The Hollywood Reporter..

Kan inte låta bli.. På Blondinbellas Instagram har hon lagt upp bilder där hon bl.a. beskriver förberedelser inför sin Cannes resa, fotograferingen för The Hollywood Reporter och nu lägger hon upp det färdiga resultatet på Instagram.. Så fantastiskt att hon är på omslaget till The Hollywood Reporter nu under filmfestivalen i Cannes.. hon är dessutom på plats i Cannes.. Lite för bra för att vara sant.. Betalt omslag och intervju.., dvs hon har betalat för såväl omslag som intervju i denna specialutgåva av The Hollywood reporter som tagits fram i flera olika versioner nu under filmfestivalen i Cannes. (Dvs med flera olika personer på omslag och intervju, de har alltså sålt ett antal omslag). Kanske är alldeles jätterätt att lägga pengar på ett svindyrt omslag men hybris hybris.. Personligen är jag högst tveksam till affärsnyttan och vad det egentligen bygger varumärket.. Tycker den här kommentaren från Blondinbellas Instagram beskriver allt rätt så träffande;

Första dagen..

Kom ju tillbaks igår kväll så i dag har det varit en hel del fixande. Städat, tvättat, handlat & lagat mat. Inte hunnit med någon tid på terrassen i dag,

My kitchen stories..

Det här är Camilla som vi brukar se baka i TV 4:s Nyhetsmorgon någon helg då och då. Det som är speciellt med hennes bakande är att hon gör allt utan ugn. Hon har testat sig fram och kan baka en massa saker man inte trodde var möjliga utan ugn. Hon har som ni ser på bilden givit ut en kokbok men har massor av recept på sin blogg mykitchenstories.se och så finns hon såklart på Instagram. Kollade hennes Instagram och hon har inspiration och recept både med och utan ugn. Det här är ett recept där man inte behöver ugn.. Rabarber Cheesecake med jordgubbar..

Nu plats i soffan: sista tvätten för i dag i maskinen, middag avklarad – en riktigt effektiv dag för mig helt enkelt. Nu ska jag fixa naglarna – kör samma färg som jag målade i nu sist, dvs riktigt klarröd.

Dom här två:) Viker inte från min sida, hänger efter mig hela tiden så glada över att jag är hemma igen. Dom sov runt mitt huvud i natt, den ena ovanför kudden och den andra på sidan. Två veckor kvar till det är dags för dem att bli sommarfina.

Lite politik..

Det är ju EU-val på söndag. Kan absolut inte påstå att jag är insatt och röstade ju inte heller när jag var i Sverige. Det kampanjas och intervjuas lite här och där.. Blev lite konfunderad över Alice Bah Kuhnke svar på frågan hur hon såg på att de (MP) tappat från 15,4 till 9,6%;

Per Holmgren (den gamle meteorologen ni vet) och Alice – toppkandidaterna för MP

Tror att vi har lite olika definition på vad lyckas innebär.

Ett annat val är ju oxå på gång men inte riktigt än och det är en ny partiledare för Liberalerna..

Nyamko Sabuni var ju tidigt ute och flaggade att hon vill leda partiet – Erik Ullenhag har ett starkt internt stöd men har väl inte riktigt uttalat att han ställer upp även om Ekot nu påstår det.. Har ingen direkt synpunkt på vem som är mest lämpad och i politiken är man ju hyfsat jämlik – det enda vi inte haft än är en kvinnlig statsminister och det måste vi råda bot på.. 2019 och bara en räcka med män så långt man kan gå tillbaka historiskt. Har ju egentligen bara funnits två kvinnor som teoretiskt kunnat bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Mona Sahlin och Anna Kinberg Batra. Den första föll på delvis eget grepp men jag är säker på att hela Toblerone affären var skickligt iscensatt av Göran Persson på Finansdepartementet (som han ju var chef för). Den andra föll på att flertalet personer ”i den innersta kretsen” inte gav henne sitt stöd och hon kände då att det var omöjligt att leda Moderaterna utan internt stöd av de närmsta.

Den kvinnliga politiker som verkligen imponerar är såklart Ebba Bush Thor. Hon är den av alla partiledare som har det högsta förtroendet och det kan jag förstå. Även om jag inte fullt ut delar hennes politiska åskådning så tycker jag att hon är väldigt kompetent, rak och tydlig.

Hur många följare på Instagram har partiledarna?

49 400 följare – hanterar inte kontot själv


57 400 följare – hanterar sitt konto själv
exempel:

Ebba Bush Thor 104 000 följare och hanterar sitt konto helt själv.. Exempel


Annie Lööf 72 700 följare och uppdaterar sitt Instagram konto helt och hållet själv. Inte så personligt utan inläggen har ett politiskt ”meddelande” i huvudsak om miljön.

Jonas Sjöstedt verkar inte ha något Instagram konto utan det är Vänsterpartiets konto han kommunicerar i från till 51 100 följare


Jimmie Åkesson hanterar sitt konto själv och har 49 400 följare

Vill vara lite gullig tror jag – eller hur..

När man kommer till Miljöpartiet blir det nästan lite rörigt. Det ena språkröret och tillika vice statsminister Isabella Lövin har lite drygt 7 000 följare. Miljöpartiet har 19 400 följare så det är i huvudsak så de kommunicerar. Den Miljöpartist som har flest följare är (inte oväntat) Alice Bah Kuhnke med drygt 56 000 följare.

Min Slutsats

Stefan Löven tycker inte det är viktigt att bygga relation och på något sätt vara personlig utan överlåter helt till någon/några medarbetare att sköta hans Instagram konto. Dum strategi år 2019.

Ulf Kristersson hanterar nog kontot i huvudsak själv och försöker vara lite ”bjussig” i ena inlägget och strikt i nästa. Jag får en aningen falsk känsla över hans insatser..

Ebba Bush Thor hanterar definitivt kontot själv och lyckas balansera sitt politiska liv med sitt privatliv även om hon verkligen bjuder in ibland. Det viktiga är att det känns äkta så hon når typ alla som läser hennes inlägg.

Annie Lööf – hanterar kontot själv men håller sig till sin roll som partiledare i huvudsak. Tankar om miljön osv. Kanske lite stelt men konsekvent och äkta.

Jonas Sjöström – deras sociala medier strategi verkar lika modern som deras politik. Dvs inte alls.

Jimmie Åkesson blandar hej vilt. Hanterar kontot själv och verkar lägga upp det som känns rätt för stunden. Grabbigt ena stunden, bilden med pudeln nästa osv.

Miljöpartiet – många budskap och många personer som frontar budskapen. Syns tydligt att det typ är en reklambyrå som gjort layouten och så fyller de på med budskap. Ibland inlägg med ”avsändare” som tex kulturministern. Alice Bah Kunhke den självklara stora profilen för partiet.

Några av partiledarna måste verkligen ”shape up” om de ska vara relevanta och nå de yngre väljarna. Dom vill lyssna på en person – någon som pratar till dem. Inte stereotypa budskap där det så tydligt framgår och känns att det inte är partiledaren själv som kommunicerar som i tex Stefan Löven fallet. Om han inte skriver själv ska han inte ha en egen sida eller åtminstone ha någon som kan göra hans sida mer personlig och intressant.

Nu till hundträdgården och sedan bedtime..

God Natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.