Varför orkar jag..

…bry mig och till viss del provoceras av Blondinbellas Instagram inlägg med livsstilsskryt??

Allt handlar om lyx och indirekt skryt.. Hur hon shoppar extremt dyrt och ofta, hur hon flyger med privatjet, att hon som mål har att hon ska bli världens mäktigaste kvinna. Helt seriöst. För att uppnå detta kommer hon att sluta ge intervjuer i Sverige från och med den här hösten. Hon kommer oxå att lägga ner sin svenska blogg för att enbart satsa på den amerikanska. Jag skulle bli oerhört förvånad om hon hade en väldigt stor blogg i USA och det är inte helt lätt att bygga upp för i USA är hon ju knappast unik. Vet ni att det är 12 personer anställda för att bygga/upprätthålla hennes varumärke, det innefattar bl.a. Instagram och samarbeten – 12 personer heltid! Löwengrip Beauty som är bolaget med skönhetsprodukter omsatte 2018: 85 miljoner kronor och har en för branschen blygsam vinstmarginal på 5%. Stora aktieutdelningar tas ut både därifrån och från Löwengrip Invest där all social media/samarbeten etc ligger.

Gräv där du står finns det business uttryck som heter, dvs bygg vidare där du redan är stark. Absolut inget fel att ha ambitioner att satsa internationellt men att offentligt gå ut och säga att hon inte kommer ge några ytterligare intervjuer etc med den position som Löwengrip Beauty har i dag är att skjuta sig själv i foten. Att ”överge” sin huvudmarknad när bolaget är så nyetablerat och produkter avlistas både här och där för att de inte säljer.. Pernilla Wahlgren har fått hybris heter ju hennes nya show.. Det råder definitivt ingen tvekan om att Blondinbella fått det.. Att med färre följare på Instagram och med all sannolikhet på sin blogg än Pernilla Wahlgren så skulle jag vara försiktig med att nästan vända moderlandet ryggen.. OBS! Inget ont om Pernilla Wahlgren i sammanhanget, bara en jämförelse….

2017 och en bit in på 2018 var det Isabella Löwengrip hype så då blev hon utnämnd som Sveriges mäktigaste affärskvinna (för första gången delades första platsen så hon var inte ensam om att vara just Sveriges mäktigaste affärskvinna. När det delades ut i februari 2019 hade hon inte som jag minns det någon topp placering. Många är det som bett att få se bevis på att hon bedriver Skandinaviens största blogg men de offentliggör inga siffror.. Nu har jag skrivit av mig om det här. Hon är ju trots allt bara 28 år så vi får väl ”skylla på” ungdomlig naivitet… Driven och duktig i många hänseenden det kan jag absolut inte ta ifrån henne. Men omkostnaderna för hennes egna varumärke är jag övertygad om inte står i proportion till affärsnyttan och innebär en stor risk för henne och hennes bolag.


Madonna..

Det är lite liv i luckan över Madonnas framträdande i Eurovision ikväll. Den palestinska befolkningen är upprörd över att hon genom att uppträda visar sitt stöd för Israel. Madonna har svarat att hon inte kan ta politisk hänsyn osv. Hon har ju en stiftelse som på andra sätt stödjer Palestina. Det som avgör att Madonna står där på scenen ikväll är nog inget annat än gaget och att hon når ut till en sjukt stor publik (typ 200 000 miljoner). Hennes storhetstid är ju förbi och nu får hon väl lite av en revival. Jag läser och hör väldigt sällan något om Madonna. Gaget? 1,3 miljoner dollar. Tänk om det gått till välgörenhet istället, det tror jag typ alla tittare hade föredragit framför ett par minuter i TV:n med Madonna.

Petter expanderar..

En person som verkligen arbetat efter devisen Gräv där du står är hotellmagnaten Petter Stordalen. Men på senare år har han börjat ge sig in i andra branscher, vissa närbesläktade andra inte..

Vimal KovacVD Stureplansgruppen

Stordalen har sedan tidigare gått in med ett 10% ägande i Stureplansgruppen, något VD:n Vimal Kovac längre velat.

Nu ger han sig in i förlagsbranschen, med bolaget Strawberry som han redan har i Norge. Han har börjat rekrytera något riktigt duktiga personer från Bonniers och är nu på jakt efter storsäljande författare som i dag ligger på Bonniers eller andra förlag. Han kommer säkert lyckas med det som med allt annat..

En författare som lyckats bra är Alex Schulman som både fått väldigt bra kritik och sålt väldigt många böcker. Senaste succén Bränn alla mina brev kommer nu att bli film eftersom SF har köpt filmrättigheterna. Vet inte när den kommer att komma på bioduken men det är inte i närtid i allafall. Processen för en film är lång..

Så här socialt var det efter middagen och innan ”tårtan” – Inte ens Pappa 78 år kunde hålla sig ifrån telefonen.. Bridge i telefonen var det som gällde för honom..

Till min stora lycka blev det Tacos ikväll:) Till efterrätt en jättegod Gino. Trevlig kväll och sååå kul att träffa Åsa och sonen som är så fin ❤️


Åsas fina katt Flisan låg i sin kattställning och ”bevakade” men kom så klart ner mellan varven och var social. Men bara när hon själv ville såklart, som alltid med katter. Alltid allting på deras villkor, vilket gör dem charmigt egensinnade. Finns ju vissa katter som inte är sociala alls utan bara drar sig undan och vill inte alls umgås men sådan är inte Flisan. Sådan var inte heller älskade Sigge, vår katt i 13 år. Saknar honom fortfarande väldigt mycket men hundarna har ju såklart kompenserar saknaden jättemycket.

Någon som missar kvällens Eurovision är Malin Gramer..

Möhippan fortsätter men nu tillbaka i Stockholm – antar att ytterligare vänninor ansluter. Ingen dålig möhippa – typ tre dygn:). Hon lär vara rätt slut i morgon när hon vaknar..

Hemma hos Johanna Toftby är det fullt ställ med Julen – kokboksarbete helt enkelt.. Resultatet får vi som sagt se i september, om vi vill..

Hannah Graaf delar sin tid mellan Sigtuna och Marbella. Hon har två barn i varje land. Döttrarna i Marbella och sönerna i Sigtuna. En hel del logistik kring det och hon måste ju sakna sina barn var hon än är. Läste någonstans att hon skulle flytta hem när hennes radhus var klart och enligt Instagram har det varit det någon månad så hon kanske är på hemväg? Sönerna tror jag att hon har varannan vecka delad vårdnad för men döttrarna har hon väl ensam vårdnad om eftersom de bor i Marbella. Har ingen aning – men hon verkar få ihop det på något sätt i alla fall. Kanske fd maken kommer ner till Marbella de veckor hon är i Sverige för när jag tänker efter är nog döttrarna yngst.. Snygga är de hur som helst, hon och systern..

Magdalena.. Coola byxor – vill ha:)

Nu Eurovision – heja John Lundvik!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *