blir stopp, försenat någonstans (speciellt om man tänker på SJ) och då spricker allt. Så när han ”landar” här hemma inatt så har han åkt buss, tåg, tåg, flygbuss, flyg, bil så jag tror att han nog kommer att tycka att det är väldigt skönt att bli hämtad i Malaga.

I backspegeln..

En väldigt bra sak med att blogga är ju att delvis är en form av dagbok. Jag brukar inte gå tillbaka mer än om jag letar efter något speciellt men idag gick jag tillbaka bara för att se vad jag gjorde den här dagen för fem år sedan..

Vi var på kontoret (Lotus) och hade ett planeringsmöte för att leta fram objekt till en klient med en budget på 15 miljoner kronor. En riktigt bra kund med andra ord.

Emile, Pedro, Thomas och Tom

På kvällen de flesta av oss och åt middag på Tempura i gamla stan..

Apropå backspeglar..

Vi var ju många i ”kompisgänget” som inte tog körkort där när man var runt 18 år. Vi bodde centralt, gick eller åkte tunnelbana så vi behövde inget körkort. Att vi kunde behöva det senare var ingenting vi tyckte var så viktigt.. Det fanns väldigt mycket annat som var viktigare.. Jag försökte mig på det där med att ta körkort runt 30 men konstaterade att jag var nog var lika bra på det som Astrid Lindgren (finns en underbar anekdot om när hon skulle ta körkort).. Så jag har ”kört på” utan körkort i alla år, så även min första Stockholmsbästis Mia (jag bodde ju i Helsingborg från det jag var typ tre till tio och då hade jag en bästis som hette Lisbeth). Men nu har Mia slagit till och tagit sitt körkort 😃 Körde upp och klarade det idag..

Lite mer koll på backspegeln..

Det verkar vara lite sisådär med att titta i backspegeln.. Man ska förvisso inte fastna med blicken där men en liten stund för reflektion om inte annat. Det fortsatta användandet av VIP-lounge har hon kritiserats för och försvarat det med att det är ett årsabonnemang. Igår var hon i Köpenhamn och lade upp en Insta-story som visade hur hon besökte det exklusiva smyckesföretaget Lynggaard.. Hon har även visat upp köp i form av pärlörhängen och ring. En del unnar sig saker när de nått sitt mål, andra när de har de kämpigt och vissa hela tiden.. Lanseringen i Holland verkar btw hänga ihop med att det är samma kedja (Douglas) som i Tyskland som ska sälja produkterna. Hoppas hon stannar vid det och håller sig till tanken med fokus..

Lite mer vardagliga ting..

Vi har tre stycken elektriska ljus på soffbordet på terrassen, ser hyfsat naturtrogna ut och är mysiga att tända när mörkret faller. Men hade är nu ett bättre ord att använda för i dag var solen så varm så de smälte.. Markisen borde nog varit lite längre ut 😢 Det är klart att det väl är finare med äkta stearinljus men det är praktiskt och riskfritt med sådana här.. Ingen risk att man glömmer dem och har en nedbrunnen terrass när man vaknar nästa dag. Vi har även några ljuslyktor som jag tror är säkra för jag älskar tända ljus. Vi kan ju sitta ute ett bra tag till och det blir ju som sagt mörkare och mörkare på kvällarna.

Det tas fler och fler ”klimatsmarta” beslut. Nu har Stockholms stad beslutat att det inte ska säljas eller serveras några vattenflaskor på de arbetsplatser som Stockholms stad ansvarar för. Under min tid inom dryckesbranschen så fasades ju glasflaskan ut (ni vet backen med läsk man kunde köpa i butikerna) och produktionslinjer lades ner. Jag vet inte hur det ska hanteras nu för efterfrågan på vatten kommer ju finnas kvar. Men det har dom säkert en plan för, bryggerijättarna alltså..

Redan kommit ett nytt avsnitt av den nya podden Keeping up. Lyssnade på båda avsnitten nu medan jag väntar på att det börjar bli dags att åka och hämta T. Podden är riktigt bra så den kommer jag att prioritera att lyssna på. Apropå lyssna så verkar inte Flickorna i parken av samma författare vara lika bra som den första jag lyssnade på men jag ger det lite tid till. Vet ni btw att det sägs att det bara är 2% av alla bokmanus som skickas in som antas och ges ut? Jag kan tänka mig känslan att skicka iväg det där manuset för att sedan gå och vänta och vänta och vänta.. Sedan när kuvertet dimper ner på hallmattan så vågar man nog knappt öppna det.. Det är ju allt eller inget och man har förutom hela sig själv lagt ner oceaner av tid för att få ihop det där manuset. Med tanke på att 98% då refuseras så är det många besvikna författare runt om i Sverige. En hel del väljer då säkert att ge ut boken själv eftersom möjligheterna att göra det på ett bra sätt är så mycket större idag. Men då bör man antingen vara en duktig marknadsförare själv eller ha någon i sin närhet som är det för att sätta ihop en bra marknadsplan. Boken säljer ju inte bara för att den är utgiven, även de stora författarna jobbar ju med marknadsföring (eller rättare sagt förlagen). En person som väldigt framgångsrikt började ge ut böcker via sitt eget förlag är Emelie Schepp.

Numera tillhör hon dock ett förlag, har skrivit 5 böcker som hittills sålts i 1,5 miljoner exemplar i 30 länder. Det är nog många som väldigt gärna skulle vilja ha hennes framgångar..

Apropå framgång..

Framgångarna fortsätter för Pernilla Wahlgren, till den kommande showen Pernilla Wahlgren har fått hybris har det nu sålts 30 000 biljetter..Premiären är typ i februari.. Ja, då vet hon vad ska göra nästa år och hon kommer nog slippa spelningar på allehanda festivaler och annat nästa sommar oxå utan kan precis som i år tillbringa hela sommaren i Marbella..

Apropå cyanid-kvinnan..

Lyssnade igenom hela det första avsnittet från Rättegångspodden om Cyanid-kvinnan. Man har inte kommit till själva rättegången utan händelser innan. Den här mannen, Ove var 58 år och guldsmed. Hade eller bodde i ett sommarställe i närheten av Norrtälje. Hade under sitt liv haft vissa alkoholproblem, och hade fortfarande. Träffade DN här kvinnan och allt gick väldigt fort. Innan övriga familjen som barn och barn-barn ens hunnit träffa henne var han död och så klart testamenterades allt till henne.. Men barnen anade oråd och fick efter ett halvår till en ordentlig polisutredning då hade kvinnan redan hunnit gifta om sig.. Ja, fortsättning följer i nästa avsnitt. True crime Poddar tycker jag verkligen är intressanta att lyssna på och framför allt Rättegångspodden eftersom han tar ett helhets-perspektiv på hela fallet.

Klockan är 21.30 och det är 21 grader, det börjar bli svalare på kvällarna. För T däremot är det nog rena värmeböljan efter att tillbringat en vecka i Sverige. Dunjackan packade han ner i resväskan innan han checkade in, den lär han inte behöva 😃

God natt från Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *