Back….

Resan hem gick bra. Planet avgick i tid, lyssnade på bok och åt Pappas mackor som var väsentligt godare än de torra mackor som serveras på planet, medvind så vi landade 20 minuter för tidigt. Skakig landning för det blåste i Malaga och själva landningen från pilotens sida tillhör nog inte en av hans bättre. Hade lite otur så jag fick vänta 1,5 timma på flygbussen så var hemma strax före klockan 19.00. Hundarna så till sig så att man blir smittad av deras totala och fullständiga glädje. Ut i hundträdgården och de sprang och var bara glada med viftande svansar:)

Såg på Arlanda att Bonaqua Stilla har nya flaskor. I alla fall nya för mig. Tyckte att de var jättesnygga, vet inte om även de kolsyrade varianterna har samma flaska men de borde de ha tycker jag. Sticker ju ut lite jämfört med Loka och Ramlösa, på ett positivt sätt.

Hade på mig min nya hårtofs – känner verkligen en jättestor skillnad. Luggen är såå tunn men det kan variera lite mellan olika dagar hur tunn den är, i dag var den riktigt tunn. Är verkligen inte bra på att ta selfies helt enkelt för att jag aldrig gör det. Kanske ska ta och träna upp förmågan lite:) Läste någonstans att varje svensk under sin livstid kommer att ta ofattbara 25 700 selfies. Låter ju fullkomligt absurt!

Kollade upp lite vad som skrivs om Selfies när man googlar..

Man tar mellan sex och tio foton innan man är nöjd med sin selfie och lägger upp den.

Forskare har slagit fast att det finns tre nivåer av selfieberiende: borderline, akut och kronisk ”selfitis”. Människor i den förstnämnda kategorin tar foton av sig själv minst tre gånger per dag men publicerar dem inte i sociala medier. Lider man av akut selfitis tar man minst lika många selfies och publicerar samtliga på sociala medier. Kroniskt selfieberoende människor tar minst sex foton av sig själv per dag och har ett ”okontrollerat” behov av att fotografera sig själva. Kim Kardashian tillhör den kategorin, det behöver man bara se ett halvt avsnitt av Familjen Kardashian för att förstå.

Mellan 2011 och 2017 har 259 personer dött i selfierelaterade olyckor.

Forskare varnar för att om man tar för många selfies så kan man utveckla narcissism.

Personer som tar många selfies överskattar ofta sitt utseende.

Det plutas med läppar, kinderna sugs in och så ska man ha någon snygg ”pose” när man tar sin selfie.

En sak är 100% säker, jag kommer inte att komma upp i 25 700 selfies under min livstid. Man kan dra bort 25 000 och jag kommer inte ens då vara i närheten av antalet selfies.

Atlasbergen..

När luften är riktig tunn ser jag Atlasbergen på andra sidan havet. Inte tydligt utan konturerna. Gibraltar ser jag nog varje dag om det inte är dimma förstås men Atlasbergen lite mer sällan. I kväll ser jag dem, lite tydligare än vanligt och det är en vacker vy med bergskonturerna..

Så nära men ändå så annorlunda. Det är verkligen stora skillnader, inte bara att det är två olika världsdelar jag ser från terrassen. Ser ju faktiskt oxå tre olika länder, Spanien, Gibraltar/England och Marocko. Gibraltar står som land i Wikipedia och beskrivs som ett brittiskt territorium. Man har sin egen valuta Gibraltar pund men även brittiska pund. Befolkningen uppgår till ca 35 000 personer. Spanien hävdar anspråk på Gibraltar men invånarna har avvisat förslaget i två folkomröstningar (1967 och 2002). Enligt 2006 års konstitution styr Gibraltar sina egna angelägenheter även om vissa befogenheter som försvar och yttre förbindelser fortfarande är den brittiska regeringens ansvar. Här shoppas det mycket kan jag lova då skatterna på varor/produkter är väldigt låg på allt tex elektronik, märkeskläder mm.

Nu ut med hundarna en sista vända sedan är det bedtime..

God Natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.