26:an…

Bad hair day så på med favorithatten och iväg då till SuperSol.. Några saker på inköpslistan, bland annat lite mer dricka. Har haft en hårspray som jag köpte för 2 Euro hos ”kinesen”. Här var tesen ”billigt är uselt” så den har typ varit värst ever. Köpte en ny i dag för knappt fem Euro och hoppas den ska göra underverk med mitt hår.. Tränar på selfies men kommer som ni ser nog aldrig att vare sig att bli bra på bild eller på att ta selfies 😀 Eller så är det så att man helt enkelt får acceptera hur man ser ut:)

Fanns en svart med ”styrka” fem men köpte den med styrka fyra för att flaskan dessutom matchar badrummet bättre:).

Även om vi inte har syrener så blommar det precis överallt och de här lila träden kantar huvudgatan på många ställen. Påminner lite om syrener lite på håll sådär.. tror dock inte att de doftar så gott som syrener gör..

Instagram konton….

Det är inte bara Malin Bergfors, Bianca Ingrosso mfl som har stora Instagram konton med galet många följare.. Det finns även stora konton för tex hundar där ägaren är minst lika engagerad i att bygga hundens konto som vilken Influencer som helst.. Vet inte hur många följare Tintins avlägsna kusin har men många är det säkert. En del bygger roliga konton, andra söta osv – det finns precis hur många husdjurskonton som helst. Startade ett konto för Tintin & Karisma för typ 1,5 år sedan men ”orkade” bara hålla det vid liv i någon vecka innan jag tröttnade.

26:an..

Lägenheterna strax intill heter 25 och 26. Dörren rakt fram står öppen typ jämt och jag vet inte hur många hantverkare som rör sig in och ut. Det ser ut som, när man på håll tittar in, att de blåst ut precis hela lägenheten – allt! De ska väl antagligen göra om hela planlösningen med allt vad det innebär. Roligt projekt för dem som ska bo där men jag har aldrig riktigt förstått det där med att köpa något och fullkomligt riva ut precis allt. Om det inte är ett renoveringsobjekt som man fått för ett hyfsat pris. Här kan det inte röra sig om något renoveringsobjekt eftersom ”komplexet” är lite för nytt för det. Det är inte heller så att det är det enda komplexet att välja på så att det därför finns en anledning att köpa och blåsa ut allt. Någon anledning har de väl och kanske de inte bryr sig om det är en bra affär eller inte.. Försäljningen av lägenheter/villor fortsätter att öka i Marbella. Dock är det inte svenskar som köper. Det senaste halvåret (december-mars) har svenska köpare minskat med 30%. Det är inte för att Marbella inte längre är populärt/intressant att köpa i utan för att den svenska kronan är så svag mot Euron. När den svenska kronan återhämtar sig kommer vi oxå se en återhämtning vad gäller bostadsmarknaden till svenskar.

Mercedes och Taxen….

Träffade Mercedes från Schweiz och hennes ytterst väluppfostrade tax i hundträdgården i dag. Hon är väldigt social, trevlig och 60+. Hon erbjöd sig tjänstvilligt att passa Tintin och Karisma om vi skulle iväg någonstans och behövde någon som ”passade dem”. Jag antar att Mercedes inte har några barn eller i vart fall inte några barnbarn för hon erbjöd sig inte vara hundvakt utan hon kallade det barnvakt:) Blir ju så för oss som inte har några egna barn att hundarna nästan blir som ens barn. Fullvärdiga familjemedlemmar är husdjuren i alla familjekonstellationer oavsett om det finns barn eller inte.. I 18 år har det funnits husdjur i familjen och jag kan nog inte tänka mig ett liv utan.. Så mycket kärlek, glädje och uppskattning man får av dem får man helt enkelt inte av någon annan..

Lite annat….

Hittade ett par espandrillo liknande sandaler i gömmorna – perfekta att ha till poolen, hundträdgården men funkar även att ha ”på stan”. Ska planera in den där eller de där dagarna för det kanske blir två olika tillfällen för att åka till lagret och plocka ihop lite ytterligare sommarkläder mm.

Något jag verkligen ”saknar” i garderoben är en jeansjacka. Jag är 99,9% säker på att jag inte har någon nerpackad men hoppas kan jag ju.. Den prickiga blusen tycker jag är så fin – man blir glad av den:)

Har ingen aning om varifrån den kommer..

Om man nu skulle vilja ha en jeansjacka så är väl det här något man vare sig vill ha eller behöver. Kan inte se någon som helst nytta med den..

Vattendelare….

Greta är en vattendelare på flera sätt.. Dels på ett övergripande plan då vissa ifrågasätter henne helt. Ett exempel på det är Jimmie Åkesson som påstod sig veta att det hela var en PR kupp. Det här var inte något Greta själv hade suttit hemma och kommit på utan det var en PR byrå som låg bakom. Det visste Jimmie Åkesson. Han slingrade sig förvisso när han blev ifrågasatt och sa att han var nog inte säker på att han visste.. men hon gjorde mer nytta i skolbänken än genom sitt arbete för miljön. Hur kan man vara så begränsad i sin syn? Är det så att det är för att hon är 16 år och tjej som det är så provocerande?

Hon har ju gjort hur mycket nytta som helst – hur många svenskar får träffa Påven som dessutom säger; Fortsätt med det du gör Greta.. Hur många svenskar hamnar på Time Magazines omslag? Det viktiga i sammanhanget är att hon skapar skillnad. Vi måste ändra våra vanor och vårt beteende och Greta har genom sin genomslagskraft lyckats sätta Miljöfrågan på kartan i väsentligt större utsträckning än Miljöpartiet gjort.

Sedan har vi den andra vattendelaren som är lite mer förstålig. Det är dom som i sak inte har något direkt att säga eller är eniga i sakfrågan men anser att hon genom skolstrejker får andra att göra sådant som inte är helt tillåtet, dvs skolka. Nu är det ju så att många skolledningar accepterar att eleverna är med på skolstrejken och då gör de ju inget fel. Dessutom är det en del av skapandet av uppmärksamhet att det är just skolstrejker. SAS piloter jobbar ju inte först och strejkar sedan.. Kanske en dålig jämförelse men ändå. Go Greta säger jag som tycker att hon gör ett fantastiskt jobb!

Har solat lite drygt en timma i dag, hoppas inte näsan blev för röd:). Lyssnade vidare på boken Allt eller inget.. Den är väl lite banal men perfekt att lyssna på när man vill ha lite avkoppling. Fixat med lite annat – rakat benen, plockat petuniorna, fixat mat och annat som man gör i vardagen.


Film på kvällen – historien om Mc Donalds.. Verkligen intressant!

Köpte vaniljglass idag – Carte D’or, så vi hade både glass och popcorn till filmen. Hade dom haft Salty Caramel så hade jag köpt det direkt. Det finns många tillverkare som har Salty Caramel och det är verkligen en favorit glass – supergod där det salta möter det söta.

Nu en sista dogwalk för idag..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *