Comeback..

Hurra, solen och värmen ska göra comeback.. Söndag, måndag och tisdag lite risigt väder sedan ska det vända helt med både sol och värme!! Man blir ju så bortskämd med vädret här så när det blir dåligt en lite längre period är det inte populärt.. Nu när det vänder ska jag se till att få lite färg, även om det är en hel del möten och annat som ska fixas så kan man nog hinna med en stund på balkongen eller utomhus varje dag. Solen är ju stark nu och tar nog rätt så bra vilket är positivt men man får se upp så att man inte bränner sig..

Apropå Grönt är skönt..

..vet inte om bilden är fotograferad på Waldemarsudde på Djurgården eller på Fredriksborg på Värmdö.. Fin bild är det hur som helst och ett sådant där tillfälle när jag hade tur:)

En trött Tintin …. Han är nästan mer lättfotografrrad än Karisma så har fler bilder på honom..

Nästan lite hemlängtan.. Snittblommor på bordet och blommor i krukor på fönsterbrädorna.. Det är något som inte finns i någon lägenhet här.. fönsterbrädor alltså.. Det är synd för det ju så fint med blomkrukor med tex pelargoner..

Hemsk årsdag….

Det är som alla säkert känner till årsdagen av terrorattentatet på Drottninggatan. Lyssnade på en P1 dokumentär häromdagen som handlade om en av dem som skadades men överlevde. Eng ung tjej som heter Saga.. Dokumentären skildrade hur hon gick hemifrån den där fredagen, hur familjen först inte kunde få tag i/hitta henne och den långa rehabiliteringen. Hon kommer att få leva med sin hjärnskada och andra men resten av sitt liv. Hon arbetstränar nu och kan jobba någon timme men blir fruktansvärt trött efteråt och ibland kommet det ett bakslag så att hon måste vila flera dagar efter ett pars timmar jobb. Så meningslöst att en ung tjej med en sambo och en liten son ska få sitt liv totalförändrat på grund av att en idiot utför ett attentat mot en hel stad – ett helt land. Några som mår extra dåligt i dag är lilla Ebbas föräldrar. Sorgen och saknaden blir nog mer påtaglig på en årsdag. Speciellt Pappan som ju levde för Ebba. Han hade ju de ekonomiska möjligheterna att inte jobba så när skilsmässan från Ebbas mamma var ett faktum och varannan vecka livet tog vid så slutade han att jobba så att han de veckor han hade Ebba fokuserade 100% på henne. De gjorde så mycket olika saker, framför allt på helgerna eftersom Ebba ju gick i skolan på vardagarna. Om man levt så totalt för sin dotter är det givetvis oerhört svårt och tungt att resa sig igen nör man förlorat sin dotter. Lyssnade på hans Sommarprogram och då verkade han väldigt isolerad i sin sorg men nu har han likt Ebbas mamma startat en stiftelse till minnet av Ebba; Ebbas minnesfond. Ebbas mamma är självklart lika ledsen och har samma saknad men verkar ha haft det lättare att hantera det.. Hon har skapat Ebbas Änglar och arbetar för att av minnet av Ebba ska finnas kvar. En konsert hålls i dag på Stockholm Water Front, just till minnet av Ebba och det har hållit mamman lite sysselsatt vilket gjort det lite lättare sa hon idag på TV4:s Nyhetsmorgon. De kallar inte heller Ebba för samma namn. Han skriver Ebba Stefansdotter Åkerlund (pappan heter Stefan) och hon Ebba Åkerlund. Hon skriver om att det finns stiftelser och beskriver även pappans stiftelse på ett fint sätt. Han nämner inte hennes stiftelse med ett ord. Det känns tråkigt och lite sorgligt på något sätt..

Kanske inte alltid..

..Tintin blir så bra på bild.. Skulle ta en bild på Karisma men då hoppar någon fram och tar plats:)

Karisma är van med sin ”lillebror” och orkar inte riktigt bry sig..

Finaste Familjen..

Finaste familjen är en riktigt bra serie tycker jag, precis lagom utan att bli för tramsig som många serier tenderar att bli.. Inte så att jag slaviskt följer alla avsnitt men det blir nästan så att man ser alla eftersom de ligger i anslutning till Lets Dance.. Aoropå Lets Dance så blev han uppriktigt besviken och ledsen Fab Freddie när han åkte ut i fredags.. tyckte riktigt synd om honom faktiskt..

Har lagat och ätit fläskfilé grytan och ska nu fixa klart innan det är dags för dagens sista (och min enda) promenad med hundarna.. Sedan blir det lite poddlyssning innan jag somnar.. Det planerade Hemma SPA var riktigt skönt så nu är benen rakade, kroppen scrubbad, ansiktsmasken gjord etc.. Redo för en ny vecka med andra ord:)

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *