Hösten och trender..

Inte så mycket trend över att shoppa i Svenska butiken och på Mercadona 😃 Åkte en sväng till Svenska butiken idag det blev inte av när vi planerade det sist. Ernsts sortiment verkar ha allt en rykande åtgång, tror typ mer eller mindre allt fanns kvar (har svårt att föreställa mig att de beställt en extra leverans som skulle kunnat vara en förklaring till att det var ”fullt” med Ernst produkter).

Full uppackning pågår inför helgen..

Lottförsäljaren var på plats, precis som vanligt trots att det är fredagen den trettonde. Vissa har det som sin ”turdag” till och med, själv undviker jag allt som har med treor i och då extra mycket just 13.. Undviker tom att sitta på just raderna 3 och 13 när jag flyger. Förr hade ju många plan hoppat över raden 13 men så tror jag inte att det är längre.

Hur har vi det då med höstens trender? Har ju skrivit om det förut och det är olika trender beroende på vem man lyssnar på. Men här är något av en sammanfattning av höstens tio viktigaste trender.

”Black is back again”

”Black is a statement now”

Man kan tex tänka på Kate Moss early days – svart från topp till tå med slackers (smala byxor), liten polo och tunn skinnjacka – sjukt snyggt!

Kate Moss är still going strong och har världens känsla för trender..

Men tillbaka tipsen vad gäller höstens trender:

Minimalismen är tillbaka

Det har ju varit väldigt mycket blommigt och färgglatt men nu kommer minimalismen tillbaka med basplagg i neutrala färger (Filippa K och Blondinbellas kollektion hos Ellos är snygga exempel på det)

Skinn

Allt är rätt när det kommer till skinn oavsett om du väljer byxor, kjol, skjorta eller vad som helst.

Rutigt

Visst kan man ha en rutig kostym men det kan bli lite väl mycket. Välj en del rutigt istället, kavajen är det bästa tipset. Sedan finns det såklart skjortan som man kan använda som ”rutigt element” till tex en enfärgad kostym, jeans eller något annat.

Lady-looken

Tänk plisserade kjolar, pennkjolar, sidenblusar och nätta polotröjor men du bryter inte med sneakers utan har skor som gör dig mer lady-lik. Gärna markerad midja och lite kurvor 😃

Kontrastfärger

Ingen höst som är helt färglös. I höst ska det var knalliga kontrastfärger i orange, grönt, rosa osv men tänk chock.

80-talet

80-talet håller i sig med tex ”poweraxlar” och lite kortare kjolar etc. (Inget för mig)

Cape

Vi kommer nog se Capen i enklare modeller och inte som ytterplagg. Kanske en kamel-färgad till skinnbyxor eller jeans skulle kunna funka för en mer klassisk look.

Bälten

Använd bälten över kavajen, kappan mm för att skapa en midja och för att det är snyggt. En oversized kavaj med bälte är tex fortfarande helt rätt.

På fötterna..

Höga stövlar, roliga klackar, och fulsnygga skor – är trendigt men kan oxå vara lite ”svårburet” men lyckas man blir det riktigt coolt. Snörkängan är oxå rätt.

Väskan..

Miniväskan, de ska var hur små som helst, en mobil ska inte få plats. Finns varianter som kostar typ 15 000 kronor och det måste väl ändå tillhöra de mest idiotiska på den här listan. Både väskan men ännu värre att betala ett sådant pris!

Tre trender på samma bild 😃 Mini-väskan, de höga stövlarna och den knalliga kontrastfärgen 💕

Över till något helt annat..

Första bildbeviset på att hon är där, Blondinbella alltså och med är nye pojkvännen Erik Selin ❤️

Over and out for now – hörs sen!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.