Ulf & Judy….

Vaknade till en som vanligt solig dag. Hoppade i den vita långkjolen och ett linne & ut till hundträdgården. Gräset var helt nyklippt så det såg verkligen ut som ett hål på en golfbana:) Fågelkvitter förhöjde morgonen ytterligare – stannade upp och kände verkligen tacksamhet över att få gå ut med hundarna i en så fin trädgård, bo i en så fin lägenhet som jag verkligen älskar i en stad med sol nästan jämt. Lätt att ta mycket för givet och inte uppskatta det man har.

Ulf & dom andra….

Vi får hoppas att Ulf Kristersson har mycket att uppskatta i sitt privata liv för livet som partiledaren tror jag inte är så himla roligt. Inte bara just nu för Moderaterna har ju inte direkt gått så bra i Oponionsmätningarna sedan han tog över efter Anna Kinberg Batra..

Om det vore riksdagsval i dag hur skulle du rösta då?

Moderaterna får 16% och KD 12%. KD som under så många år varit oroliga för klara 4% spärren..

Man har ju nästan glömt bort valresultatet i sepember – det man kommer ihåg mest är ju den röra som uppstod efter valet och innan en regering slutligen kunde bildas. Moderaterna gjorde redan i valet ett dåligt resultat, sämst av alla partier då de tappade 3,5%. Nu har de alltså (enligt opinionsundersökningen) tappat ytterligare 3,8% vilket skulle innebära ett tapp mot det förra valet (2014) med 7,3%. Inte bra alls…

Valresultatet 2018

KD har i princip dubblerat sitt väljarstöd och Moderaterna har sedan förra valet gått vad man skulle kunna kalla kräftgång.. Personligen tror jag inte att Moderaterna gynnas av sin partiledare – men ytterligare ett byte är nog inte något Moderaterna ”vågar” och kanske har de inte heller något bättre alternativ till posten just nu. Kristersson uttalade ju indirekt kritik mot Fredrik Reinfeldt under förra valrörelsen – inte ett speciellt smart drag.

Mycket kan hända innan nästs val 2021 men även politiken har väl blivit lite mer snabbfotad får vi hoppas. Jag vet inte om Ulf Kristersson kommenterat de senaste månadernas fortsatta tapp i väljarstöd men fortsättning lär följa….

Judy

En film om en av de stora i Hollywood har spelats in – Judy Garland. Hon var en sångerska och skådespelerska och ansågs vara en av de största begåvningarna vad gällde sång. Var barnstjärna och började äta sömnpiller redan som 10-åring och sex år senare blev hon instruerad att äta aptitsänkande tabletter. Tabletter och alkohol blev en stor del av hennes liv och hon dog oxå av en överdos vid 47 års ålder. Hon var gift fem gånger och fick tre barn varav ett är Liza Minnelli som uttalat: ”Min mor är en mamma från helvetet”

Rollen som Judy Garland spelas av Renée Zellweger och som ni kan se så går det knappt att se att det är hon (dvs Renée) på den första bilden. Det tog ett par timmar med inte bara smink utan även proteser, kontaktlinser och peruker för att få henne att likna Judy Garland så mycket som möjligt. Det är nog en intressant film som skildrar en trasig person i ett glittrigt Hollywood. Definitivt inte en feelgood film kan man utgå ifrån. Har inte hört eller sett någon recension eller annat om filmen men det lär väl dyka upp..

Saknar….

Något som jag saknar är syrenerna – finns det något mer svenskt, somrigt och alldeles underbart.. Skolavslutning, landet, skärgård, röda hus m vita knutar och allt man förknippar syrenerna med:)

Får nöja mig med några bilder nu när jag bor här i Marbella..

Apropå skolavslutning så går systersonen ut nian nu och det är mao dags för gymnasiet i höst. Vet att jag tjatar om det men ibland känns verkligen tiden som ett X2000 tåg (ett fungerande sådant:)) – tiden bara rusar. Var tog tex den sista månaden vägen? Nu har den i och för sig innehållit både flytt och Sverige besök så den här månaden kanske inte är helt jämförbar..

Att göra någotfultvackert.. Precis strax innan man svänger av huvudvägen för att ta sig hem till oss finns en liten bro. Den fyller en funktion såklart och ser ut som små broar gör mest, dvs inte speciellt snygga. Det har man nu fixat till genom att klä in bron på båda sidor med blommor – vilken skillnad!

Undrar hur bevattningen sköts??

Barn- Syskonkärlek….

Sofia Wistam har ju en ny karriär som smyckesdesigner – och det går riktigt bra verkar det som. Smyckena är såklart designade av Sofia själv och handgjorda i om det nu var Israel tror jag. Det här halsbandet är det näst senaste och tanken är Mamma och Barn..

Det vill säga har du ett barn har du halsbandet med en ring osv. Alla halsband har en större ring och sedan då beroende på hur många barn man har ett eller flera mindre ringar. Man måste ju nödvändigtvis inte ha barn för att bära ett sådant här halsband, det kan ju oxå symbolisera syskon eller något annat. Åsa, sådant här borde vi ha.. Det finns många väldigt duktiga svenska smyckesdesigners tycker jag och Efva Attling tillhör nog en av mina absoluta favoriter.

Hon gör otroligt snygga smycken och är dessutom lika snygg som sina smycken själv. Prisklassen något högre men inte galet dyrt på något sätt.

Har sedan gammalt halsbandet Take no shit i silver. Köpte det tillsammans med Cecilia Dahlbom i samband med hennes skilsmässa -hon valde guld.. Den nya ringen tycker jag är så himla snygg – gillar både att de är platta och stenen i sig.

Ringen som är i silver kostar 2 100 kronor, definitivt inte billigt men heller inte jättedyrt.

En ring som görs på beställning i hennes ateljé i Stockholm och som garanterat sticker ut:)

Texten Fuck off är i diamanter och om du nu känner för att sticka ut med just denna ring så får du plocka fram 20 000kr ur plånboken..

Apropå plånboken.. så glömde jag såklart lite när vi handlade sist så det blir till att åka en sväng till Supersol.. och apropå sol så har jag solat den första halvtimman av dagens två.. Nu ska jag bli sådär fint solbränd.. Varför heter det solbränd? Det borde det ju heta bara om man bränt sig men det ordet används ju i ”positiv” bemärkelse. Oavsett vilket så vill jag få en fin brun färg i/på ansikte och kropp men kommer som vanligt att få kämpa med benen….

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *