Tapas på Pinxto..


Det har verkligen varit Superväder i dag.. Det blev några timmar ute på promenad i dag oxå – så härligt! Gick väldigt långt utmed strandpromenaden och hundarna mötte massa beundrare och andra hundar och hade med andra ord en riktigt bra fredag:)

Lunch på Pinxto..

Men innan den där långa promenaden hade jag ett möte på ett Tapas ställe som heter Pinxto och som jag nog skulle säga är Marbellas bästa. De har en restaurang i Marbella och en i Puerto Banus. Vi var på den i Marbella, har aldrig varit på den i Puerto Banus. Mötets syfte var att stänga det projekt vi jobbat med en tid vilket självklart var tråkigt men ibland måste man inse att det inte är riktigt genomförbart. Bättre att flagga i tid så att den andra parten kan hitta en annan väg än att hålla dörren öppen för länge. Hade det kunnat vara genomförbart tror jag absolut att det hade blivit framgångsrikt så det kändes verkligen trist att ”stänga” det. Den andra parten ville verkligen att det var vi som skulle vara de som drev det så vi diskuterade olika alternativ till hur det skulle kunna gå att få ihop det men det ser inte ut som att det ska gå att sy ihop.. Även om innehållet i mötet inte var så kul så var lunchen desto bättre;

Alltid mycket folk – dag som kväll och så är det ju när något är riktigt bra..

Dels finns det en lååång disk med något större tapas sedan går servitörerna runt borden och erbjuder olika tapas och du tar då de du vill ha.. När man ska betala räknar de dina gröna pinnar som du ser sticker upp alternativt de gröna minifaten om det är en större variant av Tapas. Effektivt och enkelt:)

Ser det inte gott ut?

Precis hur gått som helst och jag åt så jag blev riktigt riktigt mätt.. Har varit där förut men det var ett bra tag sedan men nu i dag undrade jag varför.. Med tanke på hur gott det är och även prisvärt så får det nog bli något mer besök inom en relativ snar framtid..

Tänk vad lite smink kan göra..

Nu tycker jag i och för sig att Sanna Lundell är vacker, med smink eller utan men skillnaden är verkligen stor.. Rubriken kanske är lite missvisande för det kanske inte är så lite smink som krävs för att få till det och framför allt ett proffs som lägger make up:en. Det spelar nog ingen roll hur mycket smink jag har för jag skulle inte få till det rent tekniskt ändå.. Hon har ju oxå gjort en väldigt bra utveckling i tävlingen oxå, får se hur långt det räcker.. Hon kommer definitivt inte vinna och i de första avsnitten låg hon riktigt risigt till..

Är det här vinnaren?

Dels har hon fysiken men kanske ännu viktigare den riktiga vinnarskallen.. Hon tränar och tränar och så tränar hon igen.. Jag undrar hur många timmar per vecka hon tränar.. Hon har väl legat etta efter varje program och om inget oförutsett händer så är det väl ingen högoddsare att hon vinner den eftertraktade röda glasskon.. Men man vet aldrig för vips så kan det komma en publikfavorit och stödröster som rör om i grytan.. Vi får se helt enkelt..

Kristin med sin stilige son:)

Sidenblusar..

Jag minns när Pappa och någon gång var Mamma med var i Thailand.. Minns att de dels köpte siden morgonrockar men även några sidenblusar.. Dessa använde jag otroligt mycket och det var ju så länge sedan så jag har inte kvar någon av dem. De är bekväma och man blir aldrig varm/svettig i dem och de ”never goes out of style” som man kan säga. Det har ju funnits en hel del sidenblusar a la knytblus men det skulle jag inte vilja ha utan de där vanliga och sååå snygga som finns i alla de färger och former..

Den grå och den vita är sådana man kan ha i garderoben år efter år, de kommer aldrig bli omoderna..

Kanske inte rätt just nu..

Det är kanske inte exakt rätt timing för olika ljuslyktor etc men råkade av en slump hitta de här på en Instagram sida.. Oavsett årstid så kommer det dagar/kvällar som är mörka och då är det så mysigt med de levande ljusen istället för lampan.. Har både ljuslyktor och stearinljus men ett doftljus eller två skulle inte skada..

Nu kvällens sista hundpromenad.. Avslutar när jag kommer in.. Ska se om jag kan ta någon bild, inte helt lätt med två hundar i släptåg:)

Fick till två bilder.. Väldigt mycket folk ute i kväll i rena rama sommarvärmen.. Hade bara på mig en tunn långärmad tröja klockan 22.00… Hade kunnat ha haft en T-shirt utan att frysa..

Tintin och Karisma samarbetade någorlunda väl så att jag kunde ta de här två bilderna.. Gick och köpte en microvågspopcorn som jag ska äta nu till röstningsresultatet i Lets Dance.. Sedan är det bed- och poddtime.. Fredagspodden och nu har Mitt i livet dykt upp:) Ett nytt avsnitt av P1 dokumentär och sedan har jag kvar två avsnitt av ett gammalt P1 dokumentär om en hästgårdsägare. Den här hästgårdsägaren köpte i massa ridhästar och hade en ridskola där det höll till en väldig massa unga tjejer.. Efter en tid dök det upp rykten om sexuella övergrepp vilket dels delade föräldrarna till hästtjejerna i två läger. De som valde att tro honom och de som inte gjorde det. För att göra en lång historia kort så fälldes han och dömdes han till 2,5 års fängelse. SVT gjorde någon dokumentär då de tyckte att de var mycket som inte stämde och han kunde få tillbaka sin licens att bedriva hästverksamheten vidare (för då hade han avtjänat drygt två år av fängelsestraffet). Jag har nu kommit till avsnitt fyra där det uppdagas att det faktiskt var sant. De tjejer som blivit utsatta var främst tjejer med lite trasslig bakgrund och ensamstående mamma etc. Det var långt ifrån alla som blev utsatta även om han hade ett lite konstigt beteende främst mot de hästtjejer som bodde på gården på heltid eller på helger. Många valde att blunda för de konstiga beteendet eftersom hästarna var deras allt. Han lovade dem ”bättre” hästar och att de skulle få vara med och tävla etc om de inte sa något alternativt ”ställde upp” Riktig gris och han har blivit tillfrågad om att delta i dokumentären men har av förklarliga skäl valt att avstå. Även om det inte blir i dag så måste jag lyssna klart på de två återstående avsnitten. Han var vid tidpunkten (typ 20 års sedan eller så i 35 års åldern och tjejerna mellan 14-18). Jag har inte riktigt fått grepp om hur många tjejer det rörde sig om. Han fick två barn med en av de ”bofasta” hästtjejerna, hon var då 19 år och de levde ett normalt samboliv även om det framkommit att hon känt till en del av det som hänt. Varför lyssnar man på sådant här, det är ju bara otäckt.. Svaret är nog så enkelt att jag tycker om att lyssna på dokumentärer. Framförallt sådana som beskriver ett händelseförlopp i flera avsnitt och där sanningen växer fram genom olika vittnesmål och med tiden. Jag tycker inte så mycket om de korta dokumentärerna som nästan skummar på ytan och där man inte går på djupet. En annan dokumentärpodd som jag uppskattar är Rättegångspodden som grundligt beskriver ett fall från A-Ö inklusive den avslutande rättegången. Den kanske jag uppskattar för att jag någon gång för länge sedan hade en önskan/vilja om att bli advokat. Mina studieambitioner låg däremot inte linje med den önskan tyvärr..

Lets Dance är kul men ibland undrar man hur folk tänker och det blir ju lite tråkigt när vissa som har noll talang hänger kvar på andras bekostnad.. Kan förstå att Thomas Ravelli är populär bland svenska folket men Dan Ekborg?? Han är otäck.. och borde definitivt åkt ut istället för Sanna Lundell tycker i alla fall jag..

I morgon ska det bli absolut strålande sol – inte ett moln enligt prognosen och minst 21 grader i skuggan.. Innebär lite sovmorgon och sedan ute lääänge, det är ju helg ❤️

Kram


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *