Kan vi få gå..

..in igen typ.. Så var det med Tintin & Karisma idag eftersom det regnade, något de hatar.. Korta promenader med andra ord, får se hur det blir ikväll. Trotsade regnet och tog mig till Supersol och har nu middagar för de kommande 3-4 dagarna. Skönt.. Just nu står Sjömansbiffen på spisen och eftersom det var extrapris på köttet så blev det ett storkok i dag oxå.. Börjar känna mig som en riktig husmor och trivs jättebra med det. Tycker det är jättekul att laga mat, nu gäller det att bredda repertoaren..

På stan..

Var en väldigt kort sväng på stan när det inte regnade.. Rosa överallt – den här klänningen på Mango.. Riktigt Bubbelgumsrosa….

Skulle vara fin om man var solbränd och hade högklackat eller Dad Sneakers till.. Men kläder har jag så det räcker, skänkte ju till och med en hel del till Cancerhjälpens butik. Att köpa nytt hela tiden, den tiden är förbi i ett samhälle där recykling står högt på agendan..

Ljusblått i typ jeansstil etc finns det oxå mycket av..

Även det här på Mango som var enda butiken jag tittade in i, resten var lite fönster shopping.. Behöver åka till lagret som vi har och switcha lite kläder, från vinter till sommarkläder.. Får bli inom någon vecka, definitivt före vi kommer in i maj månad.. Åker nog hem där i maj, har hittat grymt billiga flygbiljetter..

Bakom dörren….

När jag gick hem från Supersol var det två par i typ 65-årsåldern som gick före mig. De var sådär lagom ”uppklädda” för en eftermiddags middag på restaurang. De gick och pratade så jag kunde både ”se” och höra att de var spanjorer. De öppnade en dörr som jag sett andra göra förut, inga skyltar om att det är en restaurang men jag har kikat in en gång och sett de typiska spanska restaurangborden och de vita dukarna det är en restaurang.. I dag kunde jag känna doften därifrån och jag har bara ett ord att säga om den underbar! Jag måste gå dit och se om man kan äta där som en vanlig gäst eller om det bara är för specialbokningar eller vad det är.. Man har ju vissa speciella matminnen som etsat sig fast, behöver absolut inte vara på restaurang utan kan lika gärna (eller till och med hellre) vara hemma hos någon.. Några sådana är hos mina svägerskor som är väldigt duktiga på att laga mat.. Svärfars Biff Rydberg och Svärmors Kålpudding.. Var helt säker på att jag inte tyckte om kålpudding men där hade jag fel.. Hemma hos Mormor i Alvik.. Fläskkotletter med pommes frites gjorda i gasugn och en 75 cl Coca-Cola. Farmors Söndagsmiddagar i Helsingborg, ofta med någon stek och jag fick alltid kolsyrad (tror jag) enbärsdricka.. Äpplena i trädgården var de godaste jag någonsin ätit. Stora, saftiga och med hög syrlighet..

Var jag än är i världen är carpacicio en klar favorit och maten när vi hade halvpension på ett familjeägt pensionat utanför Alassio i Italien var helt fantastisk.. Jag kan fortsätta ett tag till, rätt så länge och det kan nog alla..

Måste köpa några dosor snus, inte lagligt här så de säljs under disk på ett par ställen.. Jag har helt slut på det nu så får åka på måndag och fixa det.. Det är ju i Puerto Banus man kan få tag i det och inte Marbella Marbella som det kallas om det är själva Marbella..

Har skrivit vid några olika tillfällen i dag så nu är en superstor portion Sjömansbiff uppäten, tvätten hängd och en längre promenad med hundarna gjord.. Lördagkväll och mycket folk ute, älskar att bageriet är öppet liksom lite klädbutiker och annat här och där.. Blir så levande & härligt..

Ska gå och lägga mig för att förhoppningsvis somna i bra tid. I morgon tänkte jag ha Hemma SPA med ansiktsmask, fixa naglarna mm..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *