Följare….

”Alla” jagar följare och alla jagar likes.. Kanske inte riktigt alla men väldigt väldigt många.. Många följare = hög status. Tittade lite snabbt på hur många följare några stora Instagram profiler har i Sverige och de två största i USA:

Galet så många följare – lite förvånad att Pernilla Wahlgren har fler följare än Blondinbella.. Men som jag skrivit om tidigare så har Blondinbella hamnat ”in between” nu och hennes inlägg är extremt likartade och blir därmed tråkiga..

Världens största konton?


Jag vet inte men jag tror att de här två damerna har världens största Instagram konton.. Kim Kardashian och Beyonce med 138 respektive 127 miljoner följare. För varje inlägg de gör har de ett par miljoner likes.. För ett samarbete med ett inlägg på Instagram påstås siffran ligga på ca 1 miljon dollar. Vi lever i en galen värld….

Själv har jag 237 följare:) Det finns ju flertalet böcker som handlar om hur man ska bygga upp och behålla följare. För oss vanliga dödliga är väl inte det av något direkt intresse men för Influencers och företag är det ju av största vikt i dagens sociala medier samhälle. Det är därför förvånande hur många företag som hanterar sitt Instagram konto så dåligt, både vad gäller innehåll och frekvens. Om man inte gör det bra är det bättre att låta bli. Att ”All reklam är bra reklam” är sannerligen inte sant.

Systrarna von Sydow..

..har kommit ut med ytterligare en kokbok. Ser så härligt, fräscht och enkelt ut och boken är dessutom väldigt vacker..

Går inte att ladda ner en kokbok och det är inte heller på det sättet man vill ha en kokbok. Den ska ligga där på köksbänken när man lagar något av recepten och man ska kunna inspireras när man bläddrar igenom den sittandes i soffan. Alltid så stor prisskillnad mellan tex Akademibokhandeln och Adlibris.. Den första tar på extrapris 249:- den andra 199:- Inte så att Adlibris lägger på fraktkostnad så undrar varför Akademibokhandeln är så mycket dyrare..

Aktuellt..

Modernt just nu – den här från Anine Bing.

Har en variant av en sådan här – inte lika mycket ”army look” som den här men fin så den plockas fram nu..

När jag är tillbaka blir det till att ta en tur till Gamla Stan för att gå igenom och se vilken restaurang det blir för Silverbröllops middagen..

Tror att jag mer eller mindre kommer att ha lyssnat klart på En bur av guld när jag sätter mig i flygplansstolen på tisdag. Den är riktigt bra men är det något jag ska ”klaga” på så är det att uppläsaren ibland kan bli lite överdriven när hon läser.. Blir nog Spotify Inifrån i öronsnäckorna på flyget. Jag vet inte om den är lik ”facklitteratur” och då kan det vara skönt att mixa med något skönlitterärt..

Den här typen av hårband är ju väldigt inne nu – kan kanske hjälpa mig att få håret att se bättre ut, vill ju inte ha hatt jämt. Gör ju inte så mycket slitage på håret heller som tex ”snoddar” gör men nu har den där gamla sortens snoddar kommit tillbaka som inte ”skadar” håret.

Från Glitter som har en hel uppsjö av olika hårsnoddar, hårspännen mm.. Apropå det så undrar jag hur det går för Isabella Löwengrips nya företag Hermaine Hold som ju oxå fokuserar på produkter till håret (dvs hårspännen mm). Får kolla lite på det någon dag..

En sådan här eller liknande borde man ha så att man lättare hittar sin väska på bagagebandet.. Helst av något helt okänt märke så att ingen annan har en likadan för nu är det rätt många som har lite annorlunda resväskor.. Den jag åker med nu är så standard och så grå – ska se om jag hittar något band eller så som jag kan knyta på handtaget för att urskilja den lite..

Apropå hitta så hittade jag en sololja med solskydddsfaktor 15 som låg i necessären jag skulle packa.. Perfekt, nu behöver jag inte köpa någon för den är typ full och faktor 15 räcker om man inte ligger i solen och pressar. I dag fläktar det rejält så lätt att luras och stanna i solen för länge.. Speciellt om man har en bra bok att lyssna på..

Allt är packat och klart, bara den lilla sminkväskan som ska ner i morgon. Reskläderna framhängda – åker alltid (de få gånger jag reser) i bekväma kläder även om flygresan är kort. Långt ifrån Blondinbella med korta kjolar och high heels med andra ord:) Pappa hämtar på Arlanda vilket jag är otroligt tacksam över.

Tar bussen till Malagas flygplats – jättesmidigt och går fortare än om man blir skjutsad med bil. De går ofta men har ändå kollat tidtabellen och planerar att ta en buss vid elvatiden så att jag inte behöver stressa.

Garnier Lemongrass..

Älskar allting som doftar Citrongräs,  nästan. Vissa billiga doftljus tex kan ha en alldeles för stark och skarp doft. Såg i dag nya(?) produkter från Garnier med just citrongräs som doft. Blandannat en gel för ansiktstvätt och en fuktcreme. Fanns ett prov på fuktcremen som jag testade på handen, inte ett dugg kladdig utan gick rakt in i huden precis som det ska vara och så luktade den precis lagom mycket citrongräs. Kanske något att testa när de produkter jag har nu är slut. Väldigt bra priser var det, runt 70-80 kronor styck.

” Hund SPA bokat”

Den fjärde juni är det dags för Tintin och Karisma att bli sommarfina.. Går ju till frisören klart oftare än mig:) Jag går inte alls eftersom håret är som det är… Egentligen kanske jag kunnat vänta någon vecka till men med hänsyn till värmen så blir det bra timing..

OBS! Inte Karisma..

Karisma gillar ju att bada och bli fixad till skillnad från Tintin som inte alls uppskattar det.. Hunden på bilden är som sagt inte Karisma men rätt så lik en yngre Karisma.. Den här hunden har blivit fixad på Tassen och Nossen i Stockholm som ägs av Meral och hennes syster..

Nu en film och popcorn så att jag slipper tänka på flygresan i morgon..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.