Grönsaker här & där….

Iväg på ärenden som sagt och det tar lite längre tid nu under ”high season”. Det är framförallt transporterna som tar lite längre tid inte själva ärendena i sig. Check på Handelsbanken och matinköpen men vanliga Lottgubben inte på plats och sedan glömde vi bort det. Tar nog en sväng bort igen och kollar om han är på plats (tar ju bara typ 2 minuter).

Äntligen verkar vädret vända för alla svenska semesterfirare – så glad för alla som planerat hela semestern i Sverige (att vädret ska vända alltså). ☀️☀️

Härligt – i det gamla badkaret samlas regnvatten som man sedan vattnar växterna med.. Dessutom är det ju väldigt vackert tycker jag.

Vackert är det oxå på muren intill vägen upp till oss där vi bor. Det blommar om och om igen ❤️

Åkte iväg till Mercadona – ingen Lottgubbe 😢 Nu ville jag verkligen kolla lotten så vi körde snabbt upp till La Canada.

Bara för att lära oss något nytt.. Det var fel ställe för att kolla just våra lotter på så vi fick snopet åka därifrån. Här såldes det lotter med priser om 134 miljoner Euro osv men vi köpte ingen ny lott. Vi får hoppas att Lottgubben dyker upp i morgon eller så..

Nu gör vi ett försök ikväll med lite ”ordentlig” mat. En paus från soppor och spaghetti med tomatsås känns helt nödvändig så här ska lagas kyckling. T får ta det väldigt försiktigt och skära allt i små små bitar. Jag kommer att äta en sallad med mango till och T bara små bitar mango. Älskar grönsakerna här och klimatet och att priserna är så låga gör ju att man kan äta härliga grönsaker ofta och året runt.

Kycklingklubborna står i ugnen och jag ska strax sätta igång med sallad och dukning.

Mat somkonstverk

Det är många som verkligen har ett brinnande intresse för mat och lägger ner många timmar i veckan på det. Mitt intresse ökar hela tiden och jag tycker det är roligare och roligare. Kommer nog fokusera på smak och lagom med utseende (viktigt till en viss gräns såklart) och inte lägga så mycket tid på att skapa ”konstverk”.

Fint i och för sig – en sillsmörgåstårta. Kanske jag skulle kunna tänka mig att göra om man hade många gäster men tror nog den klassiska anrättningen ”sill, potatis & tillbehör” är godare..

Fetaost, melon & basilika – det här tar ju inte alls lång tid att göra men saknar en del ingredienser för att det ska bli riktigt gott.

Det är inte bara

..i Spanien som det finns helt underbara grönsaker. På Orelund på Österlen har de helt fantastiskt utbud av grönsaker och frukt med jättemycket ekologiskt. Har varit där många gånger under våra Österlenår och kan sakna att åka och handla svensk färskpotatis mm;

Är ni på Österlen så missa inte ett besök på Orelund! Gården har funnits i familjens ägo i 125 år! Det finns även en liten stuga att hyra som ligger så vackert 30 meter från havet.

H&M….

H&M har ju ett par butiker här i Marbella och är väldigt uppskattat. Förra veckan hade Marie Carmen en superfin vit skjortklänning med volanger som hon köpt på just H&M. Dom här blusarna var det någon som tipsade om i Instagram flödet och visst är dom fina;

Speciellt den svarta blusen med volang är fin tycker jag och likaså de svarta shortsen. Blusarna kostar 249:- Såg btw en så fin lång härlig klänning i dag i rött. En sådan där som typ är svepande och blir en total favorit i garderoben.

Efter middagen blir det Allsång på Skansen och efter det kanske Tillsammans med Strömstedts. I morgon fortsättning på The Bay – trodde det var idag men så var det inte..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *