Bullet journal och selleri..

Blixtar och dunder men inga magiska under.. Det kom mer regn i natt med både åska och blixtar. Noll rädda hundar här, dom tittade upp för att sedan sova vidare 🐶🐶 Idag har det fortsatt att regna till och från, 24 grader men solen har vi inte sett till och kommer inte att göra heller som det ser ut.

Apropå hotellet igår..

Engelsmännen som jag skrev om igår bodde ju på Hotel Los Monteros. De är tydligen här i Marbella varje år på semester, i Thailand en månad och lite annat. Tänkte visa lite bilder från Hotel Los Monteros, vi har haft gäster där och jag har även bott där några nätter under en renovering. Hotellet ligger lite off (ytterligare lite off mot vad vi bodde när vi bodde i Los Monteros) och det tar väl ca en kvart med bil in till Marbella centrum. När T’s mamma fyllde 75 år firades det här och hela familjen med syskon och syskonbarn fick inte plats hos oss så delar av familjen fick bo på hotell.

Hotellet ligger uppe vid stora vägen in mot Marbella och har en bit ner till stranden men de har typ golfbilar som gästerna får skjuts med ner. De finns en superbra ”Beach club” La Cabana med bra resturanger (en enklare för stranden och en finare). Hotellet är definitivt inte nytt och har charm, lite hacienda stuk på hotellets innergård. Rum i olika kategorier, enkla som är rätt spartanska och de lite finare som är just lite finare. Hotellet har fem stjärnor men når inte alls upp till samma nivå som tex Marbella Club. Men så skiljer sig priset oxå, om du skulle bo en natt i ett superior dubbelrum på Hotel Los Monteros natten mellan lördag och söndag kostar det 252 Euro medans priset ”motsvarande rum” på Marbella club går loss på 660 Euro (!)

Fin miljö med trädgård, springbrunnar etc finns oxå på hotellet. Finns pool både uppe vid hotell-byggnaden och vid La Cabana. Hotellet har betyget 8,6 på Booking och bedöms som prisvärt. Skulle däremot inte rekommendera hotellet pga av läget. Du måste ta taxi till allt eller bara vara på hotellet. Taxi är förvisso fortfarande billigt men det blir alltid krångligt med det där med taxi osv när man är på semester. Då ska man ju kunna ”slinka” ut när man känner för det. Anledningen till att vi ”hyste” in gäster där var ju för att det är var hotell som låg närmast där vi då bodde.

Ser ni den upplysta byggnaden längst bort i bild.. Där har jag ”bott” länge.. Det är Costa del Sol Hospital. Tacksam att jag inte behöver vakna upp där på morgnarna, och väldigt tacksam att jag kan äta vad jag vill och inte den så otroligt smaklösa sjukhusmaten. Tänk vad lite jag vägde efter sista sjukhusvändan, trots att Pappa och T ”smugglade” med sig både cheeseburgare från Mc Donalds och Coca-Cola. Cheeseburgarna var de väl ok med att de tog med sig men Coca-Colan var en BIG no-no..

Nya böcker..

I september kommer det ju inte otippat en hel del nya böcker, det är ju bokmässan i slutet på september. Behöver ju hitta en ny bok att lyssna på efter den där sol och vår storyn. Har laddat ner fyra böcker som jag ska se om de är läsvärda..

När det gäller boken av Emma Hamberg så tror jag att jag antingen kommer att nästan älska den eller inte gilla den alls. Den verkar lite ”lovande” i beskrivningen:

Någonstans i bakhuvudet har jag en minnesbild av någon bok av henne som jag antingen älskade eller tyckte var såå överreklamerad att jag inte läste klart. Boken om hunden Arthur är säkert en berättelse som är varm och griper tag i hjärtat men kanske inte något man vill lyssna på i en hel bok? Även om jag typ är den som blir mest tagen av alla i hela världen når det gäller relationen hunden och människan. Såg ett inlägg på FB där en hund satt vid kistan medan alla andra stod runt om och tänk på den japanska hunden som aldrig slutade hoppas att den avlidne ägaren skulle komma med tåget från stan och tog sig till stationen varje dag ända till han dog 💔

Jag tänker hursomhelst börja med Svärmodern, några av böckerna är så nya att de inte fått något betyg ännu men den här har fått det, 4,1 vilket ju är ett högt betyg som ställer förväntningarna därefter.

Någon egen bokidé har heller inte ramlat ner från himlen.. Däremot lite olika namn för att ersätta Lotus men än så länge är inget av dem sådär ”självklart”.

Vad passar bättre..

Än att se en film eller börja se en bra serie när det är sådant här väder? Downtown Abbey har biopremiär i dagarna och är säkert helt fantastiskt välgjord och kvalitetsmässigt bra men jag har inte fastnat.. Saknar svenska Netflix sådana här dagar.. Vi har ju filmbiblioteket med de ca 1 100 filmerna men mycket är ju skräp tyvärr. Fick ju tipset av Fru F om att boken jag läste Gone Girl även fanns som film och den såg vi och tyckte var riktigt riktigt bra. Så tar mao tacksamt emot filmtips 🙏 Här, på Whats App eller var ni känner för..

Sverige..

Vi håller som sagt på att planera för hemresan/ hemresor (tänk att det naturligt blir att man skriver hem när det är här vi bor..) och det blir nog så att vi åker i olika omgångar. T först, han behöver både till Stockholm och självklart Österlen för att hälsa på föräldrarna. Jag skulle ju såklart kunna åka samtidigt men jag tror det blir lite väl många dagar om vi ska göra samma ”turné”. Jag har ju inget direkt behov av att träffa Pappa för han kommer ju ner nu i början av oktober, kommer däremot att bo där.. Vill däremot självklart träffa min syster och lite tjejkompisar.. Men det är klart, jag vill ju oxå till Österlen och träffa svärföräldrarna.. Får göra en ”projektplan” 😃 för att se hur vi får ihop det.

Apropå planer..

Vet att min syster har sin Bullet Journal som hon håller på med, huruvida den är lika ”konstnärlig” och/eller detaljerad som den här ska jag lämna osagt.. Men det är väl dels en To Do lista 2.0 och väldigt mycket mer. Det som är riktigt bra (tycker jag) är det här med att gå igenom hur man ska använda sin tid. Jag har ju haft väldigt mycket tid innan jag nu är 100% startklar och pepp och då är det väldigt lätt att man inte kommer iväg på olika saker just för att man har tiden att göra det lite senare. Sömnrutinerna har jag ju jobbat med och hoppas snart vara där. Av alla de tips jag läst om tror jag att de två viktigaste delarna för att få min sömn att fungera är rutinerna (ungefär samma tider) och temperaturen i sovrummet (att det är svalt och att luften cirkulerar tillräckligt). Åtgärd: In med gröna växter och aldrig glömma att ha altandörren lite öppen.

Moments I give to myself ska man inte underskatta, det behöver absolut inte vara att man är ensam utan jag ser det mer som att ”investera” i sig själv och att msn gör saker man själv tycker är roliga/bra för en. Hänger ihop med det där hur man använder tiden skulle man kunna säga.

Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att min To Do lista 2.0 skulle innehålla:

  • Alla måsten
  • Verkligen ”schemalägga” ett antal saker som får en att må bra varje vecka
  • Följa upp sömnen varje dag för att skruva på detaljer till den är perfekt

Svårare än så behöver det ju inte vara, nu är jag inte konstnärligt lagd så några ”vackra” To Do listor kommer jag inte prioritera 😃

Selleri..

Älskar selleri.. Ett glas selleri-juice varje morgon kan verkligen åstadkomma förändring genom de många positiva effekter selleri har. På listan står därför en ”råsaftcentrifug” – låter såklart väldigt mycket mer avancerat än det är.. När de kom ut på marknaden för ett gäng år sedan var de både klart dyrare och krångligare att göra rena. Just det där med att göra rent efteråt.. måste vara lätt annars blir det inte av att man använder den.

Finns ju tester gjorda av Råd & Rön mfl som jag får gå igenom. Men det verkar som om man kan få en hyfsat bra för strax under 1000-lappen (i Sverige, säkert lite billigare här).

Det här är första dagen på typ tusen år som jag känner att jag har lite tråkigt.. Måste hänga ihop med vädret och att det var ett tag sedan vi gjorde något riktigt kul. Vädret kan jag ju inte göra något åt – däremot det andra 😃

Nästa vecka kommer jag dra ner på bloggandet, kommer självklart att skriva inlägg varje dag men antingen bara ett eller två kortare. Bloggen har ju verkligen fungerat som en ”terapi” i den bemärkelsen att den fyllt upp tid som jag tidigare haft mycket av. Det har jag ju inte i samma utsträckning nu, vilket jag såklart är både glad och tacksam över. Fullt fokus nu är ju på att skriva texter som ni vet.. Apropå just texter så tar mitt bloggande mindre ”effektiv” tid än man kanske kan tro.. Skriver när jag tittar på TV med ett halvt öga osv..

Vi hörs sen!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.