Äntligen bikini..

Det blev inköp av bikini i dag istället för i morgon, skulle ändå ut och köra och passade då på att åka till HM i Puerto Banus. Dom hade ju inte riktigt alla de modeller och varianter som finns på hemsidan men blev ändå nöjd med min nya bikini..

150 kronor – måste man ju ändå säga är väldigt billigt. Den är mörkblå och vit, ser nästan ut att vara svart och vitt på bilden.

I morgon ska vi absolut inte åka någonstans utan då ska jag ta minst en soltimma i min nya bikini.

Petuniorna plockade, varit ute med hundarna på en lite längre promenad utanför Hundträdgården. Som alltid spännande att upptäcka nya ”jaktmarker”. Någon gång i veckan blir det definitivt en tur med hundarna till strandpromenaden. Antingen vid Puento Romano eller inne i stan, vi får se. Kanske blir det båda två. Det är ju den enda nackdelen (utvöver att man måste ha bil för att inte bli helt isolerad) att hundarna saknar de lite längre promenaderna med folklivet. Vi får bli bättre på att åka iväg med dem för det är ju inte bara nyttigt och trevligt för dem utan även för oss.

Glass i stora lass….

Länge sedan jag åt glass.. Nej förresten det var det ju inte – åt ju i lördags hos Åsa.. Gino och härligt gräddig vaniljglass. Det är just det vaniljglass ska vara gräddig och med mycket vaniljsmak. Min favorit har alltid varit GBs Gammeldags Vanilj.. Stor glasstest i dagens Expressen av just vaniljglass. Testet visar verkligen att dyrast absolut inte nödvändigtvis är godast. I fallet vaniljglass är de dyrare varumärkena absolut inte godast..

Bäst i test är COOPs Gräddglass som är den enda som får en femma.. Min favorit och den underbara glassen från i lördags får en fyra.. Häägen-Dazs samt Lejonet och Björnen får en tvåa. Lidl och någon till får bara betyget ett. Testvinnaren kostar 11,95 för en halvliter medan de dyraste varumärkena (Häägen-Dazs/Lejonet och Björnen) kostar 55 kronor för samma storlek. Femtiofem kronor! Hutlöst dyrt tycker i alla fall jag.. Ska se om dom har någon riktigt god vaniljglass när vi handlar nästa gång. Jordgubbar & Vaniljglass var det riktigt länge sedan jag åt.

Vad händer i veckan?

Ja, säkert massor men bland annat så är det ju Mors Dag på söndag och även i år kör Kanal 5 en Mamma Gala. Har inte sett den tidigare och vet inte ens hur många år de kört den. Vet i alla fall att det är samma programledare som förra året;

Pernilla Wahlgren & Sofia Wistam

Wahlgren familjen har ytterligare en stor happening den här veckan – Bianca Ingrosso och hennes Poddpartner Alice Stenlöf ska köra Livepodd i Globen. Men de vill inte vara som alla andra och kallar det därför inte för Livepodd utan istället för Showcast. Till skillnad från den vanliga podden ska det tydligen sjungas och dansas mm..

Bianca & Alice

Fascinerad….

Måste erkänna att jag blev både fascinerad och förvånad över Hamburgerkedjan MAX grundares fru Malin Bergfors och hennes Instagram konto.. Var inne och tittade på lite olika inlägg i dag och kan konstatera att hon inte visar sitt ansikte på en enda bild. Det har blivit hennes ”signum” och det som verkligen särskiljer henne från alla andra som har stora Instagram konton inom mode. Hon verkar svara på typ alla frågor som kommer upp i kommentarsfältet och tackar när hon tex får beröm osv (en liten jämförelse bara Blondinbella svarar aldrig). Hon skriver som beskrivning av sitt konto: Post what I wear. Dont wear to post. Hade ingen aning om att hon ens hade ett så stort modeintresse och absolut inte att hon hade ett så stort Instagramkonto. Riktigt snygga är alla bilder hon lägger upp och jag kan inte låta bli att fascineras..

Dottern som är fem år är med på bild mellan varven – samma sak här, ansiktet visas inte. Behöver jag säga att jag följer kontot nu:) För att få lite inspiration och se de snygga bilderna – inte för att kopiera shoppinglistan….

Fascineras oxå av hur enkelheten är så slående vacker ibland.. En middagsdukning med en liten vas fylld med några få men ack så vackra blommor. Så mycket finare än överdådiga arrangemang tycker jag..

Ekorrar – påminner mig om min mormor. Inte för att hon var som en ekorre utan för att det fanns ekorrar som sprang upp och ner i träden där hon bodde i Alvik. Tyckte då och tycker nu att de är så söta! Dom här ekorrarna håller till på Monicas altan i Stockholms skärgård:)

Lite annat….

Handlade mat till måndag till och med onsdag igår men har inte gjort någon planering för resten av veckan. Har btw blivit så mycket bättre på att äta frukost, kanske inte omedelbums när jag går upp men som något mellanting mellan frukost och lunch blir det vissa dagar. Den här veckan ska jag nog planera in en riktigt god grekisk sallad till lunch, hur gott som helst i värmen..

Har fortsatt titta på Insta Sitcom – kommer ett par avsnitt per dag (de är ju typ bara en minut långa nu i början..

Önskar att jag hade så här glansiga och fina naglar men tyvärr är det ju lite som med håret.. kunde vara bättre med andra ord. Torra och ”skivar sig” mest hela tiden.. Lacket sitter heller inte sådär superbra när man inte kör gellack och nagelkvaliten år risig så ikväll blir det nagelfix igen. Fortsätter med rött ett tag till.. Borde hur som helst köpa en burk av den vitamin jag enligt min läkare har underskott på. Hon sa när jag var där att hon skulle skriva ut dem tillsammans med mina två andra mediciner men när jag gick till apoteket var det inga vitaminer med. Upp på To Do listan med andra ord.

Ätit middag ute på terrassen – blev kvar sedan igår så det var bara att värma på. Vi har inte fått ugnen att fungera.. men kom plötsligt på en sak när jag låg och skulle sova hos Pappa. Det finns utöver över/under värme etc, gradantal, plattorna och en timer – den har vi inte använt. Testade i dag att sätta på timern och då fungerade ugnen!

Fyra gånger per dag är jag ute med hundarna – lika glada blir de varje gång (om det inte regnar förstås). Inget regn på länge och väderprognosen ser fortsatt bra ut:) Det är bara på fredag som det ska vara lite mulet..

Däremot har ju maj-vädret i Stockholm varit riktigt soppigt – inte roligt alls..

Hade med ”facit i hand” tur med vädret när jag var i Stockholm. Mestadels sol och runt 17 grader, blev ju varmare eftersom det var sol nästan hela tiden.

När jag gör inköpslistan så måste jag komma ihåg att köpa persilja.. Till hundarna, inte för att de tycker att det är gott utan för att det förebygger dålig andedräkt. Karisma kan ibland ha en liten liten tendens till dålig andedräkt, inte något problem men bättre att förebygga i tid. Lärde mig det här med persilja i Anders Bagges Hemlösa Hundar. Kommer ihåg när jag försökte borsta tänderna på Sigge – köpte naivt en liten gul barntandborste. Kan säga att jag trots flera försök aldrig lyckades borsta hans tänder. Däremot lärde jag mig att klippa hans klor så att jag kunde hålla efter dem hela tiden. Han var hyfsat samarbetsvillig men det var två klor han gjorde allt för att bevara och utgången blev väl 50/50.. Hundarnas klor skulle jag aldrig våga ge mig på utan det får de ta hand om när de klipps..

Jamies Italian

Jamie Oliver blev ju känd under namnet Den nakna kocken en gång i tiden. Anledningen var inte att han var naken utan för att han gjorde god mat på ett enkelt sätt. Han blev superpopulär med matlagningsprogram, kokböcker mm. TV program sänds än i dag btw. Han startade oxå ett par restaurangkedjor – finns även i Sverige. Såg en restaurang på Malagas flygplats och den såg inte rolig ut.. Sålde bl.a. pizza i form av hel pizza eller sk slicar och de låg där och såg allt annat än roliga ut. Vet inte under vilket av hans restaurangvarumärken den restaurangen ligger. Hur som helst så har Jamies Italian som har runt 25 restauranger begärt en företagsrekonstruktion.. Återstår att se om kedjan går att rädda. Tror att ett problem rent generellt varit att man inte alls lyckats med just det som var hans specialitet – göra god mat enkelt. Det har kanske varit enkelt men tyvärr inte gott.. Har hört många prata om hans restauranger (han har inte haft någon fine dining i alla fall inte i Sverige) och hur besvikna de varit.. Tråkigt för han verkligen givit ut några riktigt bra kokböcker och haft riktigt bra/roliga program.

Snart är de elva..

….de kan ju ha ett helt eget fotbollslag nu när barn nummer elva snart kommer till jorden.

Det här paret var med i tre säsonger av Familjen Annorlunda.. Nu har de sitt elfte barn på väg – tänk att ha elva barn. Min vän David Stenmarck har förvisso elva syskon men det är å andra sidan den absolut enda jag känner med en så stor familj. Syskonen där växte heller inte upp tillsammans utan det var lite ”uppdelat” I Familjen Annorlunda däremot så växer de upp tillsammans i en äkta kärnfamilj. De hoppade ju av serien eftersom de tyckte att det blev för manus styrt. Det är inte verkligheten att man åker hela familjen till ICA Maxi och veckohandlar så att kaos mer eller mindre uppstår. Men det blir bra TV. De tyckte att programmet skulle skildra hur de i verkligheten levde med alla sina barn inte efter ett manus. Kan ju tyckas rimligt.. Tror nog att det är tillräckligt utmanande som det är utan manus. Såg inte det programmet men minns att jag såg något avsnitt där en annan familj åkte med alla sina barn till typ MIO. Barnen sprang runt och hoppade i soffor, sängar och höll på att riva halva affären. Tror inte att den familjen heller brukade genomföra sina besök i en möbelaffär på det sättet. Själv blev jag helt stressad av att se det..

Har lyssnat en timma totalt nu på boken Allt eller inget och den kommer jag fortsätta lyssna på. Kanske en film och popcorn ikväll om det inte är något på TV – får kolla tablån.

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *