Löshår & hundar..

Det är nog inte många som har ett riktigt härligt hårsvall utan att ta hjälp av löshår eller extensions som de kallas. De finns i två olika varianter. Den ena löder man fast i håret och sitter i hela tiden och får fyllas på efterhand. Den andra är sk clips som man sätter fast i håret – en större eller många mindre slingor. Mitt hår är ju så soppigt och tunt och skulle verkligen behöva just extensions men de som man löder fast skulle nog skada håret och hämma återväxten och den andra varianten skulle nog tynga ner och synas för mycket. Återstår en typ av klämma som jag haft tidigare när mitt hår hår var normalt och jag var blondin. Jag har kollat i Marbella om jag kunde hitta någon sådan klämma eller något annat som skulle kunna funka men utan resultat. Glitter här i Sverige har just en sådan löshårsklämma och jag gick förbi en butik i dag och kollade. De hade 25% rabatt på allt ”hår” och en klämma och tofs som förvisso inte riktigt var rätt nyans kan hjälpa mig att få till ett lite bättre hår för någon hundralapp. Det är inte äkta hår utan syntetiskt men ser mycket bättre ut än man kan tro..

Kan verka ytligt och löjligt men jag tänker på det här med håret varje dag.. Nu får vi se och hoppas att det kan funka och kännas bättre med lite hjälpmedel..

In the city..

Var ju som sagt inne i stan i dag, gick bla förbi Sturegallerian och det var så mycket folk både på uteserveringarna och som rörde sig på gatorna.

Var förbi Linda på Linda Vista i hennes fina salong som fyller år i dag. Hon har ”vuxit” så när jag började gå hos henne för sju år sedan hade hon en mycket mindre salong tvärs över gatan. Nu har hon & kompanjonen Cissi även utvecklat egna produkter under varumärket Sweden Nails. Kul att träffa henne för en kortis, var inte direkt i går.

När jag gick vidare så gick jag bla på Jakobsbergsgatan mötte en Karisma (det är inte så ofta man stöter på dem på stan) och efter ytterligare 50 meter mötte jag två stycken Tintin. Då kände jag verkligen hur mycket jag saknade hundarna ❤️

Om lite drygt 48 timmar får jag träffa dem:)

Coola Victoria på Zetas..

Zetas Handelsträdgård måste vara en av de absolut bästa både i Sverige och utanför. Hon, Victoria, verkar så genuint härlig och handelsträdgården har så mycket fint både vad gäller växter, krukor och allt som hör till.

Finns några handelsträdgårdar i Marbella men ingen som kan mäta sig med Zetas när det gäller känsla. Däremot har vi en stor med riktigt bra sortiment som ligger strax nedanför La Canada. Det är dit vi kommer att åka för att köpa de där kompletteringsväxterna till rabatten med petuniorna.

Finns ju sedan länge ett café på Zetas som utvecklats otroligt mycket under Victorias ledning. Nuförtiden åker folk dit bara för att fika och ”insupa atmosfären” och inte nödvändigtvis för att köpa några växter, men det följer nog med en pelargon eller kruka hem ändå:) Tror att det var Victorias pappa som startade Zetas och att hon typ vuxit upp där och sedan tog över. Hon har verkligen utvecklat det enormt jämfört med hur det var när man var där första gången för typ 30 år sedan.. Hon har givit ut några vackra inspirationsböcker oxå. Har ingen av dem men sett något omslag mm och det förmedlar verkligen en härlig känsla och ger inspiration.

En annan som kommer att ge ut en recept och inspirationsbok är Johanna Toftby, vem är det undrar nog många av er. Hon var med i Ensam mamma söker den första säsongen och lyckats kapitalisera på det mer än någon annan som är med i ett program av det slaget. Hon har i dag en jättestor blogg och 45 400 följare på Instagram – hennes fokus ligger på resor, mat och lite mode.

Såhär kommer boken att se ut, den kommer i september. Själv har jag aldrig riktigt lockats av hennes recept men kanske jag har gått miste om något?

Apropå recept.. När jag med 53:ans buss i dag åkte förbi Folkungagrillen hade de två stycken skyltar i fönstret. På den ena stod det Hemlagat mos och det ser man ju ofta i korvkiosker men på den andra stod det Hemlagat ris och vad det innebär förstår jag inte riktigt. Det enda man kan tänka sig då är väl att de kokar vanligt Uncle Ben ris och inte kör med sådana där påsar som blir klara på nolltid.. Första gången jag sett någon göra ”reklam” för just hemlagat ris:)

Fredag betyder Lets Dance men eftersom vi ska hem till min fina lillasyster får vi titta med ett halvt öga.. Vill ju hinna prata och umgås och inte bara stirra på TV:n.. Nu har jag nästan glömt bort hur många som är kvar men det är väl Kristin, Linnéa, Magdalena och Lancelot så ytterligare ett program (efter kvällens) innan det är finaldags. Tror fortfarande på Kristin och Linnéa i finalen trots att Linnéa stod på trappan förra veckan. Men jag kan missbedöma folkets stöd till Magdalena så att det i stället blir hon som står mot Kristin i en final. Vi får helt enkelt se.. Det är ju väsentligt viktigare det som händer i morgondagens final. Vi brukar ju alltid haussa upp förväntningarna på vårt eget bidrag och har väl gjort det i år oxå. Hörde något om att vi är typ andeahandstippade på bettinglistorna (tillsammans med något annat land). Tydligen Holland som är favorittippade. Det är bara att titta på de senaste åren så vet man att det kan gå precis hur som helst..


Hannah Widell (Perfect Day Media och den ena systern i Fredagspodden) separerar från sin man Gustav.. Jag har riktigt haft det på känn när man lyssnat på de senaste veckornas poddavsnitt. I dagens podd säger hon tydligen att de separerat men enligt Expressen vill hon inte göra några ytterligare uttalanden. Varför ska Expressen ringa någon som separerar och be om kommentarer? Vad har vi med det att göra, deras separation alltså. Det är en jättejobbig situation för dem som par och som familj så det minsta man kan göra är väl att lämna dem i fred..

Snart dags att äta middag och sedan bege oss till systern..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.