Påsken snart här..

Då har vi kommit in i påskveckan.. Finns några ställen med påskbuffé som tex Noellas och Tompas Bodega.. Noellas har generellt sett bra mat tror jag, har ätit deras Toast Skagen där och den var hur god som helst.. Påskbuffén kostar 25 Euro inklusive en snaps och en dryck.. Det kan man inte kalla dyrt men kommer inte gå dit, är uppe i Nueva Andalucia.. Köper lite sill och lax i svenska butiken och resten på Supersol och grönsaksståndet.. Måste bara ta en titt på Tompas Bodega..på Instagram alltså..

Tompas Bodega..

Vet inte om de har en enhet i Marbella och ytterligare en i Puerto Banus men vet att de har en i Marbella.. Efter att ha sett Instagram bilden på deras julbuffé så är det inte aktuellt med någon påskbuffé där..

Ser ju allt annat än aptitligt ut..

Lite andra bilder från deras Instagram..

Portionsförpackningar med smörgåstårta..

Dagens lunch alternativ till vänster och deras nyhet snapas till höger, det ser ju riktigt goda ut..

De har även en liten mini deli som inte verkar ha något större sortiment men man kan ju alltid ge dem en chans..

Noellas…

Ligger i Nueva Andalucia och det är där vi köper snuset under disk.. fast det får man så klart inte prata vitt och brett om är de tydliga med:) Höga böter..

Lite skillnad och jag tror att det även återspeglar sig i maten.. Den 1/5 har de två-årsjubileum som de firar med en dag/eftermiddag med Paella och annat för 25 Euro.. Kanske något att gå på., De har inte öppet på kvällarna och stänger klockan 18.00 men Paella har jag inte ätit sedan vi kom hit så dags nu kanske nu..

Fira påsken..

Visst är det här ett fint uterum? Just det här ligger på Gotland, mitt dröm uterum skulle ligga på Österlen i första hand och Gotland andra hand..

Här skulle man gärna kunna tillbringa 365 dagar och kvällar per år.. Österlen..

Växterna och de vackra krukorna kan man tex köpa här..

Å ta en fika eller lunch kanske..

Färdigdrömt om vackra växthus och uterum – har ju nästan ett växthus året runt här fast utan väggar..

Scandi Supermarket..

Har varit iväg och handlat lite på Scandi Supermarket.. Istället för påskägg fick jag Västerbottenost av Pappa:) Så mycket godare – är ju inte direkt något fan av godis så något lösviktsgodis kom inte med hem.. Spanskt godis är allt annat än gott men på Scandi har de svenskt lösviktsgodis..

Påskmust, påskägg, påskris och såklart sill, lax och det andra som hör påsken till.. Blev sill men hoppade laxen då den var väldigt dyr.. Finns ju gravad lax att köpa i de vanliga livsmedelsbutikerna till mycket lägre pris. Men köpte ju inte tillbehören så det blir nog en laxfri påsk..

Apropå svenska ställen så visade det sig att Pappa varit på Tompas Bodega en gång och sett någon fotbollsmatch och ätit en hamburgare.. Något han inte gör om..

Hide away….

Här i Andalusien finns det ett gäng Hide Aways, ett av dem är Rancho Los Lobos. En genuint spansk hästgård.. Har aldrig varit där men skulle inte ha något emot ett besök där.. Rummen är jättefräscha i all sin minimalistiska enkelhet..

Den vitkalkade putsen och de bruna dörrarna – så vackert!

Magisk grönska

Vackra hästar som jag i och för sig inte skulle våga rida på..

Gör alldeles för lite utflykter.. Det finns ju så mycket att se och upptäcka här i omgivningarna.. Har faktiskt varit pinsamt dålig på utflykter.. Man behöver ju inte göra det vare sig dyrt eller krångligt – inga övernattningar behövs för att upptäcka massa nya platser..


Mot Stockholm..

Nu är det spikat att jag åker till Stockholm i mitten maj. Kommer att stanna cirka en vecka och bo hos Pappa.. Det var nog ganska exakt ett år sedan jag var i Stockholm senast. Ogillar ju verkligen att flyga.. En ”rädsla” som kommit på senare år, var inte alls rädd tidigare.

Kommer inte ihåg riktigt när körsbärsträden blommar i Kungsträdgården och det varierar ju självklart år från år baserat på temperaturen under april/maj.. Vackert är det så jag hoppas få se det..

Tror nog att det brukar vara före mitten av maj så missar det antagligen.. Men kommer hinna med en del annat som att träffa syster och mina kusiner som jag inte träffat på jättelänge..

Något som är otroligt fint är äppelblommningen Österlen.. Ja, när äppelträden blommar överhuvudtaget men just på Österlen har de ju så många träd.. De blommar runt slutet på maj..


Game of thrones..

Nu råder värsta Game of thrones febern.. Ny säsong hade premiär i natt.. Är det kanske annonserat att det är den sista och det är därför ”hypen” är så stor eller är den alltid det inför varje säsong.. Jag har hur som helst inte sett något avsnitt och kanske tillhör en väldigt liten minoritet:) Klart att jag känt till serien men inget som jag känt mig lockad av. Bilderna de lägger upp på det officiella Instagram kontot har mellan en halv och en miljon likes typ.. medlemmarna i Familjen Kardashian ligger runt en miljon de oxå.. Vilken galen värld vi lever i…

Annat….

Tyvärr kunde de inte fixa mina byxor, var och kollade idag. De är så pass för stora att de inte kommer att bli ”perfekta” genom att jag okynnesäter knäckebrödsmackor med Västerbottenost.. Får testa och se om jag kan hitta någon variant att använda dem med tex en oversized skjorta eller tunika.. I övrigt efter det att jag var och handlade med Pappa har jag varit på Supersol och handlat middagsmat för måndag-onsdag, promenerat en del och fixat hemma. En högst ordinär måndag..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *