Jordgubbstårta & Magasin….

Såhär vecka 29 är det väl mitten på semestern för många och det självklara alternativet om man ska ha tårta är nog jordgubbstårta. Själv är jag ingen tårtfantast utan hoppar tårtan och jordgubbarna med lite grädde istället. Den stora jordgubbs säsongen är över här men visst kan man fortfarande hitta jordgubbar.

Solen skiner och inte ett moln på himlen. Behaglig temperatur på 24 grader idag så det är verkligen skönt. Har inte så mycket tid att spendera på terrassen idag eftersom det står en del på To Do listan. I morgon tänkte jag åka till kontoret några timmar för att sedan ha volontärpasset i butiken. Butiken stänger 21.00 och sedan är det lite efterarbete. Blir mozzarella sallad i morgon och idag ska jag laga en rejäl fläskfilé gryta med pressad potatis. Fläskfilén kostade 25 kronor -sp billigaste är, blur fortfarande lite häpen 😀 T fortsätter med sin spaghetti och köttfärssås.

Något annat som hör sommaren till är härliga magasin. Klart att det är härligt med ett magasin även ihopkrupen framför öppna spisen även på vintern och få massa inspiration till jul. Klart man ha det där nya Ztory (förutsatt då att man har Storytel) eller något annat med ”obegränsad” tillgång till magasin. Det är inte samma sak som att bläddra i ett fysiskt magasin så jag håller mig till det. Inte för att jag bläddrat i något svenskt magasin på evigheter.. Det finns i svenska butiken – ska kolla vad det nya numret av Femina kostar, det finns nog i butiken nästa vecka.

Jag är ju som sagt ingen direkt strand människa men att inte ha varit på stranden under hela säsongen är ju för soppigt. Får packa väskan och åka ner någon dag, hyra solstolar och bada i havet! Kan ju inte ligga en hel del dag pga av hundarna men tror i ärlighetens namn att det blivit för jobbigt ändå. Klart man göra ett break och gå & äta en härlig lunch i skuggan (och ligga i skuggan för den delen med).

Här skulle man kunna sitta….

Det här med åldern..

Gud vad alla verkar ha total åldersnoja, filter används hela tiden och rynkor tas bort etc etc. Vart är vi på väg eller var är vi rättare sagt? Jag hoppas att det snart kommer starka motkrafter som får riktigt genomslag. Det är ju både vackert och tacksamt att bli äldre. Tacksamt i bemärkelsen att man fått en dag, vecka, månad till. Men samtidigt så ska vi se ut som 25 eller så.. en ekvation som ju verkligen inte vare sig är rimlig eller intressant. Tacksam över att slippa nojan och att jag aldrig använt ett enda filter på något foto..

Idag tror jag inte vi åker någonstans utan är hemma hela dagen och kvällen. Har ju blivit så nu när T inte riktigt vetat vad han kunnat äta att vi behövt åka varje dag annars brukar vi planera och handla två gånger i veckan.

Nu lite jobb – hörs senare!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *