Hänt i veckan och jakten på namnet..

Nu på eftermiddagen har solen kommit fram och vi har riktigt fint väder, precis tvärtemot vad väderprognosen ”utlovade”. Vi jobbar på och kastar ur oss olika namn men fortfarande inget som bara känns rätt och självklart. Nu får vi ju inte fastna vid det men dels vore det ”skönt” att sätta check på det och sedan innebär det ju att vi inte kan komma igång med FB, Instagram, visitkort mm förrän namnet är spikat. Hur svårt kan det vara kan man ju kanske tycka.. Det största problemet är inte att hitta på ett namn som är bra, det har vi gjort ett gäng gånger men eftersom vi den här gången i alla fall gör en viss del av ”hemläxan” så har namnet varit upptaget på ett eller annat sätt 😢 Bara att kämpa på, snart kommer det..

Har varit i Puerto Banus och hämtat upp kläderna. Det var ingen liten garderobsrensning 😃 Bagageluckan är full med klädkassar som vi tar med när jag jobbar på fredag. Kommer att komma väl till pass för jag tyckte vi hade lite utplockat när jag jobbade i fredags. Utbudet varierar ju väldigt eftersom det är helt beroende av donationer. Allt som kommer in får ju inte komma ut i butiken till försäljning heller, en del lämnar in smutsiga och trasiga kläder och dom säljs för textilåtervinning. Är det ett bra plagg som bara är smutsigt så tvättas det innan det säljs. Det är superviktigt att det bra kvalitet på det som säljs för det får ju inte vara som en ”lumpbod”. Solrosen är tillsammans med någon slags fågel Cudecas symboler..

Apropå kläder så är Odd Molly koftan och lite annat ”höstigt” framplockat och i tvättmaskinen – redo för höst med andra ord 🍁🍂, klädmässigt men inte mentalt.. ännu..

Såhär på söndagen är det väl ändå dags för veckans skvaller..

Igår var det ju regn och höst så vi såg ju filmen A star is born som var såå bra. Älskar låten Shallow, som jag ju såklart hört ett gäng tidigare men den var ännu bättre i filmen än när man annars hör den. Såg oxå klippet (från Oscars-galan var det väl) när Lady Gaga och Bradley Cooper framförde den, magic 🌟

Så apropå musik..

..så kommer nu den utlovade musiken av Anna Book. Låten, som släpps den 27/9, heter Heaven, skriven av henne själv och Ari Lehtonen för ett antal år sedan. Nu ”upp-hottad” för att bättre passa Anna.2019. I hennes Instagram inlägg bjuds man på ett smakprov av låten och så mycket 2019 tycker jag mig inte märka.. Av de få textrader man får ta del av är det bara såå banalt och högst tveksamt om det ens skulle kvala in till en deltävling i Mello.. Tror ni btw att detta är ett första steg mot en ny Mello-satsning? Probably..Bilden är dessutom lite märklig, inte ett helt naturligt avspänt uttryck..

Tårar och gallskrik..

I det senaste avsnittet av podden Mitt i livet berättar Katrin Zytomierska (äntligen har jag lärt mig hennes namn) att hennes son Falke nu inträtt i trotsåldern. Inte så lite heller tydligen. Kortfattat beskriver hon för Malin (hennes ”poddpartner”) att hon för att få stopp på hans skrikande, som annars kan pågå i timmar, att hon tar till två knep när inget annat funkat;

  • Är de på landet hotar hon att slänga honom i havet
  • Är de hemma låser hon ut honom på balkongen

Tror ni att reaktioner uteblivit? Nix! Hot om anmälan etc forsar in. Ingen kan anklaga Fröken Zytomierska för att inte vara kontroversiell. Keeping in mind her behavior på Malins bröllop häromveckan..

Men Katrin som haft barnfri helg bryr sig föga, utan dressade om till en 10-år gammal ”blåsa” som är helt rätt nu och gav sig ut i Stockholms nöjesliv 🍹🍸

En weekend i Nairobi..

Det var ingen lång resa till Nairobi för Blondinbellas del. Landade vid midnatt i torsdags och åkte hem igen tiidigt i morse.. Hon har frikostigt delat med sig av bilder från resan, både från besöken hos kvinnorna men även från det som var resans syfte. Återkommer strax till det..

PR-strategin som kommer funka..

Att Blondinbella är riktigt duktig på att skapa PR vet vi, det är sedan gammalt 😃 Oftast fungerar de, men inte alltid (om det återkommer jag lite längre ner). Det framgår nu som alldeles solklart att syftet med resan egentligen inte alls handlar om hennes stiftelse utan om;

Hand i Hand med Hand in Hand 😃

Det var nu det officiella offentliggörandet av relationen med Erik Selin skedde. Paret som tillsammans arbetar för att hjälpa osv.. Fokus ligger alltså inte på organisationen Hand in Hand i första hand utan på henne själv och offentliggörandet av förhållandet. Trots att hon skriver om kvinnorna hon möter etc så lämnar hon ingenstans information om hur man kan hjälpa till att stödja organisationen Hand in Hand vilket man kan tycka skulle vara naturligt. Nu är det ”avklarat” – relationen är officiell och det har skett under bästa tänkbara förhållanden. Betvivlar inte att det även finns en vilja (framförallt från hans sida att bidra till verksamheten då han gjort det under flera år).

Det är alltså en resa till Nairobi tack vare Erik Selins sponsorskap av ett byprojekt som möjliggjort resan. Inte Blondinbellas stiftelse som ju ännu inte finns. I sig inget fel i det om det inte vore för att hon framställer det som om det vore hennes stiftelses arbete.. Nåja, stiftelsen kommer säkert oxå bidra till Hand in Hand så inget ont om det.. Det intressanta är PR-planen för offentliggörandet i såå rätt kontext.

Nu vet vi dessutom att det är seriöst på riktigt.. med tanke på att det finns små barn inblandade på båda sidor så skulle de aldrig offentliggöra något som inte var just seriöst.

Men det blir som sagt inte alltid rätt..

När Blondinbella blev kraftigt ifrågasatt när det gällde ”sanningshalten” i antal följare och läsare skapade hon en liten strategi för att leda bort uppmärksamheten och blåsa upp siffrorna så att hon kunde visa att siffrorna hon påstått sig ha haft. Lite Donald Trump sådär.. Bra tänkt men det blev helt fel.. och avslöjandet var ett faktum.. En ihopdiktad hotbild med hotbrev på bilen och allt visade sig vara fejk.. Men vad gjorde väl det? Hon stoppade huvudet i sanden för att typ bums dyka upp igen 😃

Wahlgren & Wistam

Jag tror att dagens avsnitt av Wahlgren & Wistam kommer att vara riktigt roligt att lyssna på.. Mycket kan man väl både tycka och säga om Pernilla Wahlgren men hon bjuder hursomhelst på sig själv 😃

🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸

Idag har jag varit riktigt duktig med mitt ”pluggande” – ordförrådet ökar och ökar men det gäller ju att uttala rätt, hålla tungan rätt i munnen när det gäller grammatiken oxå. Just nu hoppar jag över allt vad stavning heter utan har mitt egna ”gloshäfte” (minns ni dom från skoltiden? 😃) Där skriver jag helt enkelt upp hur jag ska säga det utan någon som helst hänsyn till stavningen. Betoningen behöver jag däremot plugga på lite regler kring för där har jag allt annat än koll.

En svensk kille som bor i Mijas (typ mellan Marbella och Fuengirola) har skrivit en låt om Marbella..

Tryck på länken – du får upp en ny rad med en länk – tryck på den och du kommer till artikeln. Där finns ett youtube klipp med låten 😃 Marbella, du har allt och lite till – här kan du känna dig chill 😃

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.sydkusten.es%2Fsk%2F168%2Fa%2F27753%2Fchristians-lat-om-marbella-stor-hit%2F&h=AT0q3MZhlUBVBk1d2IQgOuJev1mQH4ErGqhUeKZTi1y-FQ4pCCZ1IUkmMbFqsgdhNcwQfgwsZQZYlvPA34uI9klc0UIJ6dHFlYVe2gmiTusnwX6XDS9MjoO_j37kGzc&s=1

Nu ska jag leta reda på en bra film och ha söndags-kväll.. Upp tidigt imorgon och mot Endesa, utrustad med mycket tålamod 😂

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.