Ostbegär..

Osten är slut, har ätit precis hur många knäcke mackor som helst varje dag.. Nästan som en ”addiction” – nu åker Pappa och jag till Svenska butiken på måndag och köper ny.. Köper nog två:) Det är ju faktiskt nyttigt både med fibrerna i knäckebrödet och osten och jag behöver ju något kilo till så bara bra om jag ”okynnesäter” lite ost mackor typ dygnet runt.

Man bara ser ju hur god den är..

Andra saker man kan göra..

Man kan ju även göra små potatisformar med potatis, sharlottenlök och Västerbottenost till någon köttbit. Kan säkert vara hur gott som helst..


Västerbottenpaj som man normalt sett förknippar med det traditionella tillbehöret på kräftskivan.. Nu tillsammans med en sallad är det oxå något som man kan göra någon dag..

Apropå vikten….

Som sagt så går ju vikten stadigt uppåt och börjar nu bli ”normal” men är fortfarande långt ifrån tidigare vikter och väldigt långt ifrån ”medicinvikten” på 70 kilo.. Det är fortfarande en massa kläder som hänger väldigt löst och en del jag bara inte kan ha för jag inte ser ”klok ut” i dem. Provade ett par svarta skinnbyxor som inte är helt äkta tror jag och de minns jag som helt normala (inte dem jag växte ur och sålde) men nu.. Jag tror att jag skulle kunna stoppa in en liten kudde eller något annat hyfsat rätt stort så stora var dem.. Tyvärr.. Vill verkligen kunna använda dem för de är snygga men när de sitter så här är de allt annat än snygga.. Tror jag ska ta dem till Monas Lavenderia (hon både tvättar, syr och lite allt möjligt) och be henne sy in dem. Hon är väldigt billig så jag skulle gissa på att det skulle kosta max en hundring att få det gjort och det är det ju verkligen värt.. j

Snyggt – Eller hur?

Hästgården..

Det är inte den här hästgården!

Lyssnade klart på de två återstående avsnitten igår. Började med dem så att jag skulle lyssna på dem i en följd och inte blanda in någon annan podd emellan. Historien började som sagt för 26 år sedan när uppgörelsen sker 2018.. Som väntat var allt sant och hästgårdsägarens sambo med barn levde under skyddat boende då han hotat att döda henne.. Hon kände till historierna då ”back then” men var ju själv ung typ 20 år och skyllde på tjejerna. Det var väl lättast så men inget hon kan förstå i dag och ”skäms” över. Även om innehållet inte var så muntert så var det en bra dokumentär som visar vad som kan hända under mer eller mindre sektliknande förhållanden och med väldigt väldigt unga tjejer som inte vågar prata..,

Instagram shopping..

När våren kommer sådär på riktigt så kommer suget efter vårkläderna.. Dags som sagt att åka till lagret men har ju såklart en del våriga kläder att ha för det har man ju ofta året runt.. Förr fönstershoppade man och det kan man ju göra nu oxå. Många shoppar på Internet genom att googla runt på olika sidor, välja ut det som de tycker är snyggt, lägger det i varukorgen men checkar aldrig ut så det blir alltså inget köp utan bara ” massa” öppna varukorgar här och där. Har hört om det i vissa poddar men det lockar inte mig alls.. Däremot kan jag Instagram shoppa.. Dvs hitta lite inspiration Instagram. Inte för att jag ska köpa nytt utan kanske framför allt för att hänga med. Har ju inga svenska tidningar och skulle i och för sig kunna ha tjänsten Readly där man får tillgång till hur många tidningar som helst men tycker det är lite krångligt och svårläst i en IPhone.. Kanske ändrar mig om jag får upp mitt lösenord etc på min lastgamla iPad. Men inget jag prioriterar.. Nu prioriterar jag som sagt Instagram shopping och kollar efter vad jag har i mina egna ägor.. Modernt i vår/sommar:

Vit kostym = Check. Den är 15 år gammal och jag hade den på den där tillställningen när vi firade vår 10åriga bröllopsdag Södertuna Slott. Måste lägga upp byxorna om jag ska använda den för då hade jag riktigt högklackade skor. Har även en vit kavaj och vita byxor som inte direkt är en kostym eftersom de inte hänger ihop men duger absolut.. Det lönar sig att spara på kläder:)

Längre plisserad kjol = check. Min är tyvärr inte rosa utan svart men det går i princip lika bra.. Kanske då bättre lämpad för kvällar eller så.,

Vädret hur bra som helst i dag oxå men lite lite svalare ikväll. Fortfarande bara långärmad tröja när sista kvällsrundan gjordes 22.30..

Konstig prissättning..

Brukar ju ibland gå iväg och köpa microvågs popcorn. De brukar kosta en Euro. Ikväll när jag var ute med hundarna gick jag in för att köpa en ny.. Slut.. De hade då istället ett sjupack som jag inte riktigt lagt märke till tidigare.. Borde då kosta i allafall fem-sex Euro men nej det kostade två Euro:) Så nu har jag popcorn ett bra tag..

Systrarna Graaf..

Håller tydligen på med någon reklamkampanjsfotografering för Reebook. Jag vet inte riktigt hur ”gamla” de hunnit bli men de är ju inte direkt superunga längre.. Kände att jag måste googla.. Orkar inte.. Magdalena är född 1975 och Hanna 1978.. De ser ju minst 20-25 år yngre ut än en själv.. Bra gener såklart och så har de säkert bra cremer? Magdalena har ju även vitamin varumärket Better you med flera olika varianter, bland annat en som gör att hon alltid är snyggt brun. Inte sådär orange som vissa cremer och kapslar kan göra en utan just snyggt brun..

44 år och med fem barn senare:)

Hanna 41 år och fyra barn senare..

Visst är det retuscherat men såg även Magdalena intervjuas på Lets Dance utan möjlighet till retuschering och det är bara så att hon är avundsvärt snygg både för sin ålder och rent generellt.. Så även lillasystern.. Hon och hennes man flyttade ju hit men skilsmässan kom efter mindre än ett halvår.. Tror hon bor kvar växelvis och fortsätter sitt jobb som mäklare men ska flytta hem igen när hennes nya radhus är klart (läste jag någonstans)..

Bussar..

Marbella stad ska köpa in ett antal nya bussar av märket Mercedes. Man har turer mellan tex Puerto Banus och Marbella, San Pedro och Marbella med hyfsat täta avgångar. Nu har de bestämt att alla som är mantalsskrivna i Marbella ska få gratis busskort. Dessa gäller från och med 1/5. Man behöver inte vara spansk medborgare utan bara mantalsskriven här vilket inte har någon praktisk betydelse för en själv.. Däremot har det det för Marbella stad som får fler kronor ur ”statsbudgeten” ju fler mantalsskrivna de har. De brukar därför med jämna mellanrum gå ut och uppmana alla som bor här hela eller delar av året att just mantalsskriva sig här..

Ingen buss i morgon men förhoppningsvis lika bra väder och minst en riktigt lång promenad.. Nu ska jag hitta någon podd att somna till.. Nattsömnen igår var sådär så sov en stund på dagen i dag så jag hoppas att det inte påverkar så att jag inte kan sova i natt..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *