Sol, vår & stormvindar..

Övertygad.. Ibland hänger man fast vid något bara för att det varit så precis som med gamla vanor. Nu blir det till att byta namn. Läs Bengts kommentar – nu är plåstret avrivet 😃 Tack för hjälpen Bengt! Nu ska vi bara komma på ett nytt namn som inte är så förväxlingsbart men där man kanske kan använda logotypen ändå, det får vi utvärdera. Förslag någon?

Underbart väder idag, strålande sol och mer eller mindre vindstilla. Temperaturen ligger runt 27 grader. Är det konstigt att man älskar att bo här? Idag är det som sagt ”Lotus”-jobb som nu tills vi har nytt namn får kallas för ”mäklar-jobb” eller så. Det är ju inte det enda jobb jag gör därav namnet.. Igår kväll gav jag mig på att försöka ändra ”bannern” på bloggen, rädd för att jag misslyckades totalt och antagligen kommer att få jobba med att försöka rätta till det ikväll. Ikväll är det ju IDOL och sedan tänkte jag se Anders knackar , det har jag aldrig sett förut. Typiska program som man tittar på med ett halvt öga eller så.

Ikväll blir det repris på en riktig favoritpasta – Tagliatelle med grillade gambas, chili & vitlök. Det finns ju två varianter av samma sort, till just den här rätten köper vi alltid dem som är råa. De blir klart godare när man grillar dem. Persiljan på terrassen har tyvärr lämnat oss 😃 Den var inte helt lätt, basilikan och rosmarinen däremot är perfekta.

Apropå väder..

Såg på Åsa Ingrossos Instagram att de varit i Stockholm (bild 1 från deras lägenhet där) och att det varit typ ””tornado” på Mallorca med förstörda stränder och allmänt kaos.. De förvarnar för att de ska bli ännu värre idag eller imorgon. Vi hade ju lite blåsigt igår men det var verkligen ingen tornado och idag är det som sagt vindstilla.

Kollade för skojs skull vädret på de två andra ”stora” svenskorterna; Mallorca och Torrevieja;

  • Mallorca 25 grader m vindar & åska 💨
  • Torrevieja 19 grader och regn ☔️

Carola..

Såg intervjun med Carola i Efter Fem igår. Tyckte att hon var lite ”softare” än hon brukar vara och fick ett lite bättre intryck av henne sådär i största allmänhet. Det framgick av intervjun att hon på sitt Instagram-konto Carola Official delar med sig relativt frikostigt av det som händer i hennes liv. Hennes anledning för det är att hon vill ”äga sin berättelse själv” och det är nog en väldigt klok strategi om man heter/är Carola och vill undvika löpsedlar och rubriker. Skönt oxå att inte alla bilder är stylade och att inte någon är så ”snygg” som de visar upp..

I sommar har hon ju varit ute på turné – har ni sett vilket magiskt ställe för en konsert (tror det är i Karlstad)

I höst/vinter kommer hon att vara mer aktuell än på länge. TV-programmet i TV3 (Advent med Carola eller ngt liknande), Julkonserter i ladan på Steninge slott och Så mycket bättre. Det nämndes även i presentationen av henne att hon gillar att köra fort. Det kan jag av egen erfarenhet intyga. Åkte med henne från kyrkan till Siggesta Gård i samband med Hasse Wallmans begravning. Vi var fyra i bilen. Hon körde, pratade med oss och höll på med två mobiler samtidigt OCH körde fort.. men säkert ändå ska tilläggas.

Sol & vår..

Lyssnar på den här boken. Den bygger på enn sann historia om en svensk kvinna som träffar en man på nätet och blir ”sol & vårad”. Dom träffas aldrig IRL eftersom han påstår sig vara ingenjör på en olje-plattform. Ska inte gå in på detaljer men man kan ju tycka att det är jäkligt konstigt att man blir ”sol och vårad” av någon man aldrig träffat i verkligheten men de bygger ju upp det på ett oerhört ”trovärdigt och utstuderat” sätt så det är inte helt konstigt. I många av de här fallen är det typ organiserade ligor som ligger bakom, och inte en ensam man, för att möjliggöra just det utstuderade och även volymen. Dom har ju knappast ett offer igång i taget och misslyckas ju på vägen med en hel del oxå säkert. Hur som helst så har boken ett betyg på 3,9 men jag tycker att den inte ens når upp till en trea (efter att ha lyssnat på halva).

Vet ni btw varifrån benämningen att bli sol och vårad kommer ifrån? Kommer inte riktigt ihåg när det var men säg att det var omkring 1950 som en man satte in en kontaktannons där han sökte en kvinna och signaturen han använde var Sol och vår. Ja, hon blev rejält sol och vårad..

Nu dags för pass två med mäkleri-jobbet och otippat nog ska jag hänga lite tvätt 👚👕

Vi hörs senare!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *